Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора

Пловдив

Мнения: 652
Момичета, може ли да ми дадете рецептата за тесто за тънка пица. Продава се хлебно тесто, но не знам дали става. Преди години съм опитвала с такова и не ми хареса. Искам да направя голяма тънка пица, като тези по пицариите. Знам какво да сложа от горе, но не знам нищо за добрата основа, а искам този път да се получи.

Моля помагайте...
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Аз лично си купувам тестото от магазина.Никога не съм го правила в къщи.Разделям го на половина и от 1 пакет правя 2 пици!Става нито много тънка нито дебела.В голяма тава я правя.
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
ето моето тесто
1 1/2 ч.ч топла вода, 1с.л сол, 1ч.л. захар, 2.л олио, 1п. суха мая и 3-4 чаши брашно. Омесва се и се оставя да втаса. Когато е готово се омесва на ново и се разточва тънка кора и се слагат продуктите . Пече се в силно загрята фурна.
Цитирай

София

Мнения: 1 608
ето моето тесто
1 1/2 ч.ч топла вода, 1с.л сол, 1ч.л. захар, 2.л олио, 1п. суха мая и 3-4 чаши брашно. Омесва се и се оставя да втаса. Когато е готово се омесва на ново и се разточва тънка кора и се слагат продуктите . Пече се в силно загрята фурна.
Peace Това е и моята рецепта.
Цитирай


Мнения: 108
Ето я и моята: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154765.msg3013508#new
Цитирай


Мнения: 2 091
Аз правя следното тесто- едно кубче мая разтварям в топла вода, прибавям брашно да стане средно гъсто /като боза/. След като маята бухне се излива в голяма купа и прибавям една чаша кисело мляко с разбито яйце вътре и една лъжичка сода за хляб. Двете смеси се хомогенизират и се прибавя брашно колкото поеме за средно твърдо тесто. Количеството долу- горе трябва да ти стигне за три тънки блата. Аз го използвам за два блата.
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Тестото за пици, кифли и мекици

500 г брашно,250 мл прясно мляко,2 с.л.растителна мазнина,кубче мая,1 яйце,щ.сол,щ.захар

Правя я по тази рецепта (това е тестото на крокодила от другата тема), става много вкусно  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 19 731
И аз купувам тесто - от 1 кг тесто правя 3 пици в големи тави.
Номерът е да го разточиш тънко.
Когато се опече пицата я вадиш веднага за да изстине на решетка или дървена дъска - ако я оставиш в тавата става твърда като кора и се чупи/не се къса/.
Цитирай

Бургас

Мнения: 684
И аз ползвам готово тесто. Дебелината на пицата зависи от това дали е прясно или е постояло ден-два, а може и три. Като постои, става по-тънка.
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Аз готовото тесто никога не мога да го разточа достатъчно, постоянно се свива  Thinking
Това, което продават при нас е винаги много лепкаво, дали не трябва да го премесвам отново с още брашно, за да стане като хората?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 260
Аз готовото тесто никога не мога да го разточа достатъчно, постоянно се свива  Thinking
Това, което продават при нас е винаги много лепкаво, дали не трябва да го премесвам отново с още брашно, за да стане като хората?
Слагай си малко олио на ръцете и няма да е лепкаво.
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Аз готовото тесто никога не мога да го разточа достатъчно, постоянно се свива  Thinking
Това, което продават при нас е винаги много лепкаво, дали не трябва да го премесвам отново с още брашно, за да стане като хората?
Слагай си малко олио на ръцете и няма да е лепкаво.

Аз точно така правя, обаче колкото повече го разточвам, толкова повече то се връща в изходно положение Smile
Цитирай


Мнения: 901
Umbra или намасли ръцете и оформи с ръцете пицата... ако се връща малко му дай да си почине... или го разточи върху набрашнена повърхност.. или нишесте или царевично брашно....но не мнгооо ...
Цитирай

In a surreal moment!

Мнения: 2 038
ПРЕКРАСНА ПИЦА / като тази в пицариите / - ТЕСТО : 500 МЛ. ТОПЛА ВОДА , КУБЧЕ МАЯ , 1с.л. СВИНСКА МАС , 1 с.л.СОЛ , 1с.л. ЗАХАР , БРАШНО . ИЗМЕСВАТЕ ТЕСТОТО , НАМАЗВАТЕ ГО С МАЛКО ОЛИО , ПОСТАВЯТЕ ГО В ГОЛЯМ НАЙЛОНОВ ПЛИК , ЗАВЪРЗВАТЕ И ОСТАВЯТЕ ДА ВТАСА / ако бързате на топло , ако ви трябва на сутринта в хладилника/ ОПРЕДЕЛЯТЕ СИ ТАВАТА , В КОЯТО ЩЕ ПЕЧЕТЕ ПИЦАТА И СПОРЕД НЕЯ НАКЪСВАТЕ ТОПКИ ТЕСТО /по-големи или по- малки / , ВКЛЮЧВАЙТЕ  ФУРНАТА  НА НАЙ-СИЛНА СТЕПЕН И ВЕНТИЛАТОР , АКО ИМА - СЛАГАЙТЕ ТАВАТА ДА СЕ СГОРЕЩЯВА - ЩЕ ИМИТИРАМЕ ПЕЩ. С  ПОВЕЧКО БРАШНО И ТОЧИЛКА РАЗТОЧЕТЕ ЛИСТ НЕ ПО-ДЕБЕЛ ОТ 5-6мм. И С НЕ ПО-ГОЛЯМ ДИАМЕТЪР ОТ ТОЗИ НА ТАВАТА. ИЗВАДЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ГОРЕЩАТА ТАВА , НЕ Я МАЖЕТЕ С НИЩО , НЯМА ДА ЗАЛЕПНЕ , НЕБОЙТЕ СЕ . ПРЕМЕТНЕТЕ ПРЕЗ ПОЛОВИНАТА НА ТОЧИЛКАТА РАЗТОЧ. ЛИСТ И ГО ПРЕХВЪРЛЕТЕ В ТАВАТА , АКО СТЕ  ГО НАПРАВИЛИ МАЛКО ПО ГОЛЯМ - НАБУТАЙТЕ ГО , НЕ МУ ПРЕЧИ.МАЖЕТЕ С ЛЮТЕНИЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ПО ЖЕЛАНИЕ СЛАГАЙТЕ КАКВОТО ВИ ХАРЕСВА . ПЕЧЕТЕ ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ - СТАВА БЪРЗО - НАБЛЮДАВАЙТЕ. Аз не смогвам да пека пица , след пица . Правя за всеки в гиганска тава. А тя да е по-старичка , че се позахабява.
Цитирай
Здравейте момичета. имам страшна рецепта за пица и мога да ви кажа ,че става като в пицария. В момента не е при мен рецептата, но ако искатя ще ви я дам и мисля, че ще останете доволни. Peace Малко по-късно ще я напиша.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 24 отговора