Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 ян. 2007, 13:39 ч.

Бозата...

  • 3 221
  • 71
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 424
... се опитах преди години упорито да
я натрапя на мои приятели чужденци,
ама те едва преглътната една глътка
и сбръчиха вежди, тц, не е за тях това.
Добре, ракията ни я цокат като стой,
та гледай, ама това с бозата ме боли.
Вие експериментирали ли сте подобно
на мен с чужденци и боза? Защо така
тези хора не оценяват тази напитка?!

# 1
  • София
  • Мнения: 2 561
Мани, мани - нищо не разбират.
Преди време едни мои познати
били във Франция и си носели
слънчогледови семки. Хората ги
гледали странно  Shocked Тогава
техни приятели французи им
казали, че там слънчогледа го
ядяли само папагалите  Mr. Green
Изобщо не знаят какво губят си
мисля аз  Mr. Green

# 2
  • Мнения: 5 396
С боза не съм експериментирала, но виж с кюфтета и шкембе чорба......
Наблюденията ми са, че повечето, ако не им кажа какво ядат(за шкембето говоря) направо си облизват пръстите.И после като стане ясно кви са продуктите по лабилните психически просто... Sick smile3544 smile3544 smile3544

# 3
  • Мнения: 1 002
не пия боза и затова не ме интересува ,
ама много емигранти носталгията все в бозата , баклавата и толумбите ги удря
 таратора нито един чужденец не го уважава и затова ме боли някак си , аз викам - пробвайте ще ви се хареса , но всеки вика - не , не , друг път ще го доизям

# 4
  • София
  • Мнения: 1 137
за бозата и аз не знам, но jullianna ме подсети за семките-една германка в училище още ни питаше:
-"Какво е това черно нещо, което си слагате в устата и после го плюете?" Joy много смешна и учудена беше... Laughing

# 5
  • Варна
  • Мнения: 1 248
Боза много обичам. На чужденци съм правила баница, викат - то като чийз кейк. Нищо не разбират.  Rolling Eyes

# 6
  • Мнения: 4 342
За бозата не мога да се изкажа, че и аз трудно мога да оценя достойнствата й, но един южнокореец яде шкембе. До средата на паницата упорито питаше какво е това хубаво нещо, ама като разбра ... май само доброто му възпитание помогна, за да не отнесе компанията една благословия.
Пак в тази връзка водихме двойка холандци да ядът миди. Ядоха хората, че после като презеленя холандката.. доста време прекара в тоалетната. После обясни, че в Холандия ядели миди само в месеци, в чието име има буквата "Р" - ЯнуаРи, ФевруаРи .. и т.н. През другите месеци се смятало, че можеш да си докараш сериозни здравословни проблеми, а тя яла, за да не ни обиди....

# 7
  • София
  • Мнения: 5 468
Еее, боза не пият, семки не чупят, шкембе не ядат, таратор - тоже... , абе какво ядат тези хора?! newsm78

# 8
  • Мнения: 3 424
Абе аз познавам чужденци, дето
и шкембе ядат, и семки се опитват
да чоплят, но не могат да ми стигнат
скоростта, и таратор ядат, че и правят,
баница също, шопска салата. Но боза
упорито отказват. Всичко до един.

# 9
  • Мнения: 5 396
Еее, боза не пият, семки не чупят, шкембе не ядат, таратор - тоже... , абе какво ядат тези хора?! newsm78
Мани, не питай. ooooh!За "достойнствата" на английската кухня мога да говоря с часове Sick

# 10
  • България-Швейцария
  • Мнения: 2 584
Един начетен и интелигентен човек ми каза преди време така:
'Приемат ни дотам, докъдето се пие боза' Laughing,
а границата е е малко по-на запад от Белград.
Напоследък си мисля колко е бил прав.

Трудно е да се проумеят и възприемат вкусовете на човек от друга нация.
Въпрос на география ли е наистина, не знам, но... все едно да накараш италианец
да прояде таратор или дори само краставици. Единствения, за който съм чувала,
че го прави е съпругът на dessita от чужбинския. Имах близка приятелка, също омъжена
за италианец, който поне от 25 години живее и работи в Швейцария - и той яде шопска без
краставици и сирене Simple Smile, таратор не ще и да помирише, за бозата не знам, не е ставало дума,
но едва ли пие.

Може да има и съвсем друго, чисто физиологично обяснение.
Навремето съм работила доста с японци. Определено ми направи впечатление как от едно
малко връзват кънките. И се поинтересувах. Оказа се, че в организмите на хората от тази част
на света липсва някакъв ензим, отговорен точно за разграждането на алкохола.
Понякога нещата са си съвсем прости и логични Peace.

# 11
  • Мнения: 3 833
 Този български еликсир, с тази странна на вид консистенция е само за изтънчени особи Mr. Green

# 12
  • Няма такава държава!
  • Мнения: 1 019
Имах преди време на гости един японец - голям симпатяга - наложи се да излезе сам един ден, че бях на работа и си купил баничка и боза. После ми обяснява как едва я вкусил и хвърлил, бозата де, защото той си мислел, че това е капучино - представете си изненадата му  Joy

А за таратора и баницата имам история, свързана с французи - бях им на гости и един ден реших да им сготвя нещо типично българско. Добре, обаче тяхната печка на газ, а аз не съм готвила на газ и ме е страх да ползвам такава, та реших да им направя баница с ябълки и таратор. Баницата всички я харесаха и ядоха с апетит, обаче таратора - приятелката ми каза : "Мила, знаеш, че те обичам, но това не мога да го ям!" , а баща и не обичал краставици, та само аз и майка и го изядохме.  Grinning Добре, че беше майка и, иначе щях да потъна в земята от срам  Heart Eyes

# 13
  • Мнения: 2 549
Веднъж си направих експеримент и дадох боза на двама поляци, щяха да се гътнат  Laughing
Не са закърмени с боза от малки и затова не им разбират главите колко е хубава  Laughing

# 14
  • София
  • Мнения: 5 468
и семки се опитват
да чоплят, но не могат да ми стигнат
скоростта
Joy Едва ли някой може да стигне скоростта по чупене на семки на българина.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт