Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 2 258
Питам, защото ще се връщам на работа от другата седмица, а работното ми време почва в 8.30. По мои сметки трябва около 7.30 да сме стигнали в яслата. Когато питах колко най-рано мога да я оставям първо ми казаха в 7ч, но вчера започнаха нещо да ми увъртат, че в 7ч минавала дезинфекция и 7.30ч било доста рано, на моя отговорност и т.н. Какво значи това? Че мойто ще е първо там и няма да му обръщат внимание, ами ще почистват  newsm78  8ч ми е прекалено късно и ще закъснявам. В колко водите вашите на ясла? Досега ние се занасяхме към 9 - наспани, нахранени, измити, но сега  Thinking

# 1
 • мъничко градче
 • Мнения: 213
Аз съм питала от колко започват и отговора е 6 часа , там има човек / в смисъл леличката или някои/, седем и тридесет не е въобще рано а е напълно нормално , та нали майки които са на смени и започват в седем когато няма как ги водят рано и все има деца толкова рано, води си я и въобще не ги слушаи тези мързеливци , да бе да чистели ,как ли не ,пият кафета и не искат да ги бизпокоят

# 2
 • Мнения: 2 606
Като започнах работа водехме Яна малко преди 8, винаги беше първа. Тогава започна отново да плаче сутин, Cry явно като я оставях и лелите я зарязваха сама в стаята, а те си пиеха кафето с цигара отвън. ooooh!
Добре, че сегашната ми работа ми позволява да я водя малко по- късно 8, 15- 8, 30ч., тогава водят и по-голяма част от другите деца.

# 3
 • Мнения: 1 014
Водим Никола на ясла към 8 часа. Понякога закъсняваме малко, но гледаме 8.15 най-късно да е там, защото към 8.30 децата трябва да са закусили вече.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 2 168
Към 7.40 обикновено, защото в нашата ясла закуската започва в осем.

# 5
 • Мнения: 1 697
Между 8.30 и 9.00 го водя. Работното ми време започва от 9.00ч, така че излизаме в 8.30 от къщи. Не са ми правили никога проблем дали го водя рано или късно, винаги му дават закуска, когато и да го заведа.

# 6
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 544
Водили сме Елина и в 7.30.
Малко се цупят...но това е положението.

7.30ч било доста рано, на моя отговорност и т.н. Какво значи това?

Значи, че по това време не са си изпили кафето още.

# 7
 • Мнения: 5 467
Водех я в 8 ч., но винаги имаше вече други деца вътре. Никога не са ни казвали, че в 7:30 е рано да се водят... пфу...ама някои лелки съвсем нагло взеха да го раздават - Водете си децата по-късно, взимайте ги по-рано... е? Нали уж яслата и ДГ са в помощ на родителя.
Виж в другата група може да има дете, което също да водят в 7:30.

# 8
На родителскта среща тази година госпожата обяви работното време на градината (постановено им от общината) - от 7 до 19ч. Водя я често към 7,40, след като оставя баткото на училище,никога не са ми правили проблем, или са миказвали нещо накриво. Дори често я използват да им помага при подреждането на столчетата и масите след измиването на пода. Госпожите винаги са били там, случвало се е лелята да закъснее. Т.е. госпожите си знаят задълженията и ги изпълняват, при това съм я водила без предупреждение по-рано - винаги госпожата е там.

Нито пък ми правят проблем като я взимам в 18,40.

# 9
 • Мнения: 8 505
Водя я между 8.15 и 8.30.Разбира се,ако трябваше да бързам за работа/училище,щях да им я водя по-рано.Работното време на яслата,в която ходи дъщеря ми,е от 7 сутринта,има родители,които си водят рано децата.

# 10
 • Мнения: 4 187
Водя я между 8.15 и 8.30.Разбира се,ако трябваше да бързам за работа/училище,щях да им я водя по-рано.Работното време на яслата,в която ходи дъщеря ми,е от 7 сутринта,има родители,които си водят рано децата.


Точно това е и моят отговор, с тази разлизка , че яслата, която дъщеря ми посещава е седмична, и има нощуващи .

# 11
 • Мнения: 2 757
Няма ли работно време написано на вратата? Иначе ние за сега отиваме към 9. Работят до 5 ама така и не разбрах защо препоръчаха да си го вземам в 3.30. Май защото повечето деца тогава ги вземали. Ама тук работното време нормално е до 3 часа, като изключим магазини и някои др. така че явно след работа родителите веднага си вземат децата.
В правото си да я водиш и вземаш когато ти е удобно в рамките на работното им време, а те са длъжни да се грижат за нея. Но съм сигурна, че могат да очернят живота на детето ако решат така че... не знам как може да се бориш с гадове...

# 12
 • В средата на времето
 • Мнения: 1 114
Започвам работа в 8.30 и оставям малкия всеки ден в 7.30 в яслата. Но никога не сме били първи. Значи има майки, които и по-рано от 7.30 оставят децата..

# 13
 • София
 • Мнения: 1 986
Официалното работно време на детските градини, ОДЗ и ясли е от 7 до 19 часа.
Дежурна сестра или учителка приема децата от 7 до 7.30.
В 7.30 започва работния ден на всички останали.
Вечер работят до 18.30, а от 18.30 до 19.00 часа има пак дежурна учителка или сестра.

Така че ... това е положението.  Peace
Харесва ли им или не на хората в яслата, те са на работа и толкоз.  Naughty
А ти си води детето когато намериш за добре и си го взимай пак така, когато можеш. Пък те нека си се цупят. Нали са в помощ на родителите?  newsm78 Crossing Arms

# 14
 • На черешата
 • Мнения: 8 209
  Водим ги около 7:20,обикновенно по това време са 4-5 едни и същи деца,никога не са ни правили проблем,че е много рано. Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт