Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Крем- супа с пиле?

  • 6 ян. 2007, 13:14 ч.
  • Преглеждания  5 889  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • под голямата лоза
  • Мнения: 7 724
Момичета, изчерпана съм, откъм идеи и мисля да сготвя нещо такова.  newsm78 Някой пробвал ли е подобен експеримент? newsm78 Става ли за ядене?  newsm78

Реклама
# 1
  • Мнения: 649
Вчера пробвах тази рецетпта :
Продуктите са за 100 гр.
Крем-супа от птици (кокошка, пиле, пуйка)

Продукти: Месо от птица (кокошка, пиле, пуйка) 25 г, мляко 25 мл, масло 3 г, моркови 5 г, целина 2 г, лук 3 г, жълтък 1/4.

Приготвяне: Сварява се бульон от месото и зеленчуците. Свареното месо се изважда и се смила 2 пъти през машина. В прецедения и кипнал бульон се поставя смляното месо. След загряване на сместа до кипване се прибавят трохи от претритото с масло брашно. Супата се разбърква и отново се вари няколко минути. Накрая се прибавят горещото мляко и жълтъкът.

Препоръчва се в детското хранене. По същия начин се приготвя крем-супа от телешко и говеждо месо.
Рецептата е от темата "Рецепти за здравословно хранене " на Мама Мими. Добавих обаче няколко парченца топено сирене накрая Embarassed Embarassed, но пък се получи много вкусно, нищо че не е толкова здравословно

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 14:11 от bg-mama

# 2
  • Мнения: 423
Крем супа от пиле
 


100–150 г пилешки гърди
1 глава лук
50 г краве масло
2 филии френска франзела
2 кубчета пилешки бульон
2 зърна бахар
1 зрънце карамфил
1 дафинов лист
1 резен лимонова кора


1. Месото се накълцва наситно, запържва се на силен огън в сгорещеното масло до златисто. Бърка се, за да не залепват късчетата, прибавят се ситно накълцаният лук и нарязаните на кубчета филии франзела. Пържи се още 2–3 минути, овкусява се с бульона и подправките. Залива се с 1,5 л вода и се вари около 15 минути.
       

2. Останалата франзела се нарязва на кубчета. Запържват се до златисто в сгорещеното олио и се изваждат. Температурата се увеличава и в същата мазнина се слага маслото. След като се разтопи, се прибавят ситно нарязаните пилешки дробчета и се пържи 1–2 минути.
       

3. От готовата супа се изваждат зърната бахар, дафиновият лист и карамфилът и ястието се пасира.

4. При сервиране в чинията се поставят от запържените кротони и дробчета и се заливат с пасираната супа. По желание може да се застрои с прясно мляко или сметана.


# 3
  • под голямата лоза
  • Мнения: 7 724
А картофи и прясно мляко  newsm78
На мене ми се върти нещо , като стандартна крем- супа, но първо да позапържа ситно нарязано пилешко филе   33uu ще сложа лук, морков, магданоз  Thinking

# 4
  • Мнения: 423
Импровизирай, може да се получи вкусна супа.

# 5
  • под голямата лоза
  • Мнения: 7 724
Импровизирай, може да се получи вкусна супа.

След малко се захващам  yes
Абе, в акъла ми е , ама не съм сигурна за крайния продукт   Whistling
Ако не ми се мръщат - ще ви споделя  Laughing

# 6
  • Portugalia
  • Мнения: 1 086
Аз правя такава:
сварявам пилето и в булъона правя крем супа с картоф морков лук и малко 4ушка...пасирам и добавям накалцаното месо.Добавям и фиде и копър и е    ммммм Peace

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
Аз правя такава:
сварявам пилето и в булъона правя крем супа с картоф морков лук и малко 4ушка...пасирам и добавям накалцаното месо.Добавям и фиде и копър и е    ммммм Peace
И аз така я правя, само че пасирам заедно с месото и вместо копър добавям магданоз!  Peace

# 8
  • Русе
  • Мнения: 4 406
пилешко филе, зеленчуци, като се свари- пасирам, понякога добавям лъжица сметана. никаква зеленИя- не е на почит у нас  Sad

# 9
  • София
  • Мнения: 21 283
Импровизираш с крем супата и винаги се получава - слагаш каквото искаш , вариш и накрая пасираш /но без картофа/- прибавяш пр.мляко и готово.

# 10
  • под голямата лоза
  • Мнения: 7 724
Малиииииии, облизаха си пръстите вкъщи  eat
Задуших ситно нарязан лук, морков, магданоз и ситно нарязано на кубчета пилешко филе, дори и малко го пръжнах всичко това, накрая. Отделно сварих картофите и ги направих на рядко пюре с пр. мляко и маргарин. Сипах после пюрето в тенджерата при другото , долях и малко водица , за да кипне и готово  Peace Нищо не съм пасирала  Peace
А, забравих да кажа гвоздея на програмата- 2 твърдо сварени яйца, настъргах на ситното ренде в супата и стана ......... Two Hearts
..........и , накрая изпържените в зехтин залчета....... eat  Kiss

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 20:11 от mylenka

# 11
  • Мнения: 311
Малиииииии, облизаха си пръстите вкъщи  eat
Задуших ситно нарязан лук, морков, магданоз и ситно нарязано на кубчета пилешко филе, дори и малко го пръжнах всичко това, накрая. Отделно сварих картофите и ги направих на рядко пюре с пр. мляко и маргарин. Сипах после пюрето в тенджерата при другото , долях и малко водица , за да кипне и готово  Peace Нищо не съм пасирала  Peace
А, забравих да кажа гвоздея на програмата- 2 твърдо сварени яйца, настъргах на ситното ренде в супата и стана ......... Two Hearts
..........и , накрая изпържените в зехтин залчета....... eat  Kiss
И аз ще пробвам скоро.Тъй го описа,че ми се прияде.Тъкмо нямам пасатор и ми идва супер рецептата.  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт