Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 ян. 2007, 18:04 ч.

Панаири.....

 • 2 771
 • 63
 •   1
Отговори
 • Стара Загора
 • Мнения: 3 808
Цитат на: lavender
хоРАТА,НОСЕщИ ОТГОВОРНОСТ ТАМ СТЕ 4 4ОВЕКА.ПРЕВЕЖДАТЕ ПАРИТЕ КАТО ДАРЕНИЕ ОТ ВАС 4ЕТРИМАТА  ПО СМЕТКАТА НА ФОНДАЦИЯТА ЗА ДБМ СТ.ЗАГОРА И ПРИКЛю4ВАМЕ ТОЗИ РАЗГОВОР.
а ЗАщО НЯМАТЕ ДОКУМЕНТИ -ПРОБЛЕМА СИ Е ВАш


пове4е няма да пиша ,защото ни взехте за мезе 
как не ви е срам се 4удя да имате наглостта изобщо да спорите.
За нещо специално ли ви трябват пари  та така си ги пазите и не ги превеждате както е по закон.
СЕга разбирам,4е този заговор срещу хората,които ви показха,указха, и ви се довериха да помагате не е от днес.И за това ще си понесете последствията,повярвайте ми.Трябва ви на4ален капитал за вашата си организацийка ли Що решихте ,4е сме будали не мога да разбера

    леле,колко нагъл и неблагодарен народ може да има,при това към тези,които правят вси4ко да помагат на тези,които искат да помагат.И то рискувайки името си.

аре,много здраве на Ст.Загора и ще се видим скоро


Сарказъм и арогантност са последното нещо, което и трябва на вашата организация, още по-малко когато идват от управителя и. Това разбира се са си ваши проблеми, просто исках да кажа как звучиш отстрани.

Колкото до заплахите и заповедническия тон, отправени в частност и към мен (една от 4-мата "носещи отговорност") само ще ти се усмихна ето така  Mr. Green и няма да кометирам, защото е нелепо!

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 20:32 от Хера

# 1
@ Лавендър и другарчета

Чакай да си помисля кои сте вие в Ст. Загора? Ами аз да ви кажа! НИКОИ! Организирахме базара с наши си усилия. И с наши си средства. С пари и труд. И понеже аз лично нямам никакво доверие на някаква фондация аз лично не искам парите да ви се изпращат. Аз, Сладка Хапка и още няколко човека си сложихме задниците в нещо, от което вие искате да натрупате дивиденти. Очевидно и някой лев.  Аз имам огормно съмнение какво ще се върне в домовете, щом е минало през вас. Какво и кога. Спестете си наглите забележки. Нашата си отганизацийка притежава нещо, което очевидно при вас е кът! Ще ви оставя време за размисъл да се сетите какво. Та ние даже не сме членове на вашата организация. Ако ще удряте по масата го правете на хора, които са подписали устава ви и са се съгласили с условията ви. Нас само учитиво можете да ни молите.
И да! Вярно че съм лаик в тази област, но моля да ми бъде обяснени как вие трябва да осчетоводявате приходи, за които не сте направили разходи? Ами аз ако искам да си осчетоводя разходите, направени по базара? Какво излиза? Вие правите приходи без разходи, а аз разходи без приходи. Най-готиното е, че никъде във воплите колко сте измамени не споменавате децата, заради което се прави всичко.

P.S. Моето мнение се е мое, но пък единствените, които могат да ми го променят са хората с които правехме всичко. Обаче никоя от вас не помня да беше там.

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 18:56 от Таткото на Ива

# 2
 • Мнения: 9 120
Аз лично съм възмутена от "начините на процедиране" на ДБМ - София.
То не бяха неясноти по това или онова, то не бяха задкулисни игрички.
Аз като заралийка отвъд граница участвах в акцията и за мен лично парите не трябва да отиват в общ кюп, а да са си за домовете в Стара Загора, където хората ни познават и знаят какво могат да очакват от нас.
Или бъркам понятията?  Thinking

# 3
 • у дома
 • Мнения: 2 249

Аз като заралийка отвъд граница участвах в акцията и за мен лично парите не трябва да отиват в общ кюп, а да са си за домовете в Стара Загора, където хората ни познават и знаят какво могат да очакват от нас.
Или бъркам понятията?  Thinking
да внеса едно уточнение,което явно хората на които е дадено пълноощно да работят от името на ДБМ са пропуснали да направят пред всички вас а именно-уговорката за приходите от базара беше следната-парите се превеждат по нашата сметка защото това засяга счетоводството ни и след това веднага ви се връщат за да се ползват спред нуждите на домовете в района-никой не желае да задържа пари или да ги преразпределя тук в софия-така че е много некоректно то ваша страна след като сте приели тези условия сега леко да се правите на луди
а ако не сте искали да организирате базар с нас и по нашие условия-защо не го казахте в началото и защо името на "ДБМ" стои на вашите плакати-това ако не се лъжа е наказуемо newsm78

# 4
 • Мнения: 9 120
Не искам да споря с вас, но от целия цирк излиза, че ДБМ има само в София и в другите градове на страната нямат право да имат местни представителства или организации, представителки на движението.
Малко не се ли надвземате?
Много мирише цялата работа.
За мен нещата стояха така - Стара Загора си има представителство на ДБМ и си организира само Коледния базар, като парите ще си останат на местна почва за използване.
Много комунистическа тая работа да искате всички приходи само за вас в София, като че ли труда на местната група не се брои въобще.
Сега разбирам, че местна организация в юридическия смисъл на думата няма и вие сега май се опитвате и със съд нещо да плашите за неправомерно позлване на името. Или не схващам правилно картинката.  newsm78

# 5
 • Мнения: 6 142
Убедена съм, че размяната на тези реплики не е в интерес преди всичко на ДБМ, но след като дискусията не спира, ето какво имам да кажа и аз.

От пролетта на 2006 год. група майки и татковци, които се запознахме чрез форумите на БГ Мамма започнахме да посещаваме няколко дома за деца, лишени от родителска грижа в региона на Стара Загора и в самия град. Идеята и тласъкът за това начинание безспорно дойдоха от примера на ДБМ. Но в самите домове ние сме Роси, Дидо, Злати, Живка, не ДБМ, но въпреки това като носим дарения, искаме протоколите на името на Движението - все пак то беше причината да се обединим и започнем дейността си.

Идеята за Коледния Базар също - във форумски аспект - е на ДБМ. Иначе като форма на fundraising това не е нищо ново. Но все пак инициативата и ноу-хауто са си на ДБМ. Затова ние приехме идеята този базар да се прави от името на Движението като нещо нормално. Още повече, че така щяхме да допринесем за повишаване на популярността на фондацията в града ни. Но да не се заблуждаваме. Разрешителните за Базара ни ги дадоха, защото по места (Община СЗ, Окръжен съд) познават нас, а не ДБМ - познават Лалка, Таткото на Ива и мен самата. Да не се заблуждаваме, че купувачите, виждайки хората зад щанда, купуваха, защото имат вяра на ДБМ. В Стара загора Движението не е популярно и това е факт. Хората купуваха, защото познават някой от нас, знаят с какво се занимаваме и че парите им няма да потънат в джоба на някоя неизвестна фондация, а ще отидат в домовете. Градът ни е достатъчно малък, за да се знаем и тук повече се вярва на местния човек, отколкото на Софийската Фондация от телевизията. Така че за нас не беше от съществено значение да имаме подкрепата на ДБМ, за да направим Благотворителен Базар. По-скоро това беше реверанс към опита на ДБМ, както и желание от наша страна да допринесем за популярността на Движението на местна почва.

За условието парите от продажбите да се преведат по Вашите сметки, не знаех до началото на декември. Аз разбрах за това от един кратък постинг на Лалка от 2 декември. И за да не съм голословна:
Цитат
...Второ - парите от базара ще се съберат отделно и ще трябва да се преведат в сметката на ДБМ в София. ПОсле те ще ги върнат обратно.
от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136480.260
Това беше. Лалка не можа да обясни защо, как и откъде - накъде. Стигна се до там, един уважаван от нас човек да не знае какво да обясни, защото от лоялност е поел ангажимент, който не се подкрепя от абсолютно никой тук. За мен и до този момент остава неясно къде е нормативно уредено изискването събраните пари от подобен род дейност да бъдат непременно внесени в банкова сметка. Въпросителните бяха няколко, но така или иначе, от респект към Лалка и поетия от нея ангажимент, хората тук решихме да го изпълним доколкото е възможно. Като изготвим касови ордери за стоките, които вие ни пратихте и съответно - като ви преведем тази сума. Останалите пари - събрани от индивидуални продажби на наши познати, роднини, колеги, близки и т.н., които не се осчетоводяват, да останат тук, за да оперираме бързо с тях покрай празниците.

Интересува ме още - това някаква шега ли е или наистина си мислите, че има начин да принудите някой насила да направи дарение. Имама предвид написаното от Лавендър:
Цитат
хоРАТА,НОСЕщИ ОТГОВОРНОСТ ТАМ СТЕ 4 4ОВЕКА.ПРЕВЕЖДАТЕ ПАРИТЕ КАТО ДАРЕНИЕ ОТ ВАС 4ЕТРИМАТА  ПО СМЕТКАТА НА ФОНДАЦИЯТА ЗА ДБМ СТ.ЗАГОРА И ПРИКЛю4ВАМЕ ТОЗИ РАЗГОВОР.

защо името на "ДБМ" стои на вашите плакати-това ако не се лъжа е наказуемо newsm78
Ще съм благодарна, ако някой ми обясни как е наказуемо това и кое точно е наказуемо.

Доста нещо написах, затова само още две думи.
За мен ДБМ беше организация, въплащаваща една достойна идея. Но от прочетеното през последните две седмици разбирам, че е налице сериозен конфликт и криза на доверието - и те са преди всичко вътре в самата организация. Мога само да ви пожелая да преодолеете този момент достойно. Радвам се, че не станах част от вас, за да си спестя "отлюспването". И наистина идеята за самостоятелна "организацийка" е добра. Благодаря, Лавендер, заслужава си да се обмисли!  bouquet

# 6
 • Мнения: 1 722
  От всичко написано дотук не стана ясно защо вие не искате да преведете парите, след като разбрахте, че сумата ще остане непокътната и ще ви бъде върната в нейната цялост. Защото не вярвате, че ще ви върнем същата сума или защото вече сте похарчили част от средствата? Аз, за разлика от вас не ви обвинявам в мошеничество, надявам се, че разговарям с пълнолетни и зрели хора. Вие пледирате за прозрачност след като в благодарственото писмо до кмета сумата е почти хиляда лева, а пред нас твърдите, че са двеста? newsm78

# 7
 • Стара Загора
 • Мнения: 3 808
Ама моля ви се... вие не четете ли?
На няклоко места лично съм написала сумата, събрана от базара. Тя е точно 1411 лв. и никой не е целил да я скрива.
Тези 196,60 лв. които са във вашата сметка, обяснявам за преден път са приходите събрани само от вашите стоки - шишарки с шапки и картички.

# 8
 • у дома
 • Мнения: 2 249
не ми стана ясно само едно-след като и вие твърдите че Лалка ви е казала за уговорката и за условията и след като сте се съгласили да ползвате името ни за базара,което означава че приемате условията-сега увъртате,обвиняате ни в смешни неща и тргвате на нож
за мен лично е поддостойството ми да пиша повече в темата ви-единственото което ви помолихме беше  да спазите уговорката - смятам беше направено с добър и учтив тон като към партнъори за каквито ви смятаме-а от постингите ви освен че струи заяждане и недобронамереност разбирам че едва ли не сте ни направили услуга като сте ползвали името ни-това ме изумява Shocked

# 9
 • Мнения: 1 722
  Джейд, "нашите" стоки не са пратени, за да изкарват пари за софийски домове, а за вашите, така че не разбирам защо делиш на "наши" и "ваши". Многократно и ясно беше казано, че парите ще ви бъдат преведени до стотинка. Мисля, че нещата отдавна прехвърлиха границите на добронамереното сътрудничество и стигнаха до просто инатене тип "Ти на мене ли ще ми кажеш".
  Няма да влизам повече в тази тема, мисля че няма смисъл. Нещата са прости - всички искаме да помогнем на децата. Всичко останало е шлака и дрънкане.

# 10
 • Стара Загора
 • Мнения: 3 808
 Няма да влизам повече в тази тема, мисля че няма смисъл. Нещата са прости - всички искаме да помогнем на децата. Всичко останало е шлака и дрънкане.

Радвам се, че накрая някоя от вас спомена и за децата.
Нали те са най-важното в случая, а не някакво си счетоводство...

# 11
 • Мнения: 1 722
  Не е въпросът в споменаването, всяка от нас, която е писала тук ходи в домовете от две години и половина, някои и от повече. Така, че въпросът не е просто да се споменат децата. Защото споменаването не ги прави по-щастливи. Нито вдигането на гири и тряскането на врати.

# 12
Защото не вярвате, че ще ви върнем същата сума или защото вече сте похарчили част от средствата? Аз, за разлика от вас не ви обвинявам в мошеничество, надявам се, че разговарям с пълнолетни и зрели хора. Вие пледирате за прозрачност след като в благодарственото писмо до кмета сумата е почти хиляда лева, а пред нас твърдите, че са двеста? newsm78

Мда! Хванахте ни най-накрая! Даже не нас, а мен. Лично аз си купих лети джанти за колата плюс едно наяждане с Експрес и парите свършиха! Щом казвам, че се съмнявам, значи имам информация.
 Казвате, че контактувате само с четирима от нас. Е, по някаква причина и аз контактувам с тях. И никой от тях не знаеше тази подробност с изключение на Лалка. А май и тя не знаеше как съвсем стоят нещата.
Та моля ви, ако ми обясните какво общо има вашето счетоводство с парите изкарани в Стара Загора аз лично ще пледирам за изплащането на сумата до стотинка във вашата сметка. Ако искате и трети път ще го задам въпроса, ама ми го обяснете по-така, като за човек от ниско ниво. Ако искате игнорирайте тона ми, но го обяснете на Сладка Хапка или Джейд, пък те ако ви разберат, ще ми го обяснят на мен.

А колкото до споменаването на фондацията в плакатите ни... Ами ако знаех по-рано за вашите изисквания името ви нямаше да е там. Мислех, че това е по-скоро обща идея, а не фондация с (не)идеална цел, монополизирала идеята за грижа за бедните малчугани. Мога да ви успокоя от сега - занапред името "ДБМ" няма да е там. 

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 23:50 от Таткото на Ива

# 13
 • Мнения: 1 629
Ау, старозагорци, не вий срам! Продадохте стоката и изпихте парите Mr. Green
Извинявам се , че пиша неканена и не  съм Стара Загора, но това вече  е извън пътя. Надявам се, в името на СИРАЦИТЕ И ДЕЦАТА, ОТГЛЕЖДАНИ В ДОМОВЕТЕ, на Лавендър и сие да им мине треската за власт. На Стара Загора желая успех и ще се опитам да се включа във Великденския им базар. Рядко свестни хора сте тук, нали съм ви казвала, че ще мигрирам при вас(само роднините от Казанлък, ако можеше да са по-далеч Wink)

# 14
 • Мнения: 6 142
Мюрь, ти ела насам, пък аз по комшийски ще те черпя с едно парче от бат Алис:


А по темата - каквото имаме да го казваме, да се пише тук, че да може да се знае от всички. Като например предупрежденията, отправени на ЛС, че ако не пратим "онези пари", ще постъпят жалби против нас в Общината, Областната управа и пр.

Само не разбрах Областната управа къв ще го държи в тая работа  newsm78

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт