Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора
Е, има ли кандидати за МГ след четвърти клас?
Подготвяте ли се вече?
Моят син смята да кандидатства, а аз съм решила да го подкрепя, макар да не съм претеглила още плюсовете и минусите. newsm78 Но сега да видим дали ще се справи с изпита пък после ще мислим дали да се записваме.
Та има ли други като нас?
Какви задачи решавате и имате ли идея какви задачи дават по изпитите? В смисъл класически от изучавания материал или логически, нестандартни задачи?

и другото, за което скоро се сетих - какво стана с матурата? последно ще ни хване или не, какъв материал ще обхване???   

 
Цитирай


задачите на изпитите специално за смг са далеч от учебника за четвърти клас. децата се готвят по сборници от типа на т.нар. "математическа читанка", която вероятно още се намира из книжарниците. курсовете в смг също са много добра подготовка.
в темата за петокласниците пишем и няколко майки на ученици в смг - ако можем да бъдем полезни с информация...
Цитирай


Здравейте от мен! синът ми ходеше до скоро в смг на курсовете, беше му интересно и толкова, задачите са забавни, но има доста сложни, в къщи с домашните сам не се справяше добре, така, че се отказваме да кандидатстваме, явно не сме математици, иначе в училище смята вярно и бързо без никакви проблеми. относно матури нищо не знам... ще следя темата...
Цитирай


Тъй като смятам, че новата програма е силно орязана откъм математика, (а детето проявяваше интерес към нея), я записах на курс към школа "Питагор". Целта беше някой да я занимава малко повече от това, което е в учебника. Школата се намира на ул.Републиканска. Ходеше с желание и интерес. Някак логично беше да се яви на изпита в МГ, като не не ни беше цел да влезе.
Обаче тя пък влезе, на 7-8-9 място по точки. Мисля че бяха 88 от 100, ако не бъркам с резултата от някое състезание. Доста се чудихме дали да я запишем. Накрая, последния ден, решихме, че е добре да се пробва. Имаше доста познати деца - 4 от школата и 5 от класа и някак си това натежа при решаването на дилемата.
Мисля че има и задачите от приемния изпит, ако не си ги намерила, можем да ти ги пратим.
Като цяло съм доволна, че учи там. Макар че за първия срок по математика най-вероятно ще има 5, а може би даже и 4, но смятам, че наистина  учат и след 7 клас поне за подготовката по математика няма да се притеснявам.
 
Цитирай


Evgenia*, може ли да публикувате задачите от приемния изпид в полза и на други любопитни?
Благодаря предварително!
Цитирай


Заповядайте.
Цитирай


Дъщеря ми имаше задачите снимани и направо ги качи. На мен снимката не ми харесва. Ако имате трудности с разчитането, кажете - ще ги потърсим листа да го снимаме отново.
Цитирай


Evgenia* хиляди благодарности bouquet
Честито за приема със закъснение и радвам се че сте доволни от решението да я запишете в МГ.
Ние също ходим на курс към школа "Питагор" при г-жа Кишишева. В началото се колебах там ли да го записвам или във фондацията към МГ Н.Обрешков....За сега сме доволни и двамата Wink
Беше ми интересно какви са задачите на изпита, тъй като на курса наистина решават предимно по-нестандартни задачи, ползват и Математическата читанка, сборника на Неда Петрова и две други помагала за СИП.
В къщи от време на време решава задачи, но ме кара аз да му ги избирам. Имаме няколко сборника и просто не бях ориентирана, за да му помогна задачи от какъв тип да му давам.
А аз когато кандидатствах, ама преди доста време беше, задачите си бяха класическите - просто с повишена трудност. Вярно че тогава нас ни приемаха след 3ти клас и може би затова Диофантови уравнения, принцип на Дирихле и т.н ги учихме направо после в МГ-то
Та затова реших да питам и да обменяме опит Hug
Още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!
Цитирай


Ние също бяхме при Кишишева, и материалите са същите. Мисля, че подготовката е достатъчна: Нашата група беше от 4 момичета, и 4-те влязоха. От групата на момчетата познавахме едно, и то влезе. За другите нямам информация.
Основното ми притеснение беше свързано с адаптацията към новия клас, понеже на моя колежка детето страдаше от това, че другите деца се познават, а тя не познаваше никого. Доста време не се чувстваше добре, но явно е свикнало, понеже като я попитах какво ще ми препоръча, ми отговори да се запише.
Желая ви успех!
« Последна редакция: Нед., 14 Ян. 2007, 18:41 от Evgenia* »
Цитирай


На мен ми харесва снимката!Можете да я приближите и се виждат ясно задачите!!! Very Happy
Цитирай


мАмИ НА чЕТВЪрТОКлАСНИцИ, здравейте! Въпросите ми не са свързани  с кандидатстване, а с  тестовете, върху които изпитват нашите деца в училище. в класа на сина ми правят тестове почти по всеки предмет, имам чувството, че и всякя седмица по един и същи предмет... носи 5 обикновено, гледам сбъркал е на 1-2 въпроса, те са или отворени или затворени. Искам ако може да споделите при вас как е? как се справят децата и как се подготвят? Поздрави и успех!
Цитирай


ЗДРАВЕЙТЕ.СЛЕД 4 КЛАС МИСЛЯ ДА КАНДИДАТСВАМ В НЯКОЯ НЕМСКА ГИМНАЗИЯ НО ДА НЕ Е ЧАСТАН.НЯКОЙ ДА ЗНАЕ КАДЕ МОГО ДА СЕ ПРОБВАМ. Hug Praynig baby_neutral
Цитирай


Здравейте.Къде мога да намера този сборник на Неда Петрова.
Благодаря предварително. newsm78
Цитирай


ЗДРАВЕЙТЕ.СЛЕД 4 КЛАС МИСЛЯ ДА КАНДИДАТСВАМ В НЯКОЯ НЕМСКА ГИМНАЗИЯ НО ДА НЕ Е ЧАСТАН.НЯКОЙ ДА ЗНАЕ КАДЕ МОГО ДА СЕ ПРОБВАМ. Hug Praynig baby_neutral

Мило дете, няма немски гимназии след 4 клас. Има много училища, в които от 5 клас се учи немски език, но това не е по програмата на езиковите гимназии. Сигурно и във вашия квартал има такова училище, най-добре е да опиташ там. Не си струва да пътуваш надалеч, ако училището не е много специално, а такова с немски поне аз не знам.

П.П. Пише се "кЪде". Wink И писането само с главни букви се възприема като крещене. Не викай, чуваме те. Very Happy
Цитирай


Здравейте.Къде мога да намера този сборник на Неда Петрова.
Благодаря предварително. newsm78
знам къде в Бургас го има
а ти откъде си?
Цитирай


1-14 от 30 отговора