Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 102
Помня че имаше нещо за калкана писано,но нищо не мога да намеря с тази търсачка.Та въпросът ми е как го пържите- с кожата или без,с брашно или направо?Бая скъпичка е тази риба и ще ми е жалко ако не я направя като хората, а за първи път купувам.Мерси много за отговорите!
Цитирай
Ето аз как го правя:   Одира се черната кожа на калкана, почистват се перките, отрязва се главата, изкормя се. Измива се с няколко води и се реже на порции. Посолените парчета се панират в брашно и се пържат в горещо олио, докато получат златист цвят. Изпърженият калкан се поднася с клончета задушен магданоз и с резенчета лимон. Hug                                                                                                         
Цитирай

Пловдив

Мнения: 243
Не го дера, но главата я махам. Мъжът ти  нарязва калкана на порции. Овалваш в брашно и пържиш. После посоляваш. Просто, но вкусно! Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 102
Мерси много!Супер сте!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.