Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 887
Имам телешко месо ( от  телето на баба Laughing), имам  и картофи. Дайте рецепти за вкусно ядене с тези продукти Hug
Цитирай


Мнения: 4 743
Телешко пикантно с грах и картофи

Телешко с гъби в сладко к исел сос

Телешка яхния с картофи

Филе с горчица и пушено сирене
Цитирай

София

Мнения: 391
Не мога да ти дам нито линк, нито точната рецепта, но манджата се казва "Чомлек" и е бански специалитет. Приготвя се от телешки джулан, картофи и вино, като се пече в гърне.
Цитирай


Мнения: 6 070
направи гулаш
моята рецепта е много лесна:
около 500 г месо на кубчета се запържва, слагат се 2 с-л брашна и 1 с.лл червен пипер и една глава лук. обърква се хубаво и се залива с бульон /или топла вода/
половин час преди да се свари месото т.е. след като е вряло 20 минути до половин час слагаш 400 г картофи на кубчета. накрая пасиран чесън и магданоз. пръстите можеш да си оближеш Blush
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
УРИЕЛ, аз това го готвя, ама не знаех досега, че е гулаш - казвам си му "телешко с картофи", ама сега вече ще казвам, че има гулаш за вечеря!  Wink Благодарско за инфото!   bouquet
Цитирай


Мнения: 6 070
има наистина много различни рецепти за гулаш - майка ми беше пробвала няколко различни от едно списание и беше стигнала до извода че тази е най-добрата. в една стара тема една форумка беше споделила рецептата за гулаш на свекърва си, която била австрийка - записала съм си че слага червено вино и соев сос. ако искаш пробвай и това.
Цитирай
Ето една рецепта и от мен:"Гореща тенджера"с телешко месо                                                        500 г обезкостено телешко месо
150 г грах
2 моркова
1 глава лук
500 г картофи
брашно
лимонова кора
1/2 лъжичка ситно нарязани различни ароматни треви
черен пипер
бульон
сол                                                                                                                                                           Начин на приготвяне:                                                                                                                            Нарязваме почистеното телешко месо на кубчета, посоляваме, поръсваме с черен пипер, брашно и го поставяме в тенджера заедно с ароматните треви. Прибавяме граха и ситно нарязаните моркови и лук, покриваме с нарязаните на тънки резенчета картофи, заливаме с бульон така, че продуктите да са покрити само до половината и печем в слаба фурна около 1 1/4 часа. Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.