Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • столицата
 • Мнения: 1 486
Не сме на градина, но днес ми звъни разтревожена майка на дете от нашата група с новината, че сменят едната от госпожите ни. Децата много я обичат, но нещо , доколкото разбрах, се е поскарала с директорката и последната иска да я прати в друга група. Днес няколко майки са се срещнали с директорката, която била непреклонна и казала, че на лято пак можело да се коментира, а дотогава децата тр да са с новата госпожа. Днес е било доста абсурдно в ДГ - родителите са оставяли децата на непозната госпожа, която дори не е питала за имената им.
Как да си запазим госпожата? Имайте предвид, че при мен именно педагозите, който поемаха групата предопредели избора ми на ДГ/отказах се от прословутото 8 ОДЗ/

# 1
Извинявай, за коя детска градина става дума?

# 2
 • столицата
 • Мнения: 1 486
114 ДГ. Но това какво значение има. Въпросът е принципен - как да обясня на 3г. си дъщеря, че една от любимите й госпожи вече няма да е там, а вместо нея ще имат нова, непозната госпожа. И отново ли ще трябва да преживяваме ревовете сутрин и т.н.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 986
galimar,
Направете писмено запитване - молба, за оставането на въпросната учителка в групата, до Директорката на градината, внесето го в канцеларията и поискайте входящ номер за което. Поискайте и писмен отговор. Нека запитването е направено от родителския актив (или комитет), който е избран на първата родителска среща.
Като направите копие с входящ номер от градината отнесете същото питане и до човека, който отговаря за образованието в районното кметство, после до Дирекция Просвета - София, а и до зам. Кмета по Образованието в Софийска община - Йорданка Фандъкова. Трябва да получите отговор до 3 работни дни, но през това време не чакайте, а пишете навсякъде, като не забравяйте да уведомите любезно и директорката, че ще направите това. Намекнете й, че сте записали децата си там заради екипа от учителки, а не заради това тя да си прави размествания, които не са добри за децата. В края на краищата нали всичко се прави в името на децата, а не против тях, нали детските градини са за спокойно отгреждане на децата, а не за да са в непрекъснат стрес те, и родителите им и учителите им.
Съветът ми е да поразтърсите малко основите на градината, за да не си прави тази директорка смяна на учителките когато си иска. Има неписано правило, че смяна на учителки се прави само в краен случай, в началото на учебната година, а ако има предпочитания на родителите - не се прави такава смяна. Така че ... Говорете, а не мълчете.

# 4
 • Мнения: 311
За да я сменят по това време на годината, сигурно има основателна причина. Каква е тя - можете да разберете от директора. Едва ли ще Ви откаже информация. Преди да тръгнете да вдигате аларма по зам.кметове, говорете с нея. Никой няма да си прави труда да разбива готов екип защото така му е кефнало. В групата на дъщеря ми смениха едната от госпожите няколко месеца след като тя беше започнала да посещава ясла. Аз също се бях притеснила как ще понесе промяната, но сега съм много спокойна, защото виждам, че отношението към детето ми е същото. Новият човек, който ще замести любимата госпожа също може да е качествен човек, а в доста отношения и по-добър.

# 5
 • столицата
 • Мнения: 1 486
Разбира се, че никой не твърди че новата г-жа  не е компетентна. Проблемът е,че децата вече изживяха първоначалната адаптация, свикнаха и твърдя вече обичат г-жите си и как сега да започнем отново. А конкретната причина била, че г-жата на предучилищна е в дългосрочен болничен и нашата учителка като по-опитна да отидела на нейно място, докато новата, защото не била проверена и не можело да й дадат отговорната предучилищна група, да е при нас, най-малките.
"Тригодишни деца не могат да се привързват" - директорски цитат. Вие съгласни ли сте?

# 6
 • София
 • Мнения: 1 986
Привързват се 3-годишните!  Peace
И още как се привързват  ....  ooooh!  Но е и  истина, че и по-лесно приемат промяната на учителка и по-лесно се адаптират, отколкото по-големите. Tired
Дадох ти съвет, в случай, че не сте съгласни с промяната, че директорката има лично лошо отношение към учителката и че имат лоши взаимоотношения помежду си. Crossing Arms Но ... както виждам не е било така.  Naughty
Е, може пък новата учителка да е по-добра, нищо че е неопитна ....  newsm78
Дано!  Praynig  bouquet

# 7
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 164
Радостинчето, не искам да ти се изпречвам на пътя! Wink

# 8
 • София
 • Мнения: 1 986
Радостинчето, не искам да ти се изпречвам на пътя! Wink
Опитай, Каспър!  Hug
Може и за добро да е! Peace
Аз не съм лоша ....  Blush
Просто познавам реда и законите в образованието прекалено добре ....  Thinking

# 9
Уважаеми родители, причината за това разместване е тежко заболяване на учителката от подготвителната група, а не някакви си глупави междуличностни отношения.
Говорих с директорката и целеят екип на градината е много разстроен от заболяването на тази госпожа.
 Мисля ,че в такъв случай трябва да се намери най-доброто решение за всички деца.

# 10
 • столицата
 • Мнения: 1 486
да ви се похваля - върнаха ни госпожата. Радвам се, че по пътя на диалога  между родители и директор успяхме да постигнем най-доброто за нашите деца.
Благодаря на всички, който се включиха по темата ми, както и на тези, писали ми на лични  bouquet

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт