Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 072
Някой правил ли си е домашен Панетоне? Аз до сега съм яла само купен и много ми харесва.
Намерих тази рецепта, но моля, ако някой го е правил, да каже подробности или тънкости.
Благодаря.
Цитирай


Мнения: 4 380
Рецептата на Панетоне не се отличава по нищо от тази на обикновен козунак с тази разлика че се печа във форма с повечко стафиди. В това отношение е индентичен с руския козунак- кулич.
 Харесваш купешкия панетоне, т.к. фабричните са с много мощни набухватели и е изключително въздушен. Такава въздушност в домашни условия трудно би постигнала.


Цитирай

Where troubles melt like lemon drops

Мнения: 1 114
Купих за Коледа Панетоне в тази красива кутия.



Беше много вкусен, но се съмнявам , че в домашни условия ще може да се постигне подобен резултат като оригиналния /още по-малко пък аз  Embarassed/
Цитирай


Мнения: 6 091
 Laughingи ние си купихме такъв козунак най-вече заради кутията май /краси ми кухнята сега/, но беше наистина много много вкусен. баба ми беше майсторка на козунаци но тия са съвсем друго нещо.мисля че xenia и Теа са прави - такава въздушност не може да се пистигне в домашни условия, едно заради набухвателите, второ може би заради фурните - домажните са малки, това също допринася за това колко ще бухне даден сладкиш
Цитирай

София

Мнения: 2 072
Зълва ми живя в Италия известно време и ми каза, че там никой не се опитва да приготвя Панетоне, защото се прави с естествена мая (но и тя не знае какво точно е това) - по Коледа си го купуват. Понеже видях рецептата за домашно приготвяне, та реших, че българите пак сме открили начин да направим невъзможното  Very Happy
Иначе тя ми разказа, че се приготвя в специални купи, в които втасва по 2-3 дни и после в някакви стилажи се обръщат тези купи и се пече направо в тях, за да не спада....
Аз смятам да пробвам във фурната за хляб - ще го оставя да втаса във ваничката и после ще го пусна на печене, пък каквото стане...
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Да не те разочаровам, но от две години се опитвам и така и не успявам да постигна Панетоне като купешкото. Просто не става.
Става вкусен козунак, става вкусен щолен, става вкусен сладък хляб - ноооо, не и онова пухкаво и пръхкаво готово Панетоне. Туй то.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 069
Рецептата на Панетоне не се отличава по нищо от тази на обикновен козунак с тази разлика че се печа във форма с повечко стафиди. В това отношение е индентичен с руския козунак- кулич.
 Харесваш купешкия панетоне, т.к. фабричните са с много мощни набухватели и е изключително въздушен. Такава въздушност в домашни условия трудно би постигнала.


Това изобщо не е вярно. Панетоне се прави със закваска, не е като козунака.
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Свекър ми донесе от Италия като се върна есента.Беше вълшебен!Такова нещо никога няма да мога да спретна в домашни условия.
Цитирай

София

Мнения: 2 072
Да не те разочаровам, но от две години се опитвам и така и не успявам да постигна Панетоне като купешкото. Просто не става.
Става вкусен козунак, става вкусен щолен, става вкусен сладък хляб - ноооо, не и онова пухкаво и пръхкаво готово Панетоне. Туй то.
Не, Бу, не ме разочароваш, направо ме отчая  Confused
И все пак, щом става вкусно, ще взема да пробвам... Пък като ми се дояде истинско Панетоне, ще си го купя  Smile
Цитирай

София

Мнения: 19 789
И мен, с нетърпение чаках някой да сподели че е направил...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.