Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Бъдещи майки
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В едно мъжко сърце

Мнения: 413
калция е много важен за нас големите тумбита Laughing Laughingно под каква форма го вземате-кажете ми?А вреден ли е калмацина за нас де?
Цитирай

къщичката

Мнения: 174
Аз си набавям калция с кисело мляко, извара и сирене. Дори ми казаха, че изварата е за предпочитане пред сиренето, но пък не е толкова вкусна.
Не приемам допълнителни таблетки или нещо подобно.
Цитирай
Predi 5god pieh razni ,izpisani ot  dokt .No pri vtorata bremenost gram ne sam poela Razlikata e che kakata se rodi pod 3kg ,a malkata 3,5 ,ednakvo boledyvat .Az lichno smitam che mnogo po vagno e spokoinata bremenost otkolkoto tezi nashymeli glyposti Ako si hapvash raznoobrazna hrana tova e dostatachno
Цитирай

София

Мнения: 4 623
Не съм приемала допълнителни таблетки калции докато бях бременна. Набавях си го от сиренето и киселото мляко, които са ми едни от любимите храни Hug
Цитирай

Дядовата ръкавичка

Мнения: 192
Според моята докторка битуващата теория, че при правилно хранене и при поемане на достатъчно сирене, извара, мляко бременната няма нужда от допълнително калции е вече отречена и се препоръчва допълнителен прием. При мен в момента втората ми бременност го доказва - храня се пълноценно и балансирано, но съм с болки в плоските кости /което е признак на липса на калций/. Затова започнах с ефервесцентните таблетки Калций+С.

А вреден ли е калмацина за нас де?

Едва ли. Но не го вземам, защото магнезий пия отделно и ще ми стане много.
Цитирай

София

Мнения: 10 661
face off  би ли споделила къде точно са болките ти? Защото аз имам страшни болки отзад, над опашката, таза. И в страни. Общо взето цялата кост ме боли. Дали това не е от липса на калции? Не пия нищо, разчитам на храненето.
Цитирай

Дядовата ръкавичка

Мнения: 192
Вивиан, това все е дно аз съм го писала  Smile Боли ме опашната кост ниско долу, срамната кост и встрани вдясно, че чак крака ми изтръпва. След като споделих това на докторката тя ми препоръча допълнително калции.
Цитирай

София

Мнения: 10 661
О, благодаря ти за отговора Hug Значи ще си взема калции.
За срамната е нормално /симфизата/. Тя леко се дръпва напред. Болката в страни и аз я имам, особено когато бебето човърка там.... ooooh! дъха ми спира просто.
Цитирай

амстердам

Мнения: 144
Аз съм пила разтворими таблетки калции+ магнезии,за6тото много ме боляха костите на краката и ръцете(не консумирам мляко и сирена)
Цитирай


Мнения: 568
В началото на 5 тия месец започнах да получавам крампове и моята лекарка ми предписа калций. От тогава не съм имала проблеми. Но тя каза, че не всеки калциев препарат е подходящ за бременни. Някой от тях съдържали твърде много калций или пък неподходящи съединения на калция. Също така е важно да има и витамин Д в таблетките, който спомага за усвояването на калция. Аз лично се обитвам на приемам достатъчно количество от млякото и млечните продукти, но не винаги успявам и затова от време на времи пия ефервесцентни таблетки - калций+витамин Д.
В д-р Спок пише,че дневните нужди на една бременна жена са от около 1500 мг. Например една чаша мляко или к.мляко съдържа около 300 мг. Бебето обикновено си набавя нужните количества от организма на майката и за сметка на нейните запаси. За което не си даваме сметка сега, но с напредване на възрастта костите ни и без това стават по-уязвими. Така че пазете си костите, момичета!
Цитирай

Sofia

Мнения: 913
Здравейте мили бъдещи и настоящи Мами! Една приятелка ми каза нещо странно, което ми се стори твърде противно и не бих го пробвала. Тя каза, че единствения начин по който може да се достави органичен калции, само той бил наистина полезен през бременността,   е чрез черупките на яйцата (???). От вечерта се счуква черупката, само не разбрах има ли значение дали е от сурово или сварено яйце, като преди това се махне ципата. Счуканото трябва да стане много фино, на сол. Капват се няколко капки сок от лимон и до другата сутрин черупката се превръща в бяла течност, която се изпива.

 Thinking
Цитирай


Мнения: 568
има ли такова нещо като органичен калций!?! 99. 9% от хората  не ядат черупки от яйца следва ли, че не би трябвало да имат здрави кости!?
Ако решиш да пробваш, не знам само кой ще ти даде гаранция за здрасловното състояние на кокошката снесла яйцето
Абе туй ще е някоя бабина диветина!
Цитирай

Sofia

Мнения: 913
има ли такова нещо като органичен калций!?! 99. 9% от хората  не ядат черупки от яйца следва ли, че не би трябвало да имат здрави кости!?
Ако решиш да пробваш, не знам само кой ще ти даде гаранция за здрасловното състояние на кокошката снесла яйцето
Абе туй ще е някоя бабина диветина!

Нали?... И аз това се питах за "органичния калций"... разбира се, че не бих пробвала, най-малко заради хигиената...
Цитирай

Sofia

Мнения: 12 545
В яйчените черупки действително има лесноусвоим калций. Много йивотни също си похапват черупките на яйцата - включително и самите кокошки - е, и от самите яйца не се отказват, де... Smile. Но ако кокошката е била заразена със салмонела, заразата ще я има по черупката на яйцето. А салмонелата е много по-опасна за бебето от калциевите препарати... Изобщо не си заслуйава риска!
Цитирай

The happy place:)

Мнения: 395
Аз не обичам мляко, а сирене и кашкавал ям малко.

Това което аз взимам е сусамов тахан+мед. Тахана има в много пъти повече калции от млякото.

Приготвя се 1 лъжица сусамов тахан+1 лъжица мед. Меда е за вкус, защото само тахан горчи. Така става много вкусно!

Сусамов тахан /тъмния е по-добър/ има  в магазините за здравословно хранене.

Да ви е вкусно:)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.