Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 ян. 2007, 09:45 ч.

по глезени ли са кърмачетата

 • 1 329
 • 44
 •   1
Отговори
 • софия
 • Мнения: 3 423
спорим с мъжа ми и той смята,че това че нощно време давам на малкия да ме ползва, като биба го разглезвало-щял да очаква и в бъдеще да получава всичко, което поиска newsm78
в моите отчетни-мартеничета 2006 най уморени от бебоците си са кърмещите мами.
незнам, защо но с кърменето сякаш върви и носенето на ръце и спането на майката с бебочето-защото освен при мен виждам ,че и при другите мами, които кърмят има носене на ръце , тоест "привързаното родителство"както скоро прочетох в тема пусната от Хедра
аз малкия никога не го оставям да плаче ,нося го а е вече над 10кг,пренесох се с него в детската стая защото спалнята ни отесня-предпочетох да спя при бебока пред при мъжа ми,за да му давам да суче нощем като го притесняват зъбките-вярвам,че всичко това му се отразява добре и той ще знае,че винаги може да разчита на мен ,но мъжо немисли така newsm78
дали кърмачетата са по глезени и как им влияе това в бъдеще-моля споделете своя опит newsm78

# 1
 • Мнения: 2 631
ДА![/size] Кърмените на поискване и по-продължително деца СА ПО-ГЛЕЗЕНИ! newsm48

Това - от моя опит!
Синът ми беше кърмен по час и едва до 4,5 м. Никакви проблеми съм нямала с него откъм привързаност, режим, дисциплина и пр.
Дъщеря ми продължава да е кърмена на поискване денонощно, макар и захранена - адски е привързана към мен, дори и баща си не признава, отсега иска да става на нейното, опитва се да се налага на брат си, не търпи да е сама, а за нощното будене и кърмене няма да разправям...

Така е за сега... За в бъдеще - не знам... newsm12

# 2
 • Мнения: 5 003
Не мога да сравнявам, но моя приятелка твърди, че кърмените бебета са по-привързани към майка си, т.е това твърдение важи и за моето бебе. Не се отлепя от мен, реве само като ме види, че излизам от стаята и всичко, за което се сетите.

# 3
 • някъде ... тук ...
 • Мнения: 5 722
Глезен е различно от привързан!
По-привързани - може, но по-глезени - не мисля  Crossing Arms
Големият е кърмен 10м, по бг схемата - нощно време никакво кърмене, но що вода изпиваше, не е истина. Малкият - до 1г5м, кърмех го на поискване.
НО и двамата са научени, че при мама и тате се ляга само сутрин. Нощем кърмех седнала на стол пред леглото на малкия и го връщах в леглото като се наяде.
Всеки си решава докъде ще разреши "да му се качат на главата". Аз съм от гадните майки Peace

# 4
 • София
 • Мнения: 555
Май и аз съм от "гадните майки" Laughing Радина все още е почти изцяло на кърма, но не я нося на ръце, може би най-вече, защото много ми тежи и ме болят, но съм забелязала, че като реша да съм добричка и да не и давам изобщо да плаче, както е само на седем месеца, започва да ми с качва на главата. Затова я успокоявам без носене. Тя от кърменето нощем се отказа на 3 месеца, а след сутрешното я връщам на леглото и. До преди празниците можеше да си играе по около час сама в стаята, но сега след като 2 седмици бяхме сто човека вкъщи и нито за минутка не оставаше сама, май загуби това свое умение и се започва да крещи всеки път като я оставя за секунда сама и до тоалетна не мога да отида ooooh!

# 5
 • София
 • Мнения: 313
Момичета, това че 9-10 месечните кърмачета са по-привързани към майките си, отколкото връстниците си хранени изкуствено, е ясно.

Ще ни е полезно да се включат майки с 3-4-5-годишни деца, които са били "трудни" като нашите. Продължават ли да се будят нощем, да изискват мама непрекъснато и да не приемат утешение от друг; как се държат когато мама я няма?

Прасенце, аз приемам това, което правим сега като инвестиция в бъдещето. До 2-годишна възраст, те са си бебоци и осигурявайки им по-лесен и по-пълноценен контакт с мама, задоволяваме тяхната нужда от близост и изграждаме увереност, че света е добро място. Simple Smile По дебелите книги пише, че ще ни се върне със уверени и самостоятелни пораснали деца. Само дето нямаме доказателства и в трудните моменти (да не говорим ако има някой, който непрекъснато те убеждава, че само по-зле ще става) почваме да губим вяра.

 Hug

# 6
 • Варна
 • Мнения: 489
Пиша с уговорката, че дъщеря ми все още няма зъби, а вече е на 6 месеца.
Още от първия ден вкъщи тя си спи в нейното легло, а ние с мъжа ми заедно на спалнята. До втория месец се събуждаше през нощта, за да суче. Тогава я кърмех и после пак я връщах в нейното легло. От началото на третия месец спи по цяла нощ без събуждане от 21.30-7.00ч.
Така че си е до дете, а не до начин на хранене, според мен  Simple Smile
Иначе и аз не я оставям да плаче, разнасям я ръце. Иска постоянно внимание, понякога не мога да отида до тоалетната.

# 7
 • плевен
 • Мнения: 1 382
Мартин е глезан и се тръшка ако не е на неговата, но мисля, че това е от самата възраст, не защото е кърмено дете Simple Smile

# 8
 • София
 • Мнения: 667
И аз не мисля, че кърменето разглезва  Naughty
Дъщеря ми е много привързана също, спи при нас, когато съм в къщи иска много да се гушкаме и да си играем, но това я прави само по-уверена в мама и тати.
Без никакви проблеми я гледа детегледачка, даже е втора - и двете твърдят, че не е глезена.
Доста хора са я гледали за час два без проблеми - не плаче за мене въпреки привързаността.
А и на тази възраст как изобщо да говорим за разглезване, сега има просто навици, в които участват и родителите.

# 9
 • София/Варна/Стокхолм
 • Мнения: 1 896
Кърмените на поискване е по-вероятно да не са научени, че никой няма да се вслуша в сигналите им. Те знаят, че ако "си кажат" как се чувстват и какво искат, вероятно чувствата и нуждите им ще бъдат взети под внимание.
Едно бебе, което е оставяно да си чака гладно часа за хранене или е слагано да спи отделно въпреки протестите му, просто знае, че няма смисъл да изразява себе си, научено е, че така "не се прави" и не се хаби, защото няма нищо да постигне.
Не това е човекът, който аз искам да възпитам обаче.  Simple Smile
Достатъчно отчуждение и липса на емоционална интелигентност има по света и без това.
Въпросът разглезен или не изобщо не стои пред мен, защото не очаквам детето ми от малко да се държи по определен начин, противен на заложеното му от природата.

# 10
 • Джакарта
 • Мнения: 1 234
Не мисля, че разглезва. Аз също никога не оставям сина ми да плаче, през нощта след първото събуждане идва да спи при нас, но пък не го нося, той самият не иска, не че аз му отказвам.  Много е самостоятелен, общо взето е в състояние да си играе сам по час- два, като му омръзне разбира се, отивам при него, показвам му нови игри и постепенно се отдръпвам.
Разлглезването не мисля, че има нещо общо с привързаността. Филип е много привързан към мен, но никога не го е било страх от нови хора, веднага им се усмихва и се закача с тях. Само сега, когато е болен, идва по- често при мен и показва явно предпочитание, иначе много дружелюбен и към напълно непознати.

Така че къмените деца със сигурност са по- привързани към майките си, но не мисля,  че са по- разглезени.

# 11
 • Мнения: 3 205
Според мен си е до дете. Иво суче нощем 1-2 пъти - само когато е гладен, въпреки че от известно време спи при нас почти през цялата нощ. Не обича да го държа на ръце, защото на пода е много по-интересно и до забранените неща се стига много по-бързо. За носене и люляне - въобще да не става въпрос. Ако не го подканя да суче, той няма да се сети да поиска сам. С нови хора е контактен, усмихва се, дава да го гушкат и да го закачат. Ако е в настроение седи в кошарата си сам в стаята и играе половин - един час. Пред мен или биба се ухилва, избира биба и хуква...

# 12
 • Süd
 • Мнения: 3 521
Не...Дъщеря ми е кърмена на поискване, все още се кърмим и денем и нощем. Никога не съм я носила на ръце(нито пък които и да е), освен докато и минат коликите, спи сама в стаята от 4 месечна. Заспива абсолЮтно самостоятелно_храним се, обличам и пижамата, каzвам и лека нощ и zатварям вратата_никога не е имало мрънкане, сърдене или рев. Нощем, ако е гладна ревва, аz ставам отивам в нейната стая, кърмя и после всеки по креватите. ИzклЮчение е времето, когато и никнат zъби и ми се е налагало да я кърмя по_често или ако е била болна(2 нощи до сега). Нямам никакви проблеми да я оставям преz деня на някоя от бабите или на гледачка_с всички си играе, усмихва и говори.

# 13
 • софия
 • Мнения: 3 423
Момичета, това че 9-10 месечните кърмачета са по-привързани към майките си, отколкото връстниците си хранени изкуствено, е ясно.

Ще ни е полезно да се включат майки с 3-4-5-годишни деца, които са били "трудни" като нашите. Продължават ли да се будят нощем, да изискват мама непрекъснато и да не приемат утешение от друг; как се държат когато мама я няма?

Прасенце, аз приемам това, което правим сега като инвестиция в бъдещето. До 2-годишна възраст, те са си бебоци и осигурявайки им по-лесен и по-пълноценен контакт с мама, задоволяваме тяхната нужда от близост и изграждаме увереност, че света е добро място. Simple Smile По дебелите книги пише, че ще ни се върне със уверени и самостоятелни пораснали деца. Само дето нямаме доказателства и в трудните моменти (да не говорим ако има някой, който непрекъснато те убеждава, че само по-зле ще става) почваме да губим вяра.

 Hug

да и мен това ме интересува -като спрат да сучат ,поотраснат кърмачетата  дали стават разглезени деца,защото, като бебоци нищо не им е отказвано  newsm78

# 14
 • Paris
 • Мнения: 664
Самото кърмене не, обаче спането в общо легло и успокояването нощем само с цица поне при моето дете, да!
Дъщеря ми спи при нас, освен сученето по цяла нощ, ни рита и избутва от леглото и сутрин сме по-изморени отколкото преди да легнем. Не иска дори на игра да иде в леглото си и го възприема като наказание. Заради невъзможността друг да я успокои нощем освен цицата, не смея да я оставя дори за една нощ да си почина и аз. В бавачката заспива сама, но когато и другото детенце е там и спи, когато е сама си поревава доста преди да заспи.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт