Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

Пловдив

Мнения: 511
Момичета, подариха ми печени чушки в пакетчеа, но нямам мчсто във фризера, защото е пълен с кърма. Те се размразиха. Може ли да ми кажете някоя вкусна рецепта с много печени чушки 1килограм и половина) предварително благодаря!!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Може да ги напълнеш с намачкано сирене+разбити яйца+подправки каквито ти харесват.Слагаш ги в намазнена тавичка и ги печеш.Чушките трябва да са обелени.
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Може на салатка за ракийка: чушките нарязани на парчета, лук пресен отгоре и магданоз; цели чушки, пасиран чесън няколко скилидки и пак магданоз. Да не забравиш да ги овкусиш  Laughing
Цитирай

Софийското дъно на световните гащи:)

Мнения: 2 124
Едната част можеш да направиш на миш-маш или да ги панираш, а другата на салата.
салатата - намачкваш сирене (може и извара), добавяш къв него магданоз и пълниш чушките със сместа. Малко е пипкаво, но става вкусно Peace.
Цитирай


Мнения: 6 091
момичетата са ти дали страхотни идеи. мога да допълня само пържени чушки с доматен сос. овалваш ги в брашно, пържиш от двете страни, после в същото олио запържваш лук и слагаш домати от буркан или пък доматено пюре. малко да поври и е готово!
Цитирай

София

Мнения: 1 608
момичетата са ти дали страхотни идеи. мога да допълня само пържени чушки с доматен сос. овалваш ги в брашно, пържиш от двете страни, после в същото олио запържваш лук и слагаш домати от буркан или пък доматено пюре. малко да поври и е готово!
Или без да ги запържваш, просто нарязаните чушки заливаш с домати /пасирани, дом. сок../ малко олио, босилек и кимион. Кипваш за около 5-7 мин.
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Мързеливи чушки бюрек
Нареждам ги в тава предварително намазана с олио и пека 10мин след това ги заливам  с яйця и сирене и отново ги връщам във фурната.
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Ето и от мен една рецепта - за месоядните:

В малко олио и масло се запържва нарязано на хапки пилешко месо (аз предпочитам от бутчета, че бялото месо ми е сухо, но може и цяло обезкостено пиле). Изваждат се и се нареждат в тавичка. В горещата мазнина се пускат чушките (печени, обелени и нарязани), домати нарязани и сол на вкус (чушки:домати - поравно). Слага се и скълцан чесън - който обича може и цяла глава да сложи. Прибвя се нарязан магданоз (1 връзка). Готовата смес се излива върху месото да омекне.

Това е оригиналната рецепта. Аз я правя с вариации: например не използвам тава, а смесвам всичко в тигана, да поизври водата и е готово.
(Кой ще мие толкова съдове после  Very Happy   1dishes).
Слагам повече чушки и по-малко домати, а не поравно. Не обичам много чесън, даже последния път сложих гранулиран. Също и магданоз слагам по-малко - само за цвят.
« Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 13:10 от М_е_г_и »
Цитирай

София/Сливен

Мнения: 1 194
Наесен и аз имах много чушки, но сурови, още нямахме фризер и рових доста да търся рецепти. (имах и много патладжан, но то е друг  въпрос)

Ето какво изрових от сайта е-кулинар:

Печени пиперки с млечен сос
интернационална кухня, основни безмесни


ПРОДУКТИ:
1 кг пиперки, опечени и обелени
1 1/2ч.ч. прясно мляко
малко брашно за овалване


ПРИГОТВЯНЕ:
Печените и обелени пиперки се посоляват, овалват се в брашно и се изпържват в олио. След това се нареждат на дъното на широка тенджерка и се заливат с 1 1/2ч.ч. прясно мляко, леко подсолено и се оставят да врат на слаб огън 5-6 минути. От млякото и бразшното, в което са панирани пиперките се получава вкусен млечен сос. Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан магданоз.



Пиперки по селски
интернационална кухня, предястия и гарнитури


ПРОДУКТИ:
8 пиперки
4 яйца
250гр.сирене
100гр.кашкавал


ПРИГОТВЯНЕ:
Пиперките се пекат на котлона,след което се обелват.В тиган се слага малко олио колкото да покрие дъното, пиперките се овалват в брашно и се слагат в тигана да се позапържат, докато придобият златист цвят. В една купа се разбиват яйцата, прибавя се сиренето(натрошено или настъргано), после кашкавала(настърган).Цялата тази смес се обърква добре и се изсипва в тигана при чушките.Като се сгъстят яйцата се маха от котлона и ястието е готово. Отгоре се поръсва с малко червен пипер.

ащо не го направиш по по-мързеливия начин Надя ?След като приготвиш пиперките сложи ги в тавичка и залей с яйчената смес и запечи полученотоАз го правя по този начин и те уверявам резултата е прекрасен.


Чушки - бурания
българска кухня, предястия и гарнитури


ПРОДУКТИ:
1 1/2 кг червени печени, белени и нарязани чушки
100 мл олио
кофичка кисело мляко
глава счукан чесън
магданоз


ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките за изпържват в олиото. Смесва се счукания и подсолен чесън с млякото. С тази смес се заливат полуизстиналите изпържени чушки, както са в тигана. Добавя се ситно нарязан магданоз.

Много е вкусна и без да се пържат чушките.
Опитайте да я направите с биволско мляко и ситно счукани орехи!
Тая рецепта я помня от 1959 година,кога я правеше баба ми,само че вместо кисело мляко слагаше прясно с едно разбито на пяна яйце в него и не слагаше чесън
...не пържи чушките(по-здравословно е ) и слага натрошено сирене тип Дунавия.

Вкусотия от ДОБРИЧ
българска кухня, салати


ПРОДУКТИ:
400 гр. замразена царевица
5-6 бр. пиперки(чушки)
1-2 глави чесън
1 връзка копър,1/2 връзка магданоз(може само магданоз,или само копър)
2 с.л. олио
1-2 с.л. краве масло
лимон
сол


ПРИГОТВЯНЕ:
Пиперките се изчистват от семената,измиват се и се нарязват във форма подходяща за салата или предястие. Царевицата се размразява,измива и отцежда от водата. В подходящ съд се загрява олиото и се задушават пиперките до промяна на цвета и омекване(пожелание до пържени). Прибавя се царевицата,сол на вкус и 1-1/2 от чесъна, нарязан или леко смачкан до изпаряване на водата от всичките продукти. Отнема се от огъня и към сместа се прибавят краве масло, копър, магданоз(предварително леко осолени и стрити), както и останалият чесън. След като сместа се охлади се овкусява с лимонов сок, може и оцет, черен пипер, а може да добавите и майонеза по желание.



Даже оригинално да не са с печени чушки, смятам че стават и така (още повече, че вкъщи хлапетата няма да ядат люспите които се получават от сурови нарязани и после запържени чушки - и аз също).
Цитирай

Пловдив

Мнения: 511
Благодаря ви момичета, много ми помогнахте!!!!!
Цитирай

варна

Мнения: 220
Нарязваш ги ,натрошаваш меко сирене Дунавия или Карил ,малко олио и в хладилника.Трае 4-5 дни в хладилника , става идеално мезе .Може малко сух чесън или едро чили ,за този който обича люто.
Цитирай

област Софийска

Мнения: 1 644
Ох, защо и на мен някой не ми подари печени чушки, толкова обичам. Иначе по въпроса: към това, което са написали момичетата, мога да добавя и една салатка, която обожавам. Печени чушки, варени яйца, сиренце с майонеза с малко кисело мляко и чесънче - мммммммммм, лятото си я правя през ден.
Цитирай

София

Мнения: 1 608
vev, и да напишеш накрая какво ги направи тези чушки? Laughing
Цитирай

Пловдив

Мнения: 511
Значи вчера и онзи ден преди да пусна темата ядох на ден по1 пакетче салата - олио оцет сол и сирене , днес предложих на брат ми същата само че и с кромид, зашото обича .Правих и мързеливи чушки бюрек. Днес купих бутчета и утре ще правя рецептата с пиле. Ох , но и след това остава 5 пакета!!Дано ни дойдат гости,че да помогнат малко!!!!!!!!!!!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 511
Марина толкова апетитна е твоята салатка !Чудя се дали да не си сваря яйчица да я опитам още сега!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора