Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

UK

Мнения: 3 394
Като запачна да захранвам много ме вълнува обработката на продуктите. То ,че ще пасирам е ясно, но много ми се иска да споделите вашия опит при обработката на продуктите.
Кои могат да се варят на пара ,за да запазят полезните вещества в себе си , а не да отидат във водата, в която са варени и кои не? На пример-морков, тиква...А картофът задължително ли се вари във вода? Аз картофите ги обработвам във Уреда за варене на пара и не виждам разлика, но все пак картоф си е ,а бебешкия организъм не е като моя.
Въобще всичко, което се сетите за варенето.
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
Що никой не пише Crying or Very sad Всички ли варите във вода?
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Щом имаш уред за варене на пара е по-добре в него да приготвяш зеленчуците.По-този начин най-добре се запазват витамините.Но мисля, че не е грешно да ги вариш и във вода, но тя трябва да е малко, колкото да покрие зеленчуците и след това ги пасираш заедно с бульончето.Така пак нищо не се губи.Аз нямам такъв уред и ги варя във вода.
Цитирай


Мнения: 1 586
Аз варя на пара всичко. Всъщност от скоро малката яде обща храна и по-рядко й варя отделно неща. Аз поне не знам да има нещо,  което да е по-добре да се вари във вода, отколкото на пара. При варенето на пара се запазват максимално витамините в плодовете и зеленчуците.
А оризът колко хубав става на пара Smile Въобще не се разкашква, но по-дълго трябва да поври.
Цитирай

София

Мнения: 1 836
Ами мисля, че става и на пара.Даже е по-добре. А и доста мами си използват парния стерилизатор за приготвяне на някой картоф на пара.
Цитирай


Мнения: 1 319
как се вари на пара, без човек да си има уред?
Цитирай


Мнения: 1 586
Ами и аз нямам уред, но имам една "кошничка" за целта - става като второ дъно на тенджерите. Продава се по магазините за домашни потреби - около 11 лв.струваше. Smile
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
Андреа, а как ти става ориза пухкав? Моя все е един такъв хрускав и не набъбва. Какво толкова сложно има не знам, но моя не се получава. Миеш ориза и го слагаш в кошничката за ориз в уреда на пара и след около 30 мин е готов. Е да ама не и с моя ориз. Да не би пък да е от вида ориз Shocked
Цитирай


Мнения: 1 586
Де да знам... Ако го оставиш по-дълго да поври? То и от ориза сигурно си зависи...
Цитирай

София

Мнения: 2 809
Със захранването, до преминаването на обща храна, само на пара - така се запазват почти всички витамини в зеленчуците, респективно плодовете.
Е, ориз на пара не съм приготвяла, ама и не ми е хрумвало да го приготвям така.
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
Добре, ами бях чела,че е хубаво зеленчуците да престоят поне през ноща накиснати в студена вода,заради нитратите които съдържат в днешно време. И след това в Стиимъра
Цитирай

София

Мнения: 439
Тъкмо се чудех с нитратите как да се боря - това за кисненето е идея.... А този стимър скъп ли е ? Дали да си взема него или кошничката, нея съм я виждала в един магазин - ТВ шоп или нещо от сорта...
Между другото малките са родени на една и съща дата - 02.10.2004 Smile
Цитирай


Мнения: 1 586
Цитат на: Adriana
Добре, ами бях чела,че е хубаво зеленчуците да престоят поне през ноща накиснати в студена вода,заради нитратите които съдържат в днешно време. И след това в Стиимъра


За нитратите не знам, но значителна част от витамините със сигурност ще изхвърлиш с тая вода... Затова се препоръчва да се ползва бульона от варенето на зеленчуците (ако вариш във вода) - за да се спасят витамините, минали в него. Също добър подход за запазване на витамините е нарязването на плода или зеленчука на едри парчета - колкото по-голяма площ контактува с водата, толкоз повече витамини излизат.
Цитирай

София

Мнения: 1 836
Ами такава кошничка за готвене на пара даже скоро виждах и за по-малко пари в магазинете около Женския пазар-за по 1лев-от страната на Пиротска и трамваите.

А как става с този ориз не ми е ясно?И за пръв път чувам.
Цитирай

UK

Мнения: 3 394
Това за кисненето във студена водя го четох тук във форумите, аз нямам опит в тия неща и на дали щеше да ми хрумне. Не е моя идеята, тъй че и аз не знам какво да правя Shocked Стиимъра е това:

Моят е пак на тази марка и струваше покрай коледа £20, просто е друг модел. А най -отгоре се намира кошничката за ориз. Само дето моя не става #Shocked
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора