Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 920
Sad Извинявам се - отново не мога да дам количества....но пък рецептата е много лесна и всяка от вас ще нацели по колко от кое...
 Wink

Половин пакет макарони
някакъв колбас (пилешки, кренвирш, просто салам)
сирене
кашкавал
около 500 гр. домати (пресни настъргани или консервирани)
топено сирене
сол
риган
босилек
чубрица
черен (бял) пипер
мазнина (масло, зехтин, олио, каквото си искате)


Макароните се сваряват и прецеждат (но не се охлаждат в студена вода). Преместват се в тавичка, с такива  размери, че да поеме тях и соса.

В по-дълбок тиган запържвате колбаса в загрята мазнина. Когато вземе да ви харесва на цвят (или вече ви е писнало да го пържите) се слагат доматите. Когато те заврят се слагат подправките. Слага се и натрошеното сирене. Оставяте това да поври малко, докато се посгъсти (около 5 - 10 минути).

Пресипвате соса към макароните и разбърквате всичко това много добре. Поръсва се обилно с кашкамал и парченца топено сирене.

Пече се във фурната около 45 минути на 200 градуса. Целта е останалата вода от  доматите да се изпари и по този начин макароните да станат леко разварени в доматите, а от друга страна да можете после да го режете на порции.
Цитирай


Мнения: 4 320
Обичам лазянаааа ...... ммммммммм ..... вкусно звучи  Smile
Цитирай

София

Мнения: 920
Забравих да уточня - на вкус е точно като лазанята...но поради цената на корите за лазаня препоръчвам тази!
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 567
Тиа, цената на корите за лазаня не е висока...Аз лично обожавам лазаня и честичко си я правя, пробвала съм италиянски кори /има безброй много видове/, но българските най-ми допадат по вкус, има ги в Метро, Била и по големите супермаркети и цената им е 2.50лв. Аз приготвям лазанята така:
Сваряват се корите 5 мин. след което се подрежда първият ред, заливам със сос бешамел и слагам кашкавал, на втория ред пак заливам със соса и слагам нарязана на кубчета шунка и кашкавал и така редувам до края. Наи-отгоре сипвам останалия сос , кашкавал, за да стане с коричка, малко масълце и пека 30 минутки. Става много вкусничко Smile
Цитирай

Враца

Мнения: 4 382
аз я правя с кори белла и отгоре заливка като баница, май не е много лазаня, но мъж ми много я харесва. за плънката малко лук се запържва, след това сварено пилешко месо, домати, гъбкии маги вълшебен вкус зеленчуци. като сложа плънката и нареждам кисели краставички отгоре. заливката яйца и газирана вода
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Тази вечер ще пробвам мързеливата лазаня и малко по-късно ще споделя впечятленията на съпруг ми Wink  Exclamation
Цитирай

София

Мнения: 920
Валерия - може...аз пазарувам във Фантастико...и не знам защо съм останала с такова впечатление. Следващият път ще проверя цената...и ще пробвам с кори.


Афродита ще чакам отзивите....

Моят мъж снощи я оцени....много...и няколко пъти....
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Та значи, направих я  chef
Мъж ми изяде половината тава, повече няма да коментирам  thumbs
Цитирай

София

Мнения: 920
Радвам се много Афродита, но не се съмнявам че вкусния резултат идва от твоите собствени готварски умения.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.