Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 ян. 2007, 12:29 ч.
  • Преглеждания  1 771  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 1 875
Моля да ми дадете съвет как да се подобри вкусът на една зеленчукова супа. Каквото и да сложа, все на водичка ми бие. Слагам масло, лук, картофи, моркови, целина, магданоз, ориз или натрошени  спагети. Не искам да слагам яйце или месо. Крем-супите стават, но обикновените - не  Twisted Evil
Другият ми въпрос е как пържените картофи да не се разкашкат. Вероятно зависи от вида картофи? Мазнината? (Пържила съм пет-шест пъти в живота си без някакви забележителни успехи, но ми се налага сега да го направя пак това упражнение...)
Благодаря ви предварително!  Simple Smile

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 902
Здравей.
Аз лично като не слагам яйце застройвам супата само с брашно и прясно мляко. Разбъркваш една лъжица брашно с малко прясно мляко( леко затоплено) и сипваш в супата. Така не прилича на водичка.
Относно въпроса за пържените картофи - като пържиш картофи, преди да ги сложиш, мазнината трябва да е много гобре загрята и да ги оставиш леко да порозовеят преди да ги разбъркаш. Ако ги разбъркаш вечднага като ги сложиш обикновено стават на пюре.
Успех.  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 21 461
За супата - 1 пушено сиренце, малко мляко или сметана.
Може също и един пасиран картоф.
За картофите - опитай да ги пържиш в обикновенна емайлирана тенджерка и не ги бъркай много често 1-2 пъти е достатъчно.
Зависи и от картофите.
Пържа само в олио.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 875
Благодаря! Ще продължа експериментите с вашите съвети!  Hug

# 4
  • все тук
  • Мнения: 1 625
Относно супата - пробвай да прибавиш 2-3 лъжици картофено пюре на прах.
За пържените картофи - сложи ги, едва когато мазнината е силно сгорещена (тя да е повече, а не само да покрива дъното на тенджерата) и ги разбъркай едва след 4-5 минути, когато вече са се позапържили.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 447
Супата я застройвам само с брашно и кисело мляко, без яйце. Хем се сгъстява, хем става леко киселка.

# 6
  • Мнения: 2 549
Картофките ги пържи в тефлонов тиган с повечко олио.
Аз така правя...дори и да не е достатъчно горещо олиото като солжа картофите, пак не се разкашкват. Не ги бъркай много. Също може да ги посолиш.

# 7
  • Видин
  • Мнения: 5 426
Зеленчуковите супи не ги застройвам, ами варя картофите цели (или срязани на 2, ако са по-големи) и малко преди да е готова супата ги вадя и смачкам с вилица и връщам обратно в тенджерата. Така супата си става гъстичка, без да е наблъскана с какво ли не  Simple Smile.

Картофките преди да ги пуснеш да ги пържиш ги попий със памучна кърпа или домакинска хартия (след като са нарязани вече), за да ги изсушиш, и ги посоли. Така няма да се слепват и разкашкат. Пържат се в маслена баня, т.е. много олио.

# 8
  • София
  • Мнения: 4 291
Моят съвет за зеленчуковата супа е да сложиш малко вегета и да я застроиш с прясно мляко или сметана.
Относно пържените картофи, ами аз ги правя на фритюрник, силно загрят и никога не се разкашкват. Като ги извадя от фритюрника ги слагам в тенджерка, посолявам ги и захлупвам за известно време, така стават по-меки.

# 9
  • БУРГАС
  • Мнения: 1 545
Аз слагам по 1 бульонче-(заленчуково или пилешко) в зависимост от супата.Засега не е имало недоволни. Grinning

# 10
  • Варна
  • Мнения: 1 875
Благодаря ви още веднъж!
Пробвах супата, застроена с кисело мляко и стана супер! Само мъжът и детето нещо не им допадна киселата жилка, та продължавам с другите съвети!  Grinning

# 11
  • София, Младост 1
  • Мнения: 5
Ето и моята тайна на пържените картофки.
Ако пържиш картофите в тиган задължително е да са в повече мазнина, която трябва да изчакаш да се сгорещи хубаво преди да сложиш картофките. За да си сигурна, че е достатъчно сгорещена пускаш едно картофче и ако започнат веднага да излизат мехурчета около него слагаш и останалите. По-добре е да не слагаш много картофи, само да "покрият дъното" на тигана. Пържат се докато леко не се образува червена коричка и след това се разбъркват. Готиви са за изваждане когато докато ги разбъркаваш започнат леко да тропкат. Това  е Добър апетит Hug

# 12
За супичката ,напоследък слагам царевично нишесте 1-2с.л. зависи от количеството и не само там
И в рула ,торти,яхнии
Картофките ,задължително във много мазнина и силно сгорещено

# 13
  • Мнения: 13 300
Когато готвя постна супа, освен лук, картофи и моркови, слагам и грах, сладка царевица и магданоз - от замразените. Супата става хем по-гъста, хем по-вкусна. Пък и по-шаренка.  Mr. Green Сгъстявам с фиде, застройвам. Когато я отнема от огъня, добавям парченце краве масло - за аромат. И малко черен пипер, но ако не обичате, не слагай. Пробвай, поне детето ти ще я хареса така.  Laughing

# 14
  • Варна
  • Мнения: 1 875
Черен пипер обичам, но от каква възраст давате на децата?
Замразен магданоз? Дали има някъде да се продава? Защото всички сухи видове мадганоз, на които съм попадала, не стават.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт