Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 373
Момичета пържа картофи веднъж на петилетка, а много обичаме! За тази вечер сме предвидили "пир"  Party с моя мъж и един приятел и мъжете ще давали свободно на салатите. Искат пушено пиле с пържени картофи (ДОМАШНИ  Love), майонезени салати с кисели краставички и тн, лютеница от родните земи и т.н. Hug
Нямам фритюрник, ще пържа на тиган! Моля посъветвайте ме как да ги направя, за да си направим истинско удоволствие  Crazy Как да нарежа най-подходящо, колко олио и т.н. не искам да омекват и пропиват в олио между 2 тигана. Ох, не знам дали съм ясна newsm78
Цитирай


Мнения: 5 767
Шегуваш ли се? newsm78
Цитирай


Мнения: 373

Ами на, знам ли .... смейте ми се, знам че е срамно, но... Embarassed
Цитирай

varna

Мнения: 845
Жертвай 1л.олио и вместо тиган ползвай тенджера/по-тясна,та да стане по-високо нивото на олиото/.Картофите ги нарежи на пръчки ама не много тънки 8на8мм. или най-добре купи един пакет бланширани.Това си е гавра с труп според мен.Никой не е в състояние да ме принуди да пържа картофи без фрютюрник а дребните умират за тях.Сигурно това е причината да не е отпътувал при майка ми до сега гадинката.Иначе така в тенджерата стават доста добре-на вилата нямам фрютюрник и дъщеря ми измисли тоя метод-почти същото е.Само трябва олиото да е добре загрято и между две партиди да изчакваш пак малко да се загрее.Успех! 
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
Аз последно време ги нарязвам на по дебели пар4енца и ги слагам в МВ да се посварят и после пържа.Стават невероятни...
Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
Сипваш 4-5 пръста олио в една тенджера. Картофите, нарязани на пръчки се подсушават предварително в чиста кърпа.(Взимаш една шепа картофи, завиваш в кърпата и лекичко ги разтриваш). Олиото трябва да е много загряло- аз опитвам с един картоф, дали е добре. Разбърква се рядко, пържи се докато порозовеят, изваждат се с решетеста лъжица и се слагат в съд с капак, съдът да е по-голям от количеството картофи, което си предвидила. Когато всички картофи са изпържени, посоляваш и разтръскваш няколко пъти енергично за да се осолят равномерно.
Успех!!!
Цитирай
DolceVita, отговорих ти на ЛС
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
Сипваш 4-5 пръста олио в една тенджера. Картофите, нарязани на пръчки се подсушават предварително в чиста кърпа.(Взимаш една шепа картофи, завиваш в кърпата и лекичко ги разтриваш). Олиото трябва да е много загряло- аз опитвам с един картоф, дали е добре. Разбърква се рядко, пържи се докато порозовеят, изваждат се с решетеста лъжица и се слагат в съд с капак, съдът да е по-голям от количеството картофи, което си предвидила. Когато всички картофи са изпържени, посоляваш и разтръскваш няколко пъти енергично за да се осолят равномерно.
Успех!!!
горе-долу и аз така ги правя, но в тиган и не ги подсушавам. вместо това слагам в олиото малко сол - не че не пръска, но има някакъв ефект.
Цитирай

Русе

Мнения: 1 155
..... слагам в олиото малко сол - не че не пръска, но има някакъв ефект.

И аз ги харесвам така повече. Стават по-хрупкави.
Цитирай

Варна

Мнения: 732
За да станат хубави пържените картофи и да не са на каша докато се пържат не се бъркат и не се солят Naughty Като порозовеят отдолу се разбъркват и после пак никакво бъркане до пълна готовност. След като се извадят тогава се посоляват.
Едно време като нямах фритюрник използвах дълбок тиган. Слагах доста олио (4-5 пръста) и задължително без бъркане. Стават същите като на фритюрник Успех  Very Happy
Цитирай

Paris

Мнения: 1 712
Сипваш 4-5 пръста олио в една тенджера. Картофите, нарязани на пръчки се подсушават предварително в чиста кърпа.(Взимаш една шепа картофи, завиваш в кърпата и лекичко ги разтриваш). Олиото трябва да е много загряло- аз опитвам с един картоф, дали е добре. Разбърква се рядко, пържи се докато порозовеят, изваждат се с решетеста лъжица и се слагат в съд с капак, съдът да е по-голям от количеството картофи, което си предвидила. Когато всички картофи са изпържени, посоляваш и разтръскваш няколко пъти енергично за да се осолят равномерно.
Успех!!!
Точно така ги приготвя и мъжа ми Peace
Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
Сипваш 4-5 пръста олио в една тенджера. Картофите, нарязани на пръчки се подсушават предварително в чиста кърпа.(Взимаш една шепа картофи, завиваш в кърпата и лекичко ги разтриваш). Олиото трябва да е много загряло- аз опитвам с един картоф, дали е добре. Разбърква се рядко, пържи се докато порозовеят, изваждат се с решетеста лъжица и се слагат в съд с капак, съдът да е по-голям от количеството картофи, което си предвидила. Когато всички картофи са изпържени, посоляваш и разтръскваш няколко пъти енергично за да се осолят равномерно.
Успех!!!
Точно така ги приготвя и мъжа ми Peace
Ами тя рецептата е на мъжа ми, той е спеца по картофките в нашето семейство, та ме научи.
Забравих да кажа, че кърпата, в която подсушавате е по-добре да е стара, защото от картофите потъмнява и не се изпира. Ние си имаме специална кърпа за картофи. Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Много вкусни стават 'Хрупкавите картофки на Карина' (дано не бъркам потребителката). Нарязват се картофите на по-едри кубчета, овалват се в олио, подправки (забължително чесън на прах към тях), най-накрая в галета и се пекат в подмаслена тавичка. Стават досущ като пържените, при това доста пикантни и не висиш на котлона 100 часа.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.