Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 480
Здравейте,

Наумила съм си за вечеря да направя картофени кюфтета. Вече съм омесила сместа (настъргани варени картофи, сирене, яйца, лук, сол, черен пипер, магданоз). Предишният ми опит беше доста отдавна и не беше много успешен - в смисъл, някои кюфтенца станаха, а други се разпаднаха. Кажете вие как ги правите, за да нямам подобни полусполучливи изпълнения вечерта.
Цитирай

София

Мнения: 3 447
По подобен начин, само че картофите са ми намачкани и ги овалвам в брашно. Може би то ги "държи" да не се разпаднат  newsm78
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 458
Както Дона каза, овалват се в брашно и се пържат в силно сгорещена мазнина.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
ОК, само в брашно ли ги овалвате? Аз съм чувала за брашно+яйца+галета. Само брашно ако е, ще успее ли да ги "държи" цели?
Цитирай

под кривата круша

Мнения: 126
Аз ги потапям в яйца,галета и още един път в яйца и галета.Стават много хрупкави и никога не са се пръскали.
Цитирай


Мнения: 2 094
Аз съм ги правила и само с брашно и с брашно, галета и яйце. Наистина по вторият начин стават много по-хрупкави. Знам, че за да не се разпадат трябва да се пържат в много горещо олио и тигана да не се препълва.
Към кюфтета аз си правя и млечен сос-майонеза, чесън и малко к.млеко. Стават направо върхът с него.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз също ги овалвам само в брашно, но ги прибирам в хладилника поне за един час, на най-високия рафт (под камерата), за да стегнат кюфтетата. Вадя ги непосредствено преди пърженето.
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз ги овалвам в брашно и не ми се разпадат, но картофите си намачквам, а не ги стържа и слагам само сирене, яйце и подправките.
Цитирай


Мнения: 465
Галетата и яйцата ги държат да не се разпадат и разбирасе се пражат в силно сгорещена мазнина.(аз им слагам и малко настърган кашкавал) Peace
Цитирай

София

Мнения: 47
Аз слагам и мек колбас вътре.А ги овалвам в брашно и яйца Naughty
Цитирай

дълбоко,дълбоко в прованса

Мнения: 189
Аз наскоро ядох у моя приятелка - тя беше им сложила и малко кайма и парченца печена капия.И така също не и лошо.
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Аз смесвам  яйцето с брашното да се получи по гъста каша и след това ги овалвам в галета и винаги се получават
Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
Да се отчета - направих ги с брашно+яйце+галета. Станаха хрупкави и не се разпаднаха. Последните 4-5 кюфтенца ги овалях само с брашно, понеже яйцата ми свършиха. И така пак станаха добре.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.