Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

Sofia

Мнения: 177
Запърви път реших да направя нещо с червено цвекло, но как да е вкусно за малката? Сложила съм да го варя, но после....? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 447
На салата можеш да го направиш - с оцет, олио и малко чесън; можеш да направиш и крем-супа - заедно със сварени картофи. Аз лично го предпочитам сурово на салата с морков и ябълка - като е сурово, не мирише така на пръст.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Пак на салата - подварено леко, със заквасена сметана, сол и малко оцет/лимон, по желание чесън, Доно, гръм да те убие, приплюнчих се.
Цитирай


Мнения: 139
с майонеза на розова салата Smile Laughing
Цитирай

Sofia

Мнения: 177
а дали мога на някакво пюре да го направя... но наистина вони на пръст. не трябваше да го варя... дано малката го опита поне
Цитирай


Мнения: 5 632
Ми да, можеш. С картоф и морков примерно. Малко магданоз и маслини, ако прибавиш, съвсем няма да се усети, че мирише на пръст.
Иначе аз си правя много често напоследък една салата от варени червено цвекло и моркови- нарязани на кубчета; царевица и кис.краставички- пак на кубчета. Добавям сол, лимонов сок и магданоз. Опитвала съм я и с варени яйца, с майонеза, сметана. Всякак ми харесва.  Smile
Цитирай

София

Мнения: 6 317
Аз давам на малкия всеки ден салата от настъргани цвекло и ябълка. Без подправки пак е вкусно Smile.

За мен - сварявам цвеклото, натъпквам го добре в буркан и заливам с оцет да го покрие (може да се добавят и скилидки чесън) и чакам да поеме. Става кисел разкош  Smile.
Цитирай

Sofia

Мнения: 177
а как да не се омажем целите. аз вече съм все едно съм клала великан... като го стържете по-малко ли цапа?
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 743
Аз правя салата, но не го сварявам. Настъргвам го на ситното ренде, слагам сок от лимон и зехтин и сол.
Цитирай


Мнения: 13 235
цвекло-пипа  се само с ръкавици Wink 35
аз го правя на супичка за децата-с картоф,морков,лук,чушка и т н,като обикновенна супа плюс цвекло Peace
за нас-сурово,настъргано плюс моркови,ряпа,ябълки-настъргани,подправени с лимон и олио/зехтин,сол-малко-става фантазия!съчетавала съм го и със зеле,карфиол и моркови(бяха останали след приготвяне на други салатки)-яде се Hug
Цитирай

Русе

Мнения: 401
Бих ти предложила салата "Сельодка", но със сигурност не става за малката госпожица, а за мама, татко и компания. Laughing

Сельодка

Продукти: червено цвекло, картофи, моркови, маринована херинга, ябълка, лук, майонеза, заквасена сметана.
Цвеклото, картофите и морковите се сваряват /по отделно/. Лука се нарязва на ситно. Ябълката също се нарязва на ситно. Херингата - на ситно, без кожата. Сметаната и майонезата се смесват и се разбъркват добре.
В прозрачна стъклена купа се редят отделните редове, кото между тях се маже със сместта от майонеза и сметана. Отгоре се маже със сметана и майонеза и се украсява по ваш избор. Трябва да престои в хладилник няколко часа. При мен - 1 нощ.


« Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 15:49 от mama1+2 »
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Да, и на супа може - с лук, морков, картоф, карфиол, зелен фасул... каквото още имаш, като градинарска. Аз я оставям бистра, без застройка - много хубав цикламен цвят придобива  Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 177
 mama1+2 , страхотна салата! благодаря ви, момичета! от огроммна помощ са ми съветите ви! имам още две глави цвекло и ще експериментирам
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Настъргваш червено цвекло и моркови на равни части, добавяш сол, оцет и олио на вкус, малко магданоз или копър и готово!  Peace
Цитирай


Мнения: 7 473
Направи го на салата с картофи, кис. краставички и лук. Crazy  Ако детето не яде лук без него.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора