Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 ян. 2007, 14:00 ч.

Как готвите грах за да не остане твърд???

  • 12 138
  • 20
  •   1
Отговори
Мили момичета, варя един грах от буркан вече около час и половина и още тропа в тенджерата  като камъчета!! #Cussing out
Моля ви споделете има ли някаква тайна да се сварява по-лесно или така ще трябва да си го изядем? Направо съм удивена!!!
Благодаря ви предварително! Hug

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 14:13 от darisun

# 1
  • UK/София
  • Мнения: 7 671
Явно си улучила такъв трудно сваряем грах.Тук също се вари много трудно, но съм му свикнала, поне 2,5ч. ври на котлона.

# 2
  • Мнения: 7 474
В тенджера под налягане го готвя, но определено зависи на какъв ще попаднеш. Напоследък купувам на Сторко в консерви, много е вкусен и се сварява бързо. Wink

# 3
  • Мнения: 13 929
Аз ползвам само замразен!  Peace
Няма нужда от дълго варене, не се кашва и няма дъх на консерва. И е по-полезен.  Wink

# 4
  • под голямата лоза
  • Мнения: 7 724
Аз ползвам само замразен!  Peace
Няма нужда от дълго варене, не се кашва и няма дъх на консерва. И е по-полезен.  Wink

И аз така  Laughing

# 5
  • Варна
  • Мнения: 269
Аз ползвам само замразен!  Peace
Няма нужда от дълго варене, не се кашва и няма дъх на консерва. И е по-полезен.  Wink

А, то и това не е гаранция. Ние миналата седмица готвихме един замразен на ДЕА цели 4 часа и накрая пак дрънкаше и от толкова варене нямаше вкус на нищо #Cussing out Направо ме отказа да готвя грах! Определено с граха всичко е въпрос на късмет! Joy Thinking

# 6
  • Мнения: 13 929
Странно, никога досега не ми се е случвало такова нещо със замразен грах.  newsm78
Какъв е този на Дея? Тук при нас няма такава марка. Взимала съм от 3-4 различни производители - винаги е хубав. Даже и с този на Аро не съм имала проблеми.

# 7
  • Мнения: 649
Замразен готвя предимно, вари се около час и не съм имала проблеми досега newsm78
Може би си попаднала на някакъв особен сорт  Rolling Eyes

# 8
  • София
  • Мнения: 634
Аз не съм кой знае колко компетентна, понеже миналата седмица за пръв път готвих такъв-беше от консерва и си се сготви бързо и без тенджера под налягане, стана много вкусно ooooh!

# 9
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Готвя или замразен или пресен грах и никога не ми е взимало повече от 40мин, а консервиран използвам за руска салата (директно от консервата, само мия). Според мен няма тънкост, просто си попаднала на стар грах Wink.

# 10
  • sofia
  • Мнения: 5 140
В тенджера под налягане го готвя, но определено зависи на какъв ще попаднеш. Напоследък купувам на Сторко в консерви, много е вкусен и се сварява бързо. Wink


И аз купувам само на Сторко, той най ми харесва.

# 11
  • Мнения: 4 545
    Грахът се сварява бързо - за към 1 час, ако е обран навреме - млечно-восъчна зрелост. Оттърве ли се, отиде на варене 2-3 часа. Аз си произвеждам сам, не го пръскам с нищо, попарен го съхранявам във фризера. Най хубав е сорта МККГ. Има сортове, които са сладки на вкус като американската царевица.

# 12
  • Ст.Загора
  • Мнения: 211
Аз ползвам само замразен!  Peace
Няма нужда от дълго варене, не се кашва и няма дъх на консерва. И е по-полезен.  Wink

И аз така  Laughing
 
  И аз използвам само замразен. От буркан само за салати. Знам че граха колкото е сварен в буркана или консервата повече не може да се свари . Може и три , четири часа да се вари , все твърд си остава .Според мен е въпрос на късмет да попаднеш на добре сварен грах. Wink

# 13
Благодаря на всички за отговорите! Явно съм попаднала на буркан лош и стар грах! Варих го 3 часа и половина  #Cussing out и накрая .......го хвърлих, така и не се свари!  Sick
Малкия ми син много го обича и понеже не бях готвила скоро реших да му направя! За съжаление обаче ентусиазма ми поне засега се изпари!
Поне занапред ще знам какъв да взимам, но никога повече буркан!

# 14
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 290
Готвя или замразен или пресен грах и никога не ми е взимало повече от 40мин

Да. Варя грах за 30-40мин. ако за това време не се е сварил прехвърлям в тенджера под налягане или хвърлям, понеже е ясно, че няма да се свари и няма смисъл да хабя ток. Така процедирам и със стар фасул /боб/

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт