Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Сдружение "Настоящи и бъдещи майки"
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хасково

Мнения: 720
някой знае ли кога ще заработи тази програма. Познати са проверили, че все още няма издадена наредба, а само закона не е достатъчен.
Цитирай

Варна

Мнения: 959
А за каква програма по-точно става въпрос newsm78
Цитирай

София

Мнения: 1 165
А за каква програма по-точно става въпрос newsm78

нещо от типа отпускат ти детегледачка ако постъпиш на работа преди две годишна възраст на детето, но за съжаление и аз знам само толкова
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 576
Промените в Кодекса за социално осигуряване от август 2006 г. предвиждат реализирането на новата програма “В подкрепа на майчинството”. Към МТСП се създава работна група, която ще разработи програмата и тя ще бъде включена за изпълнение в Националния план за действие по заетостта през 2007 г. В нея ще могат да участват майки, чиито деца са на възраст от 10 месеца до 2 години, тъй като с обезщетението за отглеждане на малко дете ще се финансира заплатата на детегледачката. След утвърждаването новата програма ще бъде популяризирана.
Съгласно чл. 164, ал. 1 от Кодекса на труда (КТ) след използване на отпуска поради бременност, раждане или осиновяване, ако детето не е настанено в детско заведение, работничката или служителката има право на допълнителен отпуск за отглеждане на първо, второ и трето дете до навършване на 2-годишната му възраст и 6 месеца за всяко следващо дете. По отношение на възможността за отглеждане на детето от безработно лице (детегледачка), Ви уведомяваме, че в ДВ, бр. 68 от 22.08.2006г. е обнародван Закон за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. Съгласно изменението на чл. 54, ал. 4, ако детето се отглежда от безработно лице по програмата “В подкрепа на майчинството”, изплащането на обезщетението за отглеждане на дете, получавано от майката на детето, се прекратява и тя се завръща на работа. Безработно лице по смисъла на Закона за насърчаване на заетостта е лице, регистрирано в съответното поделение на Агенцията по заетостта, което не работи, активно търси работа и има готовност да започне работа в двуседмичен срок от уведомяването му. Предстои разработването и стартирането на програмата “В подкрепа на майчинството”, като тя ще се прилага от 01.01.2007г. Тя ще регламентира реда и условията за включване на регистрираните безработни лица. 

инфото е от сайта на МТСП

До колкото знам не е стартирала още програмата. Агенция по заетоста, чрез Бюрата по труда ще са изпълнителите. Ще трябва да си обявите бройка работно място като работодатели, а трудовите посредници ще ви намерят детегледачка, отговаряща на определени изисквания. Ще се подписва тристранен договор най-вероятно, по аналогия на други програми. Така в рамките на договора, Агенцията ще ви възстановява месечното възнаграждение за детегледачката /една мин.работна заплата/. Тъй като за 180лв. свястна детегледачка малко трудно ще се намери, подписва тя договор за тия пари, а разликата в заплатата или другите, като пътни, храна и т.н. си ги поемате вие.

Та следете в Бюрата по труда  Naughty и подайте там заявка

newsm78 малко дълго стана, извинете, дано поне съм ви помогнала     
Цитирай

на една крачка от Дунав Мост

Мнения: 75
Интересувам се някой възползвал ли се е от тази програма и какви са стъпките ?
Благодаря предварително
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 576
Интересувам се някой възползвал ли се е от тази програма и какви са стъпките ?
Благодаря предварително

тук има подробна информация - всичката, която ти е неоходима, реда за кандидатстване и формуляри
http://www.az.government.bg/Projects/Prog/Maiki/Frame_maiki.htm
Цитирай

Sofia

Мнения: 13 253
Работи, струва ми се, от миналата година.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.