Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 452
Почти 120% съм сигурна, че тук има мами, които подквасват кисело мляко у дома Smile
Интересно ми е как става, какво мляко използвате и всичко, което е важно......Бихте ли споделили технологията, ако не е някаква семейна тайна Wink
Ако някой се притеснява, че купува и подквасва мляко от бабичките, и че ще бъде оплют и анатемосан, може да ми пише на ЛС....

Благодаря!

п.с. boo, не ми мести темата в готварския, моля те....
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Таничка, нямаше ли описание в Л.Трифоновата книга?
Цитирай


Мнения: 3 452
абе аз имам вече две технологии, но понеже никога не съм подквасвала, исках първо да чуя другите майки.....нещо като маркетингово проучване кой как го прави Smile
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 612
Млякото купено от бабичката го вариш поне 15 минути, след като се охлади дотолкова,, че да можеш спокойно да си държиш пръста / образно казано/, на 1 литър мляко се слагат 2 лъжички закваска. Тук в Пловдив може да се изпобзва само Фибела, незнам в София какво мляко би могла да използваш. В отделен съд разбиваш киселото мляко и бавно добавяш от прясното докато се уенакви температурата. След това сипваш в буркани - аз използвам винтови- и хубаво ги завиваш - поне с две одеала. Аз ги държа горе-долу от сутрин до вечер. След това ги слагаш в хладилника, и много внимаваш когато ядеш - пази си пръстите. Става толкова нкусно, че можеш да си ги изядеш  #Milti
Цитирай


Мнения: 3 452
мерси,
едната ми технология е почти като твоята. но вместо одеала бурканите се слагат в микровълновата (разбира се, без да се пуска), защото там Т е постоянна и пак ставало....

аз не съм в София, а съм на морето, но заради вашата Фибела бих се върнала да живея в родния си град Smile
Цитирай
Цитат на: Taneto
Почти 120% съм сигурна, че тук има мами, които подквасват кисело мляко у дома Smile
Интересно ми е как става, какво мляко използвате и всичко, което е важно......Бихте ли споделили технологията, ако не е някаква семейна тайна Wink
Ако някой се притеснява, че купува и подквасва мляко от бабичките, и че ще бъде оплют и анатемосан, може да ми пише на ЛС....

Благодаря!

п.с. boo, не ми мести темата в готварския, моля те....
  О-О-О...Само като си представя колко са чисти ръцете им, а шишетата... - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ДА СИ ХРАНИШ ДЕТЕТО С ТОВА!.....Не може ли друго мляко?... newsm09
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Може да иска за семейството да кваси, хайде сега!
Цитирай


Мнения: 3 452
Цитат
О-О-О...Само като си представя колко са чисти ръцете им, а шишетата... - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ДА СИ ХРАНИШ ДЕТЕТО С ТОВА!.....Не може ли друго мляко?...


някъде да съм писала, че ще давам на бебето си Evil or Very Mad
що не четете редовете, а не между тях #Sniper  #2gunfire
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 612
да извинявай, сега забелязах, че си на морето. Ами дай ако искаш да се менкаме - ти заради Фибелата отново в Пловдив, пък ние ще идем на морето  #Milti
Цитирай

plovdiv

Мнения: 830
Аз като съм си в Смолян , подквасваме хубаво домашно мляко от една съседка . Горе - долу на литър мляко , 2 -3 супени лъжици кисело . Няма страшно ако е повече , лошото е ако е по-малко . Иначе и аз така - чакам да изстине докато мога да си държа пръста вътре и да не ми пари Smile))) .
За съжаление голямата ми дъщеря не го понася че е доста мазно и се разхлабва стомахчето и , но всички други го обожаваме  , ммммммм .
И да допълня - майка го увива  , не чак с две одеяла , но с един плътен памучен плат и с една вълнена жилетка , и го слага на топличко - на хладилника ( Мраз , дето има една решетка отзад и тя е топличка ) , и го оставя през нощта , на сутринта е готово - и айде в хладилника , ако стигне до там след закуската Smile .
Цитирай

Варна

Мнения: 1 837
Майка ми подквасва и от нея знам, че става с Активия Smile
Тя го държи увито в разни топли пуловери по 3 часа.

Каймакът после е много хубав (за тези, които го харесват Smile)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.