Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 705
Здравейте, в голяма чуденка съм къде да запиша дъщеря си в първи клас. Живея в Света Троица.
Имам няколко показателя, възоснова на които ще взема крайното решение.
1. Целодневно обучение, до максимално късно, тъй като всички сме на работа.
2. Местоположение на училището.
3. Препоръка от познат за учителка или най-малкото като мнение за самото училище.

Като разположение 135-то ми е най-удобно, чух и добри отзиви за една учителка, която ще поеме 1ви клас, но пък ме притеснява квартала, има доста роми.
17-то също ми е удобно, но пък за там нищо не знам, освен че се изучава френски от рано.
На 18-то залагам най-много надежди, хубави отзиви съм чувала, но пък ми е най-далече, предполагам че ще се справям да я водя и взимам, но все пак няма май да е най-удобното решение.

Моля ви дайте ми съвет, наистина на какво трябва да обърна внимание при избора и как да си класифицирам приоритетите.
И най-важното - дайте отзиви за училищата.
А ако пък се сещате за някое друго добро решение в района ще се радвам да разбера.

# 1
 • Мнения: 239
Здравей! Дъщеря ми е второкласничка във 17 СОУ. Много съм доволна.Обучението е целодневно , с ранно обучение по френски език.Класната им,както и учителките по френски език,и от занималнята са страхотни.Обръщат внимание на децата.Следобяд си пишат всички домашни.Когато се прибере е свободна да си играе.Когато реша да я изпитам тя всичко знае,следователно в училище наистина си учат уроците. И едно от хубавите неща е че разполагат със транспот.Взимат детето сутрин от вратата и пак ми го връщат до вратата.

# 2
 • Мнения: 5 467
galja, транспорта колко струва на месец, в колко взимат и в колко връщат  децата вечер?Къде по-точно се намира училището?

# 3
 • София-България, Израел - където си поискам
 • Мнения: 2 643
На две мои съседки децата им са първокласници в 17 - то. Доволни са,  не помня точно за транспорта, но ми направи впечатление, че е много по-малко от това което аз плащам и се плаща седмица за седмица, а не както аз на две вноски. Училището е някъде в Западен парк.

# 4
 • Мнения: 5 467
Училището е някъде в Западен парк.
Да, благодаря ти... сега го  намерих.

# 5
 • Мнения: 481
А вече приемат ли се молби за постъпване на първолаците и какви документи са необходими          newsm78
Аз също съм чувала много добри отзиви за 18-то.

# 6
 • Мнения: 239
Транспорта е 20 лева на седмица, т.е 4 лв на ден.Хубаво е , че микробуса спира пред входа ни.Аз съм много доволна като цяло от училището.Детето ми е щастливо там.

# 7
 • Мнения: 239
Сутрин автобуса  взима дъщеря ми към 7.20 , Следобяд се прибира към 16.50-17.00 часа.Училището се намира в Западен парк.

# 8
 • Мнения: 370
За 17-то и аз имам само добри отзиви.
Въпросът ми е за 18-то. Учи ли се допълнително език - какъв и колко?

# 9
 • София
 • Мнения: 906
18 СОУ е най-големият уникум на пазара.
От първи клас има две паралелки с японски език, преподават японки и българи, също си имат и госпожа, естествено. Всички останали западни езици ги има. От 5 клас има възможност за фарси (персийски език).
В осми са само подготвителни класове с китайски, японски, арабски и западни. База - чудесна, защитена стара, ремонтирана сграда. Тази година навсякъде подмениха дограмата. Много съм доволна от колектива и директорката.

# 10
 • Мнения: 24
 Здравейте, мами!
Аз се интересувам от 17-то училище. Бихте ли ми препоръчали учителка, която в момента приключва с 4-ти клас и на есен ще води първокласници.
Скъпата, миналата сряда записах дъщеря ми в 17-то и беше около 90-ти номер. Приемат 150 деца, тъй че побързайте.

# 11
Тази учебна година записах дъщеря ми в 17-то  и се оказа ,че всичко е само голям балон. Нямаха програма до  ноември. Организацията на целодневното обучение е под всякаква критика . Когато взимах детето си повечето деца се въргаляха по пода и никой нехаеше. По отношение на френския забравете ,че там ще научи нещо . Учителките непрекъснато се сменяха. Изводът ми е ,че мениджмънтът на 17 то е под всякаква критика . Хигиената в тоалетните е безобразна . Аз преместих дъщеря ми преди края на първия срок .Успех в избора

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт