Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 ян. 2007, 10:44 ч.
  • Преглеждания  3 263  Мнения  27  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 638
Как правите картофеното пюре, така че да не става като лепило? Колкото и да се опитвам винаги е ужасно лепкаво и неприятно! Варя картофите цели, с обелките и като почна да го мачкам то става лепкаво. Пробвах със студени сварени картофи, с топли  - ефекта е един и същ! Голяма излагация Embarassed

Реклама
# 1
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Не знам как точно го правя да не е лепкаво. Сварявам картофите обелени, още горещи ги намачквам. След това прибавям горещо мляко, като продължавам да ги мачкам. Количество не мога да кажа, но ти ще видиш каква консистенция ще ти хареса. Слагам и малко сол, а накрая лъжица краве масло (или маргарин). Може би в кравето масло/маргарина е тайната..  newsm78 Важното е и картофите, и млякото да са горещи. Става пухкаво и гладичко Simple Smile

# 2
  • Мнения: 5 684
С пасатор ли ги мачкаш? Лепкаво става, ако действаш с него. Аз за картофено пюре никога не го ползвам. А и картофите варя обелени в малко вода и после вси4ко намачквам докато е горещо. Прибавям масло и прясно мляко и е готово.

# 3
  • Мнения: 139
зависи какво го искаш
По-гъсто ако искаш, с по-малко прясно мляко, малко масло или маргарин, една приятелка даже ми каза и малко олио да се сложи, за да може като го извадиш от хладилника пак да е пухкаво и вкусно...Даже аз на моето пюре му слагам и малко Маги Вълшебен Вкус - става наистина вълшебно!!!
Твоето явно е по-рядко или не си сложила малко мляко и затова лепне???

# 4
  • Мнения: 638
Слагам и мляко и масло, обаче резултата винаги е лепкаво пюре. Мачкам го с вилица. Май тайната е във варенето- ще пробвам с предварително обелени и нарязани картофи...че аз ги варя цели, с обелките и като се сварят ги беля..

# 5
  • София
  • Мнения: 3 447
С пасатор ли ги мачкаш? Лепкаво става, ако действаш с него.
Точно. Аз ги мачкам с вилица. Варя ги обелени и нарязани в солена вода, мачкам ги още горещи, добавям горещо мляко и масло.

# 6
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Аз ги мачкам с онова нещо от домакинските комплекти, което е плоско с дупки... не знам как се казва. Някой ако се сеща, да каже. С вилица не съм пробвала, даже не съм си и помисляла, че може  newsm78 Не е ли по-трудно?  Thinking

# 7
  • Мнения: 5 684
Аз ги мачкам с онова нещо от домакинските комплекти, което е плоско с дупки... не знам как се казва. Някой ако се сеща, да каже. С вилица не съм пробвала, даже не съм си и помисляла, че може  newsm78 Не е ли по-трудно?  Thinking
И аз с туй нещо мачкам.  Laughing Ама не знам как се казва, ръчен пасатор  Wink С вилица не съм пробвала.

# 8
  • все тук
  • Мнения: 1 625
Никога не ми е ставало лепкаво. Картофите варя с обелките, заливам ги със студена вода, обелвам ги, мачкам ги с ръчен пасатор, слагам сол, краве масло и прясно мляко. Понякога добавям един жълтък и разбивам с миксера за кратко - става много пухкаво.

# 9
  • пазарджик
  • Мнения: 127
аз съм забелязала, че пюрето става лепкаво, когато картофите са измръзнали, а също така и в зависимост от сорта на картофа. Някои сортове не са подходящи за пюрета. И ако картофите са ти домашни и винаги садите един и същи сорт, затова ти е и проблема.

# 10
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 379
Абсолютно по същия начин и с прибора с дупките от комплекта / с вилица ще е много пипкаво/. Горещи картофи с горещо прясно мляко и повечко масло - винаги става леко и пухкаво Peace!

# 11
  • Мнения: 2 351
Абсолютно по същия начин и с прибора с дупките от комплекта / с вилица ще е много пипкаво/. Горещи картофи с горещо прясно мляко и повечко масло - винаги става леко и пухкаво Peace!
Да това е начинът за приготвяне на хубаво картофено пюре.

# 12
  • София
  • Мнения: 1 655
.  грешка. Моля модераторите да изтрият мнението ми!

# 13
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Аз варя картофите нарязани на парчета с малко вода и то подсолена. Като се сварят, бързо им изливам водата и им добавям само масло и хубаво размачквам със споменатия вече ръчен уред  Grinning

# 14
  • София
  • Мнения: 127
Аз ги варя обелени и нарязани на едри кубчета.След това пасирам с пасатор.Така не става лепкаво.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт