Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 ян. 2007, 23:17 ч.
  • Преглеждания  7 486  Мнения  21  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 258
newsm78

Реклама
# 1
  • Мнения: 6 461
Когато правиш застройка слагай чаена лъжичка брашно.
Така няма да се пресече. Peace

Аз правя застройка от :
жълтък+кисело мляко +чаена лъжичка брашно.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 11 596
Ха де newsm78  Rolling Eyes ... ние пък от къде да знаем като не казваш нищо. Simple Smile
Я виж тук няма ли да си отговориш на въпроса. Simple Smile

# 3
  • На една звезда
  • Мнения: 4 453
Единият вариант е да оставиш супата настрана от котлона, за да се поохлади малко и тогава застройваш. Когато бързам обаче, прилагам следния трик: към приготвената застройка слагам една лъжичка от горещата супа, после още една и още една... И прибавям към супата.
Трети вариант е да добавиш в застройката нещо кисело - оцет или лимонов сок.
А моят мъж обожава пресечена застройка Mr. Green, вкусове разни...

# 4
  • Мнения: 4 380
Супата трябва да се остави настрани за 3-5 мин. -не повече. И яйцето се прибавя точно така- разрежда се постепенно с малко количество супа преди да се влее. Трябва температурата на яйцето с количеството влята супа да се изравни постепенно с тази на супата.
Застройката не бива да се прави в прекалено изстинала супа, т.к. яйцето ще остане сурово. Застроената супа при притопляне рискува да бъде с пресечена застройка.

# 5
  • София
  • Мнения: 21 251
Може би слагаш и белтъка.  newsm78
Аз слагам само жълтък и никога нямам проблем, дори и като претоплям супата и понякога тя заври.

# 6
  • Smallville
  • Мнения: 993
Според мен го правиш на много гореща супа,махаш от котлона и добавяш 2 3 лъжици супа към застройката и после на тънка струйка добавяш застройката при непрекъснато бъркане.Ако претопляш супа остава проблема, пак може да се пресече,затова внимавай и тогава не стопляй до завиране.
По този повод аз вече не застройвам супите,ядем ги бистри

# 7
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
Според мен го правиш на много гореща супа,махаш от котлона и добавяш 2 3 лъжици супа към застройката и после на тънка струйка добавяш застройката при непрекъснато бъркане.Ако претопляш супа остава проблема, пак може да се пресече,затова внимавай и тогава не стопляй до завиране.
По този повод аз вече не застройвам супите,ядем ги бистри
Peace
а и зависи и от супата и от застройката
има супи където трябва да е на"парцали"

# 8
  • старата столица:)
  • Мнения: 1 546
Не знам дали има някакво значение или си е чист късмет, но откакто разбивам заливката с пасатора никога не се пресича!Бухвам я директно в горещата супа и става супер.

# 9
  • София
  • Мнения: 8 305
Aко захлупиш с капака веднага след застройването ,застройката се пресича. Не захлупвай супата. И винаги затопляй постепенно застройката с няколко черпака супа, наливайки ги при непрекъснато бъркане на тънка струя. После обратно в супата , пак на тънка струя и с бъркане.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 617
От майка ми знам, че за да не се пресече застройката към яйцето се прибавя малко студена вода. Аз правя застройка само с яйце. Дърпам супата от котлона, изчаквам 5-10 мин., след това към разбитото яйце с малко студена вода прибавям лъжица от супата и бъркам, след това още една лъжица супа. След което изсипвам бавно яйчената смес в тенджерата.

# 11
  • София
  • Мнения: 1 165
От майка ми знам, че за да не се пресече застройката към яйцето се прибавя малко студена вода. Аз правя застройка само с яйце. Дърпам супата от котлона, изчаквам 5-10 мин., след това към разбитото яйце с малко студена вода прибавям лъжица от супата и бъркам, след това още една лъжица супа. След което изсипвам бавно яйчената смес в тенджерата.

аз пък от баща ми знам, че освен да поизстине малко и да сложиш първо една после две после 4 и т.н. лъж. супа в застройката докато се уеднакви температурата се бъркало в една посока защото иначе пак се пресичало незнам дали е вярно

# 12
  • Мнения: 295
Аз правя застройка само с течна сметана, като винаги й слагам малко лимонов сок. После я разреждам с гореща супа, а след това я бухвам в цялата супа. и при завиране на супата втори път не се пресича.

# 13
  • София
  • Мнения: 7 138
Аз правя застройката така:разбивам жълтъка  много добре,добавям супена лъжица кисело мляко,отново разбивам,добавям на тънка струя от горещата супа,разбивам и накрая слагам малко брашно.Така получената застройка варя на слаб огън при постоянно разбъркване около 5 минутки.След това я добавям към супата и чакам за заври с нея.Досега никога не се е пресичала. Grinning

# 14
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 437
Махам супата от котлона, разбивам желтък с кисело мляко и започвам да прибавям на тънка струйка по малко от сока от супата.Така пълня една купа.След това започвам обратно да връщам застройката в супата, като сипвам по малко и на тънка стръйка (отново).Капакът на тенджерата не го слагам Naughty (може да ти се пресича и от него).

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт