Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 ян. 2005, 14:26 ч.
  • Преглеждания  9 025  Мнения  22  Онлайн  1
Отговори
Мили ми кулинарки и кулинари, някой знае ли случайно как се прави това чудо. Обикновенно в китайските ресторанти го сервират. Как става тоя номер. Снощи си ближех сладоледа и тайничко си мечтаех за тази вкуснотийка Embarassed  Grinning

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 11 590
Аха и ние все там ( в китайските р - ти ) го хапваме .  Grinning
Как ли се прави ?! Rolling Eyes

# 2
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 098
докато чакаме някой да извади точна рецепта, ще ви кажа на мен какво са ми обяснявали:
вади се замръзнала топка сладолед със специалната лъжица, потапя се в предварително приготвената течна панировка и веднага бам- в горещата мазнина. пържи се секунди, така панировката стяга, а вътре сладоледът няма време да се размрази.

# 3
Остава и панировката някой да ни стръска. Иначе поне лъжицата дето прави сладоледа на топки я имам (поне едно нещо на лице Wink ) Laughing

# 4
  • София
  • Мнения: 1 655
И аз докато чакам някой да пусне рецептата да кажа какво знам. Купата в която се сервира панирания сладолед трябва да е облята от вътре с малко карамел, а също се полива и вече готовия сладолед с карамел.

# 5
  • БГ - София
  • Мнения: 7 803
Не съм го правила, но ето една рецепта

кутия сладолед( дълбоко замразен!)
белтъци от яйца
захар
кокосови стърготини по-ситни

Разбивате белтъците на сняг, с уред за сипване на сладолед( може и лъжица, но е желателно да не пипате с ръце сладоледа) вземате топка от дълбоко замразения сладолед и я овалвате в тях. След това в предварително приготвена купичка овалвате в кокосови стърготини. По желание, може да повторите белтъците и да оваляте и в ядки ( ситно смлени). Важно е да се работи бързо, затова е хубаво ако има някой да ви помага. Загрявате фритюрник ( или подходящ дълбок съд ) и в сгорещеното олио на маслена баня пържите до зачервяване на коричката. Трябва да подчертая, че това не трябва да е повече от 50 секунди, затова олиото трябва да е силно загрято. Целта е сладоледа да остане студен отвътре, а хрупкав и горещ отвън. Консумира се веднага.

# 6
  • sofia
  • Мнения: 344
Моя приятелка работеше в един китайски р-т и тя ми е разказвала как го правили там:
Значи взема се една меденка "Любимка" и се разрязва на 2 хоризонтално, слага се топката сладолед м/у2-те части, като шоколада е от вътре и с мокри ръце се оформя топката, след което се замрязява във фризера. Пържи се във фритюрник.
Не съм го пробвала и не знам как е.
Яласъм на др. място, обаче обвивката не ми приличаше на меденка.
Ако някой реши нека да пробва и да сподели.

# 7
Благодаря ви момичета за тия вариянти.
С меденките остава неизпълним за мене
А другият вариянт не ми изглежда да е като в ресторантите. Тяхното стои някак си малко тестяно отвън Thinking  Grinning
Но не пречи да пробвам де Wink

# 8
  • sofia
  • Мнения: 344
Хонда, защо не пробваш с пандишпанов блат, пак разрязан на 2 и оформена топката с мокри ръце, обаче отвън трябва да се оваля с нещо ама не знам какво.

# 9
Цитат на: tonyny
Хонда, защо не пробваш с пандишпанов блат, пак разрязан на 2 и оформена топката с мокри ръце, обаче отвън трябва да се оваля с нещо ама не знам какво.

Това е идея. Може би ако се оваля в сместа, която Ellypr предлага и може и да стане Grinning

# 10
  • Мнения: 180
А във какво и с колко мазнина ще го пържите? Трябва ли да като във фритюрник или с малко в тиган?

# 11
  • Ottawa, Canada
  • Мнения: 2 452
Готово, изтрито!

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 11 590
Е браво бе ! Аз като не зная английски да не ям панирано сладоледче , а ?!  Sad  Що така , нали е БГ сайт !? Rolling Eyes

# 13
  • Ottawa, Canada
  • Мнения: 2 452
Цитат на: Morena
Е браво бе ! Аз като не зная английски да не ям панирано сладоледче , а ?!  Sad  Що така , нали е БГ сайт !? Rolling Eyes


О.к. Щом е така ще я изтрия и ще я изпратя като лично съобщение до когото трябва. Извинявай, Морена. Не съобразих че преди да копирам нещо от НЕТ-а първо трябва да го преведа.

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 11 590
laura , няма за какво да ми се извиняваш .
Чак пък да я триеш рецептата.... , по скоро се надявах , че някоя мама ще я преведе и така не само аз , а и  останалите , които не знаят англ. ще могат да я прочет , но карай .......

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт