Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора

София

Мнения: 5 374
Мили мами,както вече съм споменавала,моето мъж месо не яде....с основните ястия долу горе се оправям,обаче....напоследък закъсах за идеи за супи.предварително да кажа какво правя-супа леща,картофена със сирене,бобената въобще не я смята,вариации на тема крем супа-карфиол,картофи и т.н.....Дайте още идеи,плс.
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
доматена - има рецепти назад във форума.
Ян бибиян беше описвала наскоро също интересна нейна си супа. Има замразен спанак по магазините - с малко ориз. Гъбена,разбира се. Градинарска - т.е. всички зеленчуци, които ти се намират. Крем супа от грах /с малко морков или картоф вътре/....
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Зеленчукова-продават готови миксове за нея
От зелен фасул; крем-супа от тиква с ориз и запържени кротончета.
Цитирай

София

Мнения: 5 374
Цитат на: Нина
Зеленчукова-продават готови миксове за нея
От зелен фасул; крем-супа от тиква с ориз и запържени кротончета.

Ей,Нинка,и аз видях тези миксове в Билла-доволна ли си оттях?
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Да,доволна съм,но са на няколко фирми.Името на фирмата,не съм си поставила за цел да я запомня,но горе етикетчето е шаренко с много нарисувани зеленчуци.От тях предимно купувам-те са с броколи,зелена,червена чушка,грах,но нямат лук и картофи и затова ги предпочитаме.А има и такива ,които са с изброените 2 накрая,но след замразяването си губят вкуса,затова предпочитам аз да си ги сложа като допълнение.
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
Хубави са, наистина, и удобни. В някои има и царевица даже. подобно на тези миксове през лятото си направих сама - отделих половин ден да кълцам чушки, целина и моркови, но си струва, вадя от фризера и слагам в която манджа ми хрумне.
Да не забравяме лучената супа и тази от праз!
Цитирай

Варна

Мнения: 4 105
Виж тук
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Ето една идея за постна супа. Може да бъде с лапад, спанак, коприва. Може и с трите става много приятна тогава. Ако има коприва, преди да се сложи в супата се попарва и водата се изхвърля или я използваш за косата.

1 гл. лук
1-2 моркова,
може и корени за супа ако имаш целина, корен от магданоз
лапад, спанак, коприва около 500гр
1 к.ч. ориз домати по избор пресни, консерва, д.пюре
чубрица, сол
застройка:1 яйце, 2с.л.брашно, 2с.л. к.мляко

Лукът, морковите, ако имаш корени се задушават. След което се изсипват във вряща вода около 2-3 литра. След завиране прибавяш лапада или това което имаш под рака. Отново щом заври прибавяш ориза. Солиш на вкус. Преди ориза да е напълно готов, прибавяш 1-2 домата консерва, или 1 пресен или д.пюре прибавяш и чубрицата. До готовност на ориза 10-15 мин, внимавай да не го превариш /ориз/. Отместваш от котлона и застройваш по избор с, яйце, к.мляко, но най добре става с варена застройка. Разбиваш брашното с яйцето и к.мляко наливаш малко студена вода и на слаб огън или водна баня вариш, като от време на времещом започне да се сгъстява разреждаш с топлата супа и така до завиране на застройката. Щом заври застройката прибавяш към супата като леко бъркаш супата.
Цитирай

София

Мнения: 1 771
При сервиране по желание всеки може да си сложи сирене. Става хубаво.
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Правя вкусна супа от карфиол, но не крем-супа, а с цели розички, малко настъргано сирене, прясно мляко и масло.
Цитирай

София

Мнения: 4 423
аз често правя млечна супа-може би я знаеш,но за всеки случай да кажа че се прави с фиде,сирене,прясно мляко,масло,магданоз.ако някой има интерес мога да напиша реда при който се приготвя Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 771
да, ако можи.
Цитирай

София

Мнения: 4 423
значи първо слагаш една шепа от най-тънкото фиде да заври в малко вода и сол до готовност,като стане почти готово слагаш около 1литър мляко в зависимост колко човека ще храниш-това количество е за горе долу 4 купички,като почне да завира прибавяш около 30грама масло и натрошаваш сиренце колкото обичаш,добавяш малко чер пипер и пресен магданоз на ситно,опитваш дали не липсва сол и сервираш.Това е една от любимите ни супи.Яде се гореща.ДОБЪР АПЕТИТ. Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Е много ти благодаря. Ще я пробвам непремено.
Цитирай
Картофена супа с бамя

Много лесна и приятна на вкус супа. Върви и топла и студена, със сирене, а може и с лъжичка кисело мляко.


В тенджера с вода се нарязва една глава лук, добавя се олио и сол. След като заври се прибавят ситно нарязаните картофи, моркови и пиперка, след като поомекнат добавяме бамята  и един два-домата (успешно я правя със средно бурканче консервирани домати с бамя), добавя се фиде. Преди да се свали от котлона супата се сгъстява с една-две лъжици брашно размито в малко студена вода.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора