Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 ян. 2007, 01:57 ч.

Потресена съм и не знам какво да направя!

 • 2 828
 • 86
 •   1
Отговори
 • New Zealand
 • Мнения: 5 183
Моми4ета, спирам да публикувам снимки. Ненапразно нямах особено желание да споделям толковая ли4ни неща в нета, макар и с вас, които 4увствам близки. В интернет може всеки вси4ко да види, про4ете и да злоупотреби...
Вижте това http://loveyouforever.hit.bg//
Снимката на мом4енцето с телефона е на ТОМИ. Без да зная е използвана. Про4етох го, видях го и тръпки ме побиха!
Как може така да се използва снимката на детето ми, която закратко беше мой аватар тук!  Sad

# 1
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
Как е възможно подобно нещо?????????????????? #Cussing out #2gunfire

# 2
 • usa
 • Мнения: 3 491
Гадост.  Sick Уж съм предпазлива на тема снимки, но се сещам за обществено достъпни проходи тук-таме.  Crazy Отивам да издигам блокади.

# 3
 • Мнения: 1 393
Много съжалявам! Супер, супер неприятно!  Shocked  Confused
Ами това е, в БГ просто авторските права и личното пространство за нищо ги нямат.
Аз рядко поствам снимки в интернет, или поствам и после трия, но сега даже за снимката на София в подписа си започвам да се притеснявам.

Наскоро бях в шок, когато видях една авторска и "защитена" снимка на позната моя фотографка- американка...като аватар на една потребителка тук. Попитах я на лични от къде се е сдобила с въпросната снимка и се опитах да намекна за какво става дума. Момичето ми отговори толкова чистосърдечно- ама наистина ли познавам тази фотографка- а тя дали щяла да се навие да си разменяли двете "линкове" за  на всяка от двете страницата.  #Crazy
Аз се чудех да се смея ли, да плача ли...после ми стана ясно, че момичето е наистина мило и просто и хабер си няма, че снимката не е редно да е в нейния аватар, ама въобще (плюс и че не е и легално, поне по американските закони е така).

Поне се успокоявай с факта, че сайта е ОК, не е някоя гадна порнография...че можеше и това да е, не дай боже.  Sick

А иначе се свържи с който е зад тази страница и изискай снимката на детето ти да бъде махната. НЕЗАБАВНО! #Cussing out

# 4
 • Мнения: 4 364
Този случай отново доказва, че интернет пространството е още едно от напълно криворазбраните неща в България. Sick

То, ясно, че повече никога няма да сложиш снимка на Томи, но ако го направиш все пак по някакъв повод, обозначи я с Copyright © All rights reserved. Тогава не смеят да пипат.
Съжалявам за случилото се. Поставям се в твоята ситуация и беснея. #Cussing out# 5
 • На Триъгълната земя в кьошето ... бях
 • Мнения: 980
Майка, съжалявам. Hug отвратителна история. #Cussing out #Cussing out #Cussing out
не мога да си обясня с кой акъл с взели снимката и да я използват.
4е е назаконно, незаконно е и по българското законодателство. бих потърсила наистина първо авторите на страницата (вепреки 4е и идея си нямам как). и после бих потърсила правна помощ.
Представям си как биха и реагирали обектите на другите снимки. Дали всички са взети от форума?

тук ти пускам малко инфо от Закона за авторското право.  за ориентация  Mr. Green

Свободно използване без заплащане на възнаграждение

Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) (1) Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:

1. (доп. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) временното възпроизвеждане на произведения, ако то има преходен или инцидентен характер, няма самостоятелно икономическо значение, съставлява неделима и съществена част от техническия процес и се прави с единствената цел да позволи:

а) ......

6. възпроизвеждането по фотографски, кинематографичен или аналогичен на тях начин, както и чрез звукозаписване или видеозаписване на произведения, свързани с актуално събитие, за да бъдат тези произведения използвани от средствата за масово осведомяване в ограничен обем, оправдан от целите на информацията, при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно;


иск за обезщетение

Чл. 94. (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) (1) Който наруши авторско право, сродно на него право или друго право по този закон, дължи обезщетение на носителя на правото или на лицето, на което той е отстъпил изключително право за използване.

(2) Обезщетение се дължи за всички вреди, които са пряка и непосредствена последица от нарушението.

(3) При определяне размера на обезщетението съдът взема предвид и всички обстоятелства, свързани с нарушението, пропуснатите ползи и неимуществените вреди, както и приходите, реализирани от нарушителя вследствие на нарушението.

(4) Съдът определя справедливо обезщетение, което трябва да въздейства възпиращо и предупредително на нарушителя и на останалите членове на обществото.

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 03:54 от tedsan

# 6
 • Montreal
 • Мнения: 318
Много гадно! Maika, съчуваствам ти искрено и ме обзе бяс.  #2gunfire
Не знам, винаги инстинктивно съм избягвала да публикувам снимки по интернет, точно заради това. За съжаление, случва се навсякъде, не само в България.

А ти нещо можеш ли / искаш ли да направиш в случая?

# 7
 • Мелбърн, Австралия
 • Мнения: 780
Maika, изумена съм! .. и отвратена!
Нямам идея как да издириш създателите на страницата, но съм сигурна, че не е невъзможно!!! Просто се свържи с хора, които разбират от web publishing и от сорта. Като начало аз бих помолила администраторите тук за помощ, поне попитай към кого можеш да се обърнеш.

А за протокола: и аз бях до тук със снимките.

# 8
 • Sunshine State (of mind)
 • Мнения: 2 257
Бяха заграбили снимка на брат ми от нета и го бяха изтипосали директно на предизборен плакат на една партия в БГ, той не знаеше, видя се окичен по улиците....Тъй че изобщо нищо не може да ме изненада вече. Лично аз слагам в Интернет снимки, за които знам, че няма да ми пука, ако ги видя някъде; тези, които наистина не искам да бъдат виждани и крадени, никога не публикувам.
Жалко за снимката на Томи.

# 9
 • Scotland
 • Мнения: 1 860
 Shocked Ужас. Направо не знам какво да напиша. Както писах и се оплаках и аз в седмичната и на мен ми се случи някой да злоупотребява с поместената от мен информация тук. За това затрих снимки, аватари и лентички. Яд, ме е само, че не се сетих по-рано.  Sick

 Направо нямам думи.  #Cussing out

 И как им го събра акъла, да слагат четеригодишно дете, на такъв разказ?  #2gunfire

# 10
 • toronto
 • Мнения: 198
е това е гадно..
съжелявам 4е се е слу4ило това..аз си си спомням тази снимка..май имаше и подпис:ало бабо.."ако не бъркам
томи е голям сладур!  Wink
ако мога да ти помогна бих го направила..но си нямам представа..може би дивиана знае по добре..

# 11
 • USA
 • Мнения: 7 091
Maika, изумена съм! .. и отвратена!
Нямам идея как да издириш създателите на страницата, но съм сигурна, че не е невъзможно!!! Просто се свържи с хора, които разбират от web publishing и от сорта. Като начало аз бих помолила администраторите тук за помощ, поне попитай към кого можеш да се обърнеш.

А за протокола: и аз бях до тук със снимките.

Милич, да ти кажа и да ги намери, полза никаква. Аз 6 години се опитвах да се боря с фото Кодак във Варна ( за други градове не знам, защото просто не съм проеврила), които използваха една моя ( ужасна по мое мнение) снимка, която беше по витрините, в каталозите им във всяко фото студио във Варна( и все още е там), на рекламните брошури, които пускаха в пощите. Е, не можах да се преборя. Нито снимките махнаха, нито нищо. Само изхабих сума нерви и изчетох безсмисления закон за интелектуалната собственост в БГ. Confused

# 12
 • New Zealand
 • Мнения: 5 183
Цял ден бяхме по разходки. Сега се прибрах, седнах на компютъра и пак го про4етох. Ужасно е да използват снимката на мом4енцето ми в това ... Писах на Дивиана ЛС с молба за съвет и съдействие. Дано помогнат, 4е не съм много наясно какво да правя.

# 13
 • в шоки-land
 • Мнения: 3 763
баси ужаса #2gunfire Twisted Evil
Майка, сьжалявам 3а случилото се Confused....махам и а3 всякакви снимки Naughty

# 14
 • от острова пак на континента
 • Мнения: 316
Адски гадно и идиотско  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Съжалявам Майка. Не мога и да си представя какво е да видиш снимка на детенцето по този начин Rolling Eyes

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт