Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
Купих един пакет кори за лазаня, обаче още не съм ги отворила /ще я правя утре/, с грамаж 0,500кг.
Дали ще ми стигнат да напълня една малка тавичка  newsm78. На вас колко реда ви се получават ? И в каква тава /с каква големина/ правите лазаня с един пакет кори ?


 
Цитирай

София

Мнения: 19 731
Зависи от тавичката. Моята май и тя е малка /или средна  newsm78/
С пакет от 500 гр правя 3 пъти лазаня - на толкова ги  деля  /по 11 кори/
4 реда, като на единият слагам 2 кори.
Необичам много дебели лазани - моята става 4 пръста дебела.
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
3 пъти ли  newsm78, странно, на мен пакета ми се вижда много малък  Rolling Eyes
Цитирай

Карлово

Мнения: 4 021
Аз с 500 г правя два пъти, по 4 реда са ми корите
Цитирай

София

Мнения: 19 731
Грешка, забравих че от година правя от по-големите кутии по 800 гр. там са 33-35 кори.


Цитирай

в дясно

Мнения: 173
 Peace
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
Уфф, сега прочетох, че трябва да се бланшират преди пекане  Rolling Eyes, това значи, че се пускат в подсолена вряща вода с малко олио, така ли ? А за колко минути ? И как се пускат една по една ли ?
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
Аз с 500 г правя два пъти, по 4 реда са ми корите


А тавата с какви размери ти е, горе-долу ?
Цитирай

Карлово

Мнения: 4 021
Правя ги в йенска тенджера, ползвам само долната част като тава, събират се по 4 кори на ред. За 4  порции. Горе-долу 50 на 30 см.
 И не ги бланширам, това за първи път го чувам, не твърдя че съм разбирач
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
...
 И не ги бланширам, това за първи път го чувам, не твърдя че съм разбирач


На кутията пише да се бланшират  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 4 751
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=143802.msg2750049#msg2750049
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265

Мерси  Hug

И един последен въпрос  ooooh!
Трябва ли корите да са размразени преди бланширане ? Демек да ги вадя ли от фризера, понеже ще ги ползвам утре ?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Аз ползвам корите на - Барила - никога не съм ги бланширала,мисля че е безсмислено!
Цитирай

Варна

Мнения: 505
Има сухи готови кори, например на Барила, както и такива който трябва да се бланшират, не помня на коя фирма са тъй като от години не съм ги ползвала. Тези които се бланшират изглеждат като тестени сурови кори, по дебели са и са опаковани във вакум. Разликата е в цената, суровите са по ефтини, но пък не си струва да цапаш, да вариш и т.н., да не говоря, че понякога залепват и се късат листите.
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265
Правя лазаня за първи път, така, че не съм запозната...
Та, попаднах на кори, които трябваше да бланширам, за следващият път ще знам да търся такива готови от по-скъпите, за да не се налага да цапам и да си губя времето. Благодаря на тези, които се включиха по-темата и ми бяха полезни  Hug

Лазанята се пече, дано да стане вкусна  Smile
« Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 11:58 от doniboni »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора