Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора


Мнения: 637
Как правите картофеното пюре, така че да не става като лепило? Колкото и да се опитвам винаги е ужасно лепкаво и неприятно! Варя картофите цели, с обелките и като почна да го мачкам то става лепкаво. Пробвах със студени сварени картофи, с топли  - ефекта е един и същ! Голяма излагация Embarassed
Цитирай

Русе

Мнения: 1 155
Не знам как точно го правя да не е лепкаво. Сварявам картофите обелени, още горещи ги намачквам. След това прибавям горещо мляко, като продължавам да ги мачкам. Количество не мога да кажа, но ти ще видиш каква консистенция ще ти хареса. Слагам и малко сол, а накрая лъжица краве масло (или маргарин). Може би в кравето масло/маргарина е тайната..  newsm78 Важното е и картофите, и млякото да са горещи. Става пухкаво и гладичко Smile
Цитирай


Мнения: 5 632
С пасатор ли ги мачкаш? Лепкаво става, ако действаш с него. Аз за картофено пюре никога не го ползвам. А и картофите варя обелени в малко вода и после вси4ко намачквам докато е горещо. Прибавям масло и прясно мляко и е готово.
Цитирай


Мнения: 139
зависи какво го искаш
По-гъсто ако искаш, с по-малко прясно мляко, малко масло или маргарин, една приятелка даже ми каза и малко олио да се сложи, за да може като го извадиш от хладилника пак да е пухкаво и вкусно...Даже аз на моето пюре му слагам и малко Маги Вълшебен Вкус - става наистина вълшебно!!!
Твоето явно е по-рядко или не си сложила малко мляко и затова лепне???
Цитирай


Мнения: 637
Слагам и мляко и масло, обаче резултата винаги е лепкаво пюре. Мачкам го с вилица. Май тайната е във варенето- ще пробвам с предварително обелени и нарязани картофи...че аз ги варя цели, с обелките и като се сварят ги беля..
Цитирай

София

Мнения: 3 447
С пасатор ли ги мачкаш? Лепкаво става, ако действаш с него.
Точно. Аз ги мачкам с вилица. Варя ги обелени и нарязани в солена вода, мачкам ги още горещи, добавям горещо мляко и масло.
Цитирай

Русе

Мнения: 1 155
Аз ги мачкам с онова нещо от домакинските комплекти, което е плоско с дупки... не знам как се казва. Някой ако се сеща, да каже. С вилица не съм пробвала, даже не съм си и помисляла, че може  newsm78 Не е ли по-трудно?  Thinking
Цитирай


Мнения: 5 632
Аз ги мачкам с онова нещо от домакинските комплекти, което е плоско с дупки... не знам как се казва. Някой ако се сеща, да каже. С вилица не съм пробвала, даже не съм си и помисляла, че може  newsm78 Не е ли по-трудно?  Thinking
И аз с туй нещо мачкам.  Laughing Ама не знам как се казва, ръчен пасатор  Wink С вилица не съм пробвала.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Никога не ми е ставало лепкаво. Картофите варя с обелките, заливам ги със студена вода, обелвам ги, мачкам ги с ръчен пасатор, слагам сол, краве масло и прясно мляко. Понякога добавям един жълтък и разбивам с миксера за кратко - става много пухкаво.
Цитирай

пазарджик

Мнения: 127
аз съм забелязала, че пюрето става лепкаво, когато картофите са измръзнали, а също така и в зависимост от сорта на картофа. Някои сортове не са подходящи за пюрета. И ако картофите са ти домашни и винаги садите един и същи сорт, затова ти е и проблема.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 205
Абсолютно по същия начин и с прибора с дупките от комплекта / с вилица ще е много пипкаво/. Горещи картофи с горещо прясно мляко и повечко масло - винаги става леко и пухкаво Peace!
Цитирай


Мнения: 2 016
Абсолютно по същия начин и с прибора с дупките от комплекта / с вилица ще е много пипкаво/. Горещи картофи с горещо прясно мляко и повечко масло - винаги става леко и пухкаво Peace!
Да това е начинът за приготвяне на хубаво картофено пюре.
Цитирай

София

Мнения: 1 655
.  грешка. Моля модераторите да изтрият мнението ми!
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Аз варя картофите нарязани на парчета с малко вода и то подсолена. Като се сварят, бързо им изливам водата и им добавям само масло и хубаво размачквам със споменатия вече ръчен уред  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 127
Аз ги варя обелени и нарязани на едри кубчета.След това пасирам с пасатор.Така не става лепкаво.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора