Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 ян. 2007, 18:25 ч.

Едно въпросче за лазаня

  • 4 448
  • 21
  •   1
Отговори
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 286
Купих един пакет кори за лазаня, обаче още не съм ги отворила /ще я правя утре/, с грамаж 0,500кг.
Дали ще ми стигнат да напълня една малка тавичка  newsm78. На вас колко реда ви се получават ? И в каква тава /с каква големина/ правите лазаня с един пакет кори ?


 

# 1
  • София
  • Мнения: 21 980
Зависи от тавичката. Моята май и тя е малка /или средна  newsm78/
С пакет от 500 гр правя 3 пъти лазаня - на толкова ги  деля  /по 11 кори/
4 реда, като на единият слагам 2 кори.
Необичам много дебели лазани - моята става 4 пръста дебела.

# 2
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 286
3 пъти ли  newsm78, странно, на мен пакета ми се вижда много малък  Rolling Eyes

# 3
  • Карлово
  • Мнения: 4 021
Аз с 500 г правя два пъти, по 4 реда са ми корите

# 4
  • София
  • Мнения: 21 980
Грешка, забравих че от година правя от по-големите кутии по 800 гр. там са 33-35 кори.


# 5
  • в дясно
  • Мнения: 173
 Peace

# 6
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 286
Уфф, сега прочетох, че трябва да се бланшират преди пекане  Rolling Eyes, това значи, че се пускат в подсолена вряща вода с малко олио, така ли ? А за колко минути ? И как се пускат една по една ли ?

# 7
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 286
Аз с 500 г правя два пъти, по 4 реда са ми корите


А тавата с какви размери ти е, горе-долу ?

# 8
  • Карлово
  • Мнения: 4 021
Правя ги в йенска тенджера, ползвам само долната част като тава, събират се по 4 кори на ред. За 4  порции. Горе-долу 50 на 30 см.
 И не ги бланширам, това за първи път го чувам, не твърдя че съм разбирач

# 9
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 286
...
 И не ги бланширам, това за първи път го чувам, не твърдя че съм разбирач


На кутията пише да се бланшират  Rolling Eyes

# 10
# 11
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 286

Мерси  Hug

И един последен въпрос  ooooh!
Трябва ли корите да са размразени преди бланширане ? Демек да ги вадя ли от фризера, понеже ще ги ползвам утре ?

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 260
Аз ползвам корите на - Барила - никога не съм ги бланширала,мисля че е безсмислено!

# 13
  • Варна
  • Мнения: 505
Има сухи готови кори, например на Барила, както и такива който трябва да се бланшират, не помня на коя фирма са тъй като от години не съм ги ползвала. Тези които се бланшират изглеждат като тестени сурови кори, по дебели са и са опаковани във вакум. Разликата е в цената, суровите са по ефтини, но пък не си струва да цапаш, да вариш и т.н., да не говоря, че понякога залепват и се късат листите.

# 14
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 286
Правя лазаня за първи път, така, че не съм запозната...
Та, попаднах на кори, които трябваше да бланширам, за следващият път ще знам да търся такива готови от по-скъпите, за да не се налага да цапам и да си губя времето. Благодаря на тези, които се включиха по-темата и ми бяха полезни  Hug

Лазанята се пече, дано да стане вкусна  Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 11:58 от doniboni



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт