Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора

София

Мнения: 127
Привет!Искам да направя пица в домашни условия.Купила съм тесто на мис Каприз,но проблема е че трудно постигаме тестото да бъде хрупкаво-или е смито от доматеното пюре или е твърдо като камък.Знаете ли тънкости по приготвянето и печенето на тестото?Благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 7 065
Аз пека пицата, като слагам тавата по средата на фурната или само за малко на най-долното ниво и после я местя на средното. Пускам фурната да пече и от горе и отдолу, на около 200-250 градуса и така 10-15 мин.
Така става леко хрупкава, без да е на камък...
Цитирай

плевен

Мнения: 1 382
И вкъщи я харесваме хрупкава, затова я разточвам на много тънкои пека около 15 минути на 200 градуса. Моята тънкост  при приготвянето на пица е, че в доматения сок, с който намазвам тестото, го разбивам в блендера с малко лютеница, 2 скилидки чесън и магданоз. Другото е, че кашкавала го слагам над доматеното пюре, а не най-отгоре над другите продукти Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 116
Аз пека на 250С -10 минути.
Пробвай тази пица, страхотна е. Very Happy
Цитирай


Мнения: 6 461
Тавата поръсваш само с брашно.
Разстилаш тестото и го дупчиш с вилица ,след което го омазняваш .
След това нареждаш останалото.

Фурната е силно нагрята на 200 .Пицата става за около 15 минути.
Цитирай


Мнения: 2 938
най-голямата тънкост за хубава пица е ...по-възможност най-силно загрята фурна  Peace това е!
Цитирай

София

Мнения: 19 804
Тестото в тавата  да е на средно дебел пласт.
сос
-домати +кетчуп+дом.лютеница+риган+босилек+ 1ск.чесън -разбито с пасатор.
 Плънка:
-колбаси, различни -шпек,бекон,филе и т.н
-царевица
-сирене
-маслини
-кис.краставички
-печена чушка,червена
и т.н, всичко нарязано на лентички
Настърган кашкавал
Върху тестото,което е втасало в тавата мажа обилно с доматен сос , отгоре разпределям плънката.
Ръся с настърган кашкавал.
Пека в загрята фурна 220 - докато се зачерви и докато покрая пицата почервенее /тестото/.
Ако искам да е мека - варя я веднага на решетка
Ако искам да е хрупкава - оставям я в тавата да поизстине.
Цитирай

Smallville

Мнения: 993
Това е любимата вечеря на дъщеря ми.....
Аз правя така:
Първо включвам фурната,трябва да пече отдолу,намазвам тавичката с олио и растилам тестото с пръсти,не го точа,да заеме формата на тавата,моята е квадратна.
Намазвам с доматено пюре и запичам за около 10 ина минути.После я изваждам и нареждам плънката,каквото искам и имам в момента WinkИ запичам  за още 10 ина минути,като вече пека и отгоре и отдолу.
Става превъзходна пица,хем с изпечен хрупкав блат,хем с достатъчно разтопен и препечен кашкавал.У дома омитаме всичко,нищо че е много,никога не остава Peace
Цитирай

София

Мнения: 641

Намазвам с доматено пюре и запичам за около 10 ина минути.После я изваждам и нареждам плънката,каквото искам и имам в момента WinkИ запичам  за още 10 ина минути,като вече пека и отгоре и отдолу.

По същия начин я правя и аз, никога не става клисава Peace.
Цитирай

в ябълковата градина

Мнения: 1 648
За пицата е важна силна фурна. Освен това съм си взимала замразеното тесто на Мис Каприз и не съм доволна. Може би е доста старо, не знам. Дори като се размрази стоеше едно твърдо. Не го бива. Може от него да е.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
За пицата е важна силна фурна. Освен това съм си взимала замразеното тесто на Мис Каприз и не съм доволна. Може би е доста старо, не знам. Дори като се размрази стоеше едно твърдо. Не го бива. Може от него да е.
има си специални теста за пици не са като обикновенните(хлебни) теста
мама прави страхотни но не знам тайната ->ще питам
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз също запичам първо тестото за около 5-6мин, след това вадя, редя продуктите и връщам във фурната.
Цитирай


Мнения: 270
Аз спазвам няколко правила:
Тестото втасва веднъж в купата
после го деля на две (моето се събира в две тавички)и го оставям пак да втаса в тавичките, намазани отдолу с мазнина
като втаса хубаво го разстилам и мажа отгоре с домати от буркан ,пасирани и изцедени смесени с подправки
редя другите неща и отгоре настърган кашкавал
като я опека веднага я мажа леко отгоре с мазнина за да е мека.
Това е от мен!
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 071

Намазвам с доматено пюре и запичам за около 10 ина минути.После я изваждам и нареждам плънката,каквото искам и имам в момента WinkИ запичам  за още 10 ина минути,като вече пека и отгоре и отдолу.

По същия начин я правя и аз, никога не става клисава Peace.

Вече са ме изпреварили- запичам леко блата, за да не е клисаво тестото от доматения сос. Точно преди малко вечеряхме с пица. Намерих за себе си най-хубавото тесто и само него приготвям. Но много искам да пробвам и това с бира , мисля, че беше на Мамица ако не се лъжа . Но все като си наумя да правя пица няма в къщи бира, а аз забравям да купя. Но ще го пробвам де. 
« Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 21:05 от Джемма »
Цитирай

София

Мнения: 127
Благодарение на вашата помощ тази вечер направих чудесна пица.Много благодаря на всички!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора