Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора
  newsm78   знаете ли как се прави  ? доколкото знам  е нещо с месо
Цитирай


Имам рецепта, дадена ми от приятелка, но никога не съм правила. По правило тук се публикуват само ли4ноизпитани рецепти, но ако искаш, ще ти я напиша.
Цитирай


Оригиналния вариант на мезето е свинско, гъби, лук, лимонов сок и подправки.
Въпреки, че така го харесваме също, аз предпочитам да го правя и с печен пипер и малко домати, както и малко лют червен пипер , съпреки че оригинала не е лют.

Месото се нарязва на хапки или жулиени, както предпочиташ, запържва се до зачервяване, добавя се лука на големи парчета, гъбите на филийки. ПОръсва се с подправките и лимонов сок след като е готово.

Моя вариант е с добавянето при пърженето на печен ( а понякога и суров) червен или зелен пипер( ние харесваме повече с червен) и1 накълцан домат. Останалото е същото.
Цитирай


моята рецепта е малко по-различна
не зная дали е оригинална, но така съм го яла и в механа:

бекон, свинско месо и пилешко месо - нарязваш си ги на хапки или жулиени - както предпочиташ
запържваш ги леко, слагаш им малко лук, кисели краставички - естествено нарязани на ситно, гъби, мъничко домат, магданоз и черен пипер
и малко бяло вино
и така се позадушава докато ти се стори, че е готово 

аз правя повечето неща на очо, та и затова - и месо, и гъбки - може да си слагате в количества според вкуса
Цитирай


Катино мезе съм яла в Банско. Беше невероятно вкусно и страшно ароматно. 
Сервираха го в гювечета. Представляваше свинско месо на хапки и гъби (но не много) и подправки.
Мисля, че месото беше задушено в гювечетата, а като отворих капака на гювечето се разнесе невероятен аромат.
Цитирай


благодаря ви момичета    ! bouquet
Цитирай


1-5 от 5 отговора