Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 ян. 2007, 20:47 ч.

Лазерна корекция на късогледство

 • 95 137
 • 380
 •   1
Отговори
Здравейте  всички.Отчаяно се опитвам да намеря координати на клиники, извършващи лазерни корекции на късогледство в Пловдив, София или Варна.Вече разбрах че в София и Варна се извършват такива корекции но къде точно незнам.Моля ако някой има информация относно име на такава клиника, адрес или телефон нека ми отговори.                                                                                                                   

# 1
 • sofia
 • Мнения: 278
Клиника Зрение в София!

# 2
 • Варна
 • Мнения: 13 518
Клиника Света Петка- Варна
тел.  тел. 611130

# 3
 • някъде там
 • Мнения: 41
Преди 2 години оперирах очите си в Турция .Обиколих всички клиники в Б-я ноповярвай ми това в Т-я е на  световно ниво в самата клиника имаше 3 молитвенни дома за християни мюсулмани и будисти имаше хора от цял свят .Всички лекари са спец. в щатите .И идва най интересното 500 евро и за двете очи ;а тук по 600 на око ЗА вас льжа за мен истинаОтдавна исках да споделя но все не ми оставаше време www.europelasik.com newsm10

# 4
 • София
 • Мнения: 4 294
Чувала съм добри отзиви за клиника Вижън, София ул. Виктор Григорович №8 тел. 9515037, 9515377, 9515655. Имали много добра апаратура и специалисти.
Успех  Peace

# 5
 • Добрич
 • Мнения: 192
tharanthula ,сподели какво представлява цялата тази процедура,че и аз искам да си я направя,но малко ме е страх Blush

# 6
 • Мнения: 394
има няколко такива теми вече, даже са доста подробни, като си отида довечера ще дам линковете, една мама доста подробно беше разказала за преживяването....

# 7
 • София
 • Мнения: 3 322
Имам отлични лични впечатления от корекция на късогледство и астигматизъм в клиника "Вижън" в София.
Ето какво бих могла да разкажа за за лазерните корекции по принцип и за своята корекция - в частност:
Операцията е безкръвна и затова се нарича лазерна корекция. Може да се направи по два начина, първият от които носи по-малко рискове от инфекции, но е по-болезнен и с по-дълъг период на възстановяване, а вторият крие повече рискове /относително - ако не се внимава/ от инфекции, но почти напълно елиминира болката и неприятните усещания след извършването на корекцията и при него възстановяването става за няколко дни /на третия вече шофирах/.
При първия метод горния епителен слой на роговицата, точно над ириса /и намиращата се под него ретина/ се "изстъргва" - отстранява се, след това лазерът работи върху ретината, като изпарява микрони от нея в точно определени чрез скенер и по компютърен път сегменти, след това се поставя контактна леща, специална, разбира се, която престоява там, без да се маха, 15 дни, в рамките на което време се приема, че тъканта трябва да се е възстановила. Лещата не позволява да стане замърсяване, но пък е доста по-болезнено /имам позната, която си е правила т. нар. PRK/.
Вторият метод - LASIK, се различава от първия единствено в първата част от процедурата - вместо да се премахне горния епителен слой, се изрязва т. нар. ламбо /с ударение върху "о"то"/, което се повдига и под него лазерът работи, след което ламбото се намества обратно от оператора и с това процедурата по лазерната корекция приключва. Не бива обаче и мисъл да му мине на човек през ума да пипне окото, защото ламбото може да се размести и набръчка, а окото - да се замърси. Ако обаче това се преодолее със силата на волята човешка, е много по-сполучлив метод откъм липса на негативни емоции и бързина на възстановяване. Дискомфорт - леко главоболие, смъдене и парене, и обилно сълзене имаше при мен само първата вечер - непосредствено след операцията, която мина в промеждутъка от 15.45 до 16.15 ч. Самата работа с лазера трае под минута време - 48 сек. на едното око, и 58 сек. - на другото - при мен, тъй като се премахват различни диоптри. От клиниката дават таблетка сънотворно, която аз изпих, веднага щом се прибрах. После съм спала от 19.00 до 07.00 на следващата сутрин. Преди това си взех качествени очила със сигурна УВ защита. Лекарят каза, че тя трябва да е наистина много сигурна и голяма и се постарах да намеря тъкмо такива. След извършването на корекцията си тръгваш веднага от клиниката - не се налага стациониране за през нощта там.
След първия ден след корекцията може да се прави всичко, без да се носят очила, като натоварването на очите трябва да бъде в разумни граници - примерно, час гледане на тв, час работа на компютър, като всеки ден натоварването се увеличава още малко и още малко, докато се достигне оптималният вариант. За мен работата на компютър трае 8-10 часа дневно, но това време успях да достигна след първия месец. Не е нужно да се носят т. нар. "черупки" - предпазни очила, които дават от клиниката, за да спи пациентът с тях и да предпази очите си от неволно докосване и търкане насън /аз продължих да ги нося през първия месец, макар че за повече от седмица не са нужни, според лекаря - но аз се почувствах достатъчно сигурна и неуязвима едва след първия месец - то е вътрешно усещане, в което всеки сам трябва да се убеди/, нито слънчеви очила, освен при нужда - силна слънчева или друга светлина /тях можете да слагате винаги, когато изпитате потребност - щом усетите, че светлината ви дрази, слагайте ги - така ще ви бъде по-спокойно/.
Важен след корекцията е първият месец, в която зрението се "избистря" и се уточнява дали е останало нещо от диоптрите /ако са много, това е възможно, но остатъкът е в рамките на 0.5-1.0, което или се корегира след 6 м. с повторна подобна, безплатна за пациента, процедура, или остава да "тормози" окото, за да не стане мързеливо/. Мен лично подобен остатък не ме притеснява, тъй като аз и с очилата бях назад с около 0.5 - съвсем умишлено допусната разлика, по посочената по-горе причина. Диоптрите, които се махнаха чрез корекцията, бяха късогледство и астигматизъм, доста прилична цифра. Държа да подчертая, че няма болка по време на самата операция - тя се извършва под местна упойка във формата на капки, които лекарят, извършващ корекцията, поставя последователно на окото, върху което ще работи - ако двете в един и същи ден - първо на едното, работи върху него, после на другото и пак - работи върху него. Просто нищо не се усеща, освен, че някой нещо прави върху окото ти. След това също няма болка, само незначителни странични усещания за дискомфорт, които са наистина толкова дребни, че спокойно могат да бъдат изтърпяни и забравени. Подчертавам - НЯМА БОЛКА. Нямаше и миризма на пърлено, и шум като от горелка - не знам тези спомени кой ги е разказвал тук /имах запитвания в тази насока на ЛС/, но лично аз нямам такива - може би бях много позитивно настроена, макар че, с ръка на сърцето - беше ме страх.

През възстановителния седмичен период се слагат два вида капки - антибиотични и т. нар. изкуствени сълзи, четири пъти дневно /възможна е проява на непоносимост към антибиотичните капки, каквато се имаше при мен - спряха ги на петия ден и останах само на втория вид капки плюс едно гелче, което е със същия като техния състав, но подсилва ефекта им - да овлажняват очната лигавица/; не бива да се нагряват очите, не бива да се мокрят!!! /никакво миене на коса и къпане, освен от шията надолу/, не бива да се стои на пара /готвене, сауна и пр. - това го дават написано в едни указания/, а ако човек е бил с по-висока миопия /късогледство/, а приори не бива да вдига тежести - не повече от няколрко килограма. Корекцията понякога се нарича чисто козметична, защото не предпазва окото от бъдещи заболявания, в това число и от отлепване на ретината, която така или иначе вече е деформирана от късогледството, което е премахнато чрез лазерната процедура. Остават рисковете от старчески изменения в очните дъна, макулата и пр., както и от възрастовото далекогледство. Остава - при жените, и необходимостта от раждане чрез секцио при бремености, последвали извършването на корекцията.

Не на последно място съм длъжна да кажа, че вече стана година и половина, откакто ми беше направена операцията, и зрението ми е възстановено 100 процента. Нямам проблеми с него, слава Богу - работя много с компютър, шофирам, включително и на тъмно, виждам без проблеми на близо и далеч. Надявам се това състояние да се запази до момента, в който възрастта ще тласне диоптрите към плюса Wink, и от сърце пожелавам на всеки от вас, който има такава необходимост и желание, да направи лазерна корекция с подобен на моя резултат.


# 8
Много благодаря на всички.  bouquet  bouquet  bouquet

# 9
 • Мнения: 10 718
Аз също си правих корекцията във Вижън.Няма какво друго да кажа,  Karimma беше доста изчерпателна.Искам пак да й благодаря, защото ако не беше тя, едва ли щях да се оперирам.Беше ме много страх....а то нямало за какво да се страхувам.
10х  Karimma  bouquet

# 10
 • София
 • Мнения: 324
Karimma, хиляди благодарности и от мен   bouquet за изчерпателния разказ. Вече съм готова за подобна интервенция, въпреки че моите диоптри са около -2. Единственото, което не разбрах само е колко ти е струвало и има ли значение за цената какъв диоптър се отстранява и има ли и астигматизъм. Предварително благодаря Heart Eyes

# 11
 • София
 • Мнения: 3 322
Пак заповядай, Цомбе, но не отново за очите  Grinning
Блондинка, цената тогава беше по 600 евро на око, плюс 100 лв. прегледи преди корекцията. В тази цена се включват всички прегледи - предварителния и последващите /след корекцията/ контроли, за които чух, че били редуцирани в рамките на 6 месеца, а не както беше преди - до 1 година. В цената се включват и антибиотичните и другите капки, за които споменах по-горе, както и "черупките".
На цената не влияе това какво ще се корегира.
Що се отнася до твоя диоптър, ще си позволя да отбележа, че при толкова малък диоптър ти предстои да бъдеш, и с основание, убеждавана, че е по-добре, по-целесъобразно да носиш лещи, отколкото да направиш корекция. Наистина клиентът винаги има право, а и със сигурност би се намерил лекар, който да ти я направи, но мисля, че съвестният ще започне точно с обратното - да те разубеждава, защото, макар и козметична, тя трябва да се прави само по и при медицински индикации. Но нека за това да не говоря аз - направи си консултация и преглед.
Пожелавам ви успех! Simple Smile

# 12
 • България Сливен
 • Мнения: 223
И аз да си кажа за моята корекция. Направих я юни 2006г. в Света Петка-Варна. От диоптри 12 и 8 сега виждам перфектно! Хвала на доц.Митов и перфектният му екип! При мен бяха използвани и двата метода "лейсик" и "ласик" по преценка на доцента. Никаква болка! А на сутринта след операцията установявайки, че си прогледнал изпитах страхотно усещане! Който може да си го позволи го съветвам да не отлага!  Защото с течение на времето късогледството дава различни увреждания на окото като изтъняване на ретината, отлепване и т.н. Не се страхувайте от операцията. Тази тема е чудесна за бъдещите пациенти, защото отиват подготвени от бивши такива. Аз съм толкова страхлива, че 2003г. станах от операционното легло /за същата корекция/ и си тръгнах и чак миналата година я направих. Сега се ядосвам на себе си за пропуснатото време, но никога не е късно! Дано съм Ви била полезна с дългия си разказ.

# 13
 • София - между принцеса и...диваче!!!
 • Мнения: 69
THARANTHULA,хайде разкажи по подробно за клиниката в Турция,доволна ли си ,какви са условията,защо  струва само 500 евро,колко време стоиш там и заплаща ли се допълнително престоя.

# 14
 • някъде там
 • Мнения: 41
Ами аз писах но незнам защо не се е публикувало  SadЗначи цената е такава незнайно и за мен защо виждаш клиниката е перфектна техниката още по имаше хора от цял свят .Каримма е обяснила метода ще ти разкажа преживяното .1 ви ден-Не е нужен престой в болницата аз отидох в Петьк по обед правиха ми прегледи квит се сетиш подаряват ти една сестра която е неотльчно с теб минаваш около 40 кабинета оборудвани сьс спец техника всичко това 4-5 часа .Вечерта бях на хотел с приятелката ми/ която работи в турското консулство и всьщност ми каза за клиниката/В Сьбота беше операцията по 60 сек на око болка никаква ставаш и виждаш всичкоооооо сложих сльнчевите очила и се втурнах по магазините слагаш капки и изк сьлзи носих сл очила о/о 20 дни защото беше зима В Неделя бях на преглед и трьгнах за Бургас .Такова отношение като тамошното сьм виждала само по филмитеАко искаш повече информ 0889240825 е телефона ми newsm51 newsm51

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт