Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 955
От известно време си мисля, че откакто съм с мъжа ми клетвата, която си дават мъжа и жената при бракосъчетанието "и в добро и в лошо ..." клони все към втората част.

Как седят при нас нещата: потънали в грижи за двете деца, обаче имам чувството, че повечето аз съм потънала в грижи. Не съм спирала да работя, въпреки, че родих две породени. Върнах се на основната си работа още, когато второто беше на годинка и три месеца. Работя и на още едно място на граждански договор. Загърбих всичките си приятелки, вече сме само на есемеси с пожелания за коледа и нова година. Нямам време за тях - естествено. Обаче половинката, не остави хобито си - лов и риболов  Crossing Arms

Обаче, не за това ми е темата.

Та ... въпроса ми е чисто информативен, имам нужда от информация. Кои длъжности колко горе долу получават, защото нямам много яснота.

Той може да бъде всичко за което не се изисква специална квалификация. Много е интелигентен и умен, но не е вишист. И понеже имам доста познати с позици се чудя към какво да го ориентирам да се насочи да работи.
И имам нужда от идеи  bowuu

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 11:23 от Чимихумухуму

# 1
 • Мнения: 143
Кажи поне какво може да прави мъжа ти, защото от написаното мога да те посъветвам да се занимава със спортен лов и риболов  Laughing
А това, ти да го "уредиш" - ами струва ми се малко...ако ти е дете ще е по-разбираемо, но той е мъж, съпруг и баща. Човек поел отговорности - той сам трябва да разбере, че трябва да си смени работата. По скоро насочи усилията си в тази посока, а не да го "уреждаш"
Друг е въпроса, ако имаш наистина някакви специални контакти, които да помогнат, но все пак мъжкото самолюбие може да бъде наранено. Подтиквай го, но не го "уреждай" - ще си навлечеш на главата един проблем повече.
Успех!

# 2
Темичката е интересна...

И аз искам "да уредя" моя  Mr. Green
Така че - казвайте, ама без ония приказки за млякото по 20лв, та заплатата да стане тогава 1000лв.

А сега малко  по-сериозно - Чимихумухуму (копирах, защото сложно ми се видя да го напиша и не рискувах за да не го объркам), в момента ти си главата на семейството. Незнам дали така е било отначалото, но в момента ти се чувстваш отговорна за него и мъжът ти го знае. Не мисля, че в едно семейство може да има 2 глави (като змей, или ламя - което ти е по-приятно), така че няма начин той да стане глава докато ти все още си. Помисли си дали наистина искаш именно това - да останеш на втора линия, в тила, оказвайки подкрепа и осигурявайки хармонията в семейството.
Ако сметнеш, че точно това търсиш, то начини има много, но сменяйки курса на течение на семейството ще има междинни водовъртежчета, които ще трябва да преодолеете. Защото освен че ти ще се лишиш от водачеството, така също и мъжът ти ще трябва ад е готов да го поеме. А ако на него му изнася сегашното положение, не е сигурено, че ще го направи.

Затова моя съвет е да си поговорите и да почне да те взима с него на риба, да се включи активно в детегледането и домакинстването. В случай, че почне да се сравнява с другите мъже и как те не домакинтсват, помогни му да се сравни и с това какви пари те изкарват. Това, което би имало ефект е да го притиснеш да се почувства гъсеница, и после да му помогнеш чрез съответните действия в правилна посока, подтиквайки го да търси добре платена работа. Малко манипулацийка си се получава, но може би и той си те манипулира донякъде или използва твоето чувство за отговорност, което пък ти не осъзнаваш.

# 3
 • София
 • Мнения: 955
Аз въпреки, че на моменти, в които него го няма и на мен ми идва нанагорно ми е идвало да му извия врата - като цяло съм много доволна от него. Плюс това, постигнах много хубави резултати, успях да го направя щастлив от това, че е вече баща и има семейство - чувствам го.

Много хубаво сте усетили и двете нещата около мен.
Много го обичам и най-вече поради факта, че въпреки, че не е костюмиран зализан лицемер има самочувствие и не е комплексар. Направо си го обожавам.

И единственото от което имам нужда е наистина малко инфо и да ми дадете идеи за добра работа, пък останалото ще бъде просто една цел за постигане. И ще я постигнем двамата. Ще се опитам да му покажа, че се чувствам много по-добре,като нежната половинка и майка на децата му, която работи за самочувствие, а не защото от това зависи нашето оцеляване.  Party

# 4
 • Мнения: 6 167
аха.
 ясно ми е какво питаш, но трябва малко допълнителна информация
- освен с лов и риболов с какво се занимава ( занимавал), колко време
- на колко е години
- какво може, в какво е добър
- какво знае
- какво иска да работи ( иска ли да работи?), в каква сфера? или му е все едно

иначе има класификатор на длъжностите, където пише май заплатите.
в темата на вергилия в клюкарника ( за работа) някой го спомена - може да ти го намери сигурно, или ти да потърсиш в интернет.

иначе, на мен баба ми ми казваше, да си намеря мъж за делници, не за празници.
( нещо като в добро и в зло Wink)

# 5
 • Мнения: 139
Може и да ти прозвучи грубо, но все пак, май е трябвало да помислиш за това колко изкарва половинката ти преди да се решиш да му родиш 2 деца, едно след друго. То идеални хора няма, но един мъж с работеща съпруга и 2 деца все ми се струва, че някакси би следвало да се замислии сам, ама наистина сам, а не тласкан от съпругата си, да търси поле за плодотворна и доходоносна изява. В момента имаш до себе си панталони с пълнеж, които по default са програмирани на определен период от време да пеят "Сто патрона ще ти вкарам", а не мъж.
По-лошото е, че ти така си го научила и той, виждайки, че с твоите 2 работни места не мизерствате, няма особено голям стимул да се претрепва от работа.
Като за начало, можеш да му обясниш, че двете деца не са се появили незнайно от къде, че той също е участвал в създаването им и трябва да участва в отглеждането им (може да ги води на лов и за риба, за да имаш време да си починеш, разкрасиш, да учиш), както и давайки му за пример себе си, да му покажеш, че ако човек работи на две места няма да умре, т.е, да го приканиш да работи на две места едновременно, за да може доходът, който внася в семейството Ви да е над 1000 лв.
Но, да знаеш.... ще ти е трудничко, обаче пък сама си си го избрала.

# 6
 • Мнения: 94
винаги съм се чудела как така мъж глава на семеиство стои в къщи, ходи насам натам за удоволствие и чака жена си да се занимава с битовизмите - храна сметки и т.н. Но пък това е много лично решение. Ние преди да се роди първото дете работехме като хахави правехме кариера. Но...да не обяснявам защо като дойде бебето той остана да я гледа няколко месеца. Прибирах се - изчистено, сготвено бебето щастливо. Оставаше ни време и за приятели, купони,хоби и за почивка. След това нещата се промениха - той почна високо платена работа, роди се втората кукла и сега аз се грижа за домакинството. Не знам кога ми е било по-лесно или по-приятно, но се убедих, че като има разбирателство и общи цели нещата се получават. Така, че решавайте сами кой главата, кой врата. А като идеи за работа - търговски представител на храни, алкохол, или собствен бизнес - диетичен магазин или защо не и нещо свързано с хобито му?

# 7
 • E-CLM & CH-VD
 • Мнения: 3 045
Не знам, но на мен ми звучиш, все едно си му майка #Crazy newsm78 - закрилнически, доволно, грижовно... Примери бол - ТИ си му родила 2 деца, ТИ ходиш на 2 работи, за да има финанси, ТИ му търсиш работа, ТИ акцентираш само на добрите му според теб черти, ТИ го правиш да е щастлив от факта, че има деца (не трябва ли той да се почувства сам така??!!) #Crazy . Май много го идеализираш, според мен newsm78

Много го обичам и най-вече поради факта, че въпреки, че не е костюмиран зализан лицемер има самочувствие и не е комплексар. Направо си го обожавам.

А това ме хвърли в недоумение #Crazy. Всички "костюмари" зализани лицемери ли са??? И защо самочувствието трябва да зависи от факта, че се носи или не костюм?
Според мен самочувствието се гради въз основа на това, което си постигнал. При вас аз виждам само постижения от твоя страна.  bouquet за което!

Не се обиждай, това е просто мнението ми. Peace

# 8
 • София
 • Мнения: 955
Ох, ужас! Не съм представила нещата явно, както трябва.
Той също работи. Но неговата работа е по-скоро физическа. Работи по 10 часа и като се върне, взима децата от ясла, напазарувал е и даже е сготвил, така че аз като се прибера към 18 часа вече всички ме чакат с нетърпение да сядаме за вечеря.
Но това, което работи е малък семеен бизнес, с който решихме, че ще се изхранваме докато поотраснат децата. В къщи е гара разпределителна за пари - като дойдат оборотните, плащаме сметки, осигуровки, застраховки, патенти и накрая остават наистина пари, които вече на напращялото ни семейство от към брой членове вече не стигат.

Това с класификатора е идея  Laughing, но той не е показателен.

Интересуваше ме примерно в частния бизнес ли са по-високи заплатите или на държавно?

# 9
 • Ямбол
 • Мнения: 22 948
В нашето семейство мъжът ръководи семейния бизнес, а аз работя за удоволствие(да не ми е скучно, да съм сред хора и да си поддържам образованието). Започнахме с много малко магазинче, направо дупка 2х2, а сега сме с новопостроен магазин 320кв.м и само благодарение на мъжа ми - много труд, много риск, много късмет и разбиране от работата естествено.
Разказвам ти всичко това, защото ми се ще да те посъветвам да си разширите бизнеса, Не го оставяйте. Щом сте си стъпили на нещо и имате познания вече, защо ще го зарязвате.
За да си пострим къщата на магазина теглихме заем, който все още плащаме. Мислим и за продължение - втори етаж.

# 10
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 476
В нашето семейство мъжът ръководи семейния бизнес, а аз работя за удоволствие(да не ми е скучно, да съм сред хора и да си поддържам образованието). Започнахме с много малко магазинче, направо дупка 2х2, а сега сме с новопостроен магазин 320кв.м и само благодарение на мъжа ми - много труд, много риск, много късмет и разбиране от работата естествено.

Евала  newsm10 newsm10 newsm10
С бизнес план ли започнахте, или по някакви общи идеи?

Ох, ужас! Не съм представила нещата явно, както трябва.
Той също работи. Но неговата работа е по-скоро физическа. Работи по 10 часа и като се върне, взима децата от ясла, напазарувал е и даже е сготвил, така че аз като се прибера към 18 часа вече всички ме чакат с нетърпение да сядаме за вечеря.

Звучи, сякаш нямате много време. А за да се разрасне семеен бизнес, е необходимо време. И пари де  Laughing А че в частния са по-добри парите - това е сигурно. Само трябва да се захванете с нещо, което ви харесва, и го разбирате. Останалото е късмет, много труд и много желание  Wink

# 11
 • E-CLM & CH-VD
 • Мнения: 3 045
Ох, ужас! Не съм представила нещата явно, както трябва.

Mай да  Laughing, защото нещата, написани по този начин, предизвикаха моя пост да бъде доста критичен  hahaha

Сори  bouquet

# 12
 • Ямбол
 • Мнения: 22 948
В нашето семейство мъжът ръководи семейния бизнес, а аз работя за удоволствие(да не ми е скучно, да съм сред хора и да си поддържам образованието). Започнахме с много малко магазинче, направо дупка 2х2, а сега сме с новопостроен магазин 320кв.м и само благодарение на мъжа ми - много труд, много риск, много късмет и разбиране от работата естествено.

Евала 
С бизнес план ли започнахте, или по някакви общи идеи?

Не. Почти 50% и повече от печалбата влагахме за разширение на бизнеса. Увеличавахме асортимента и в един момент магазинчето ни стана тясно. За по-голямо обаче не ни достигаше спечеленото и теглихме не малък заем. Аз бях много песимистично настроена, страхувах се, че няма да можем да го изплатим. Моят мъж обаче обича да рискува и разчиташе точно на късмет. А както знаем голям риск=голяма печалба. Е, почти сме успяли. Остава ни още малко да си изплатим заемите и мислим за ново разширяване. Не правим проучвания и бизнеспланове.

# 13
Чета всичко написано тук и се възхищавам на оптимизма на повечето от вас. Искам да споделя с вас за своето притеснение и нерешителност. Съзнавам, че всичко зависи от мен самата да взема нещата в свои ръце, но когато опира до пари рискът е голям. Имам желание да направя свой магазин , но явно не зная как и откъде да започна и от тук идва и страхът ми. Ако можете-помогнете ми!

Последна редакция: нд, 11 фев 2007, 10:24 от Ведрина

# 14
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 476
Lilqna, това трябва мъжа ми да го прочете  Laughing Laughing Grinning При нас аз съм тази, която е склонна да поема рискове, а той все се притеснява ще ни стигнат ли за това или онова парите  Grinning Поздравления за успехите  Peace  bouquet Grinning

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт