Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 ян. 2007, 09:50 ч.

Пържен калкан?

  • 1 572
  • 3
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 105
Помня че имаше нещо за калкана писано,но нищо не мога да намеря с тази търсачка.Та въпросът ми е как го пържите- с кожата или без,с брашно или направо?Бая скъпичка е тази риба и ще ми е жалко ако не я направя като хората, а за първи път купувам.Мерси много за отговорите!

# 1
Ето аз как го правя:   Одира се черната кожа на калкана, почистват се перките, отрязва се главата, изкормя се. Измива се с няколко води и се реже на порции. Посолените парчета се панират в брашно и се пържат в горещо олио, докато получат златист цвят. Изпърженият калкан се поднася с клончета задушен магданоз и с резенчета лимон. Hug                                                                                                         

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 243
Не го дера, но главата я махам. Мъжът ти  нарязва калкана на порции. Овалваш в брашно и пържиш. После посоляваш. Просто, но вкусно! Simple Smile

# 3
  • Варна
  • Мнения: 105
Мерси много!Супер сте!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт