Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 ян. 2005, 13:00 ч.
  • Преглеждания  262  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 20
Момичета здравейте,

Извинявам се за въпроса, но при търсачка „каша” се появиха над 300 резултата. Днес отново бяхме на лекар и за пореден път сме с „алергия към белтъка на кравето мляко”. Започвам от днес да му давам каша на Фризокрем – ориз и царевица. Но имам питанка там има указание за приготвяне с адаптирано или обикновено мляко. Лекарката ми каза да направя кашата с кърма? Как става номера – директно се изцеждам и разбърквам кашата ли? Знам, че не мога да затоплям кърмата и тем подобни, защото няма полза от това. Или да я направя с вода?
Дайте идеи   Bulb

Реклама
# 1
  • БГ - София
  • Мнения: 7 803
С кърма не съм правила кашата, но според мен спокойно можеш да я приготвиш с вода и да дадеш на детето да суче преди и след нея.

# 2
  • Мнения: 6 142
Кърмата си има температура от 36 - 37 градуса. Убедена съм, че затоплянето й пак до тази температура не е убийствено за намиращите се в нея антитела. Затова като правя инстантни каши, я затоплям на МВ много леко (броя до 10, щото нямам таймер), ако не е стигнала телесна температура, пак до 10 и т.н., тогава слагам сухото вещество и бъркам.

С домашните каши процедирам така - сварявам във вода зърното или ядките, някои от тях захлупвам за да набъбнат още, накрая отцеждам добре водата и добавям кърма. В началото пасирах всичко, сега само някои варива. Кърмата я дозирам на око, защото зависи от вида на кашата, дозата и степента на гъстота, която пък се променя с възрастта.

# 3
Можеш да затопляш кърмата до около 40 градуса,т.е. да я усещаш на ръката си малко по-топла!

# 4
  • London
  • Мнения: 7 067
Цедиш, бъркаш и топлиш.
Аз Фризокремските каши ги правя с адаптирано мляко.
Първо разбърквам кашата и млякото със студена вода и после топля, защото ако бъркам с топла става на бучки.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 180
Ако кърмата е току що изцедена, а не от хладилник или фризер, директно разтваряш кашата в нея, иначе затопляш на водна баня до телесна температура. От друга страна, ако кърмиш преди това, не е необходимо да я правиш с кърма, а просто с вода.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт