Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора
моля, кажете някоя хитрост, как да направя гладък крем от извара.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
С робот или с пасатор!
А какво искаш да прибавиш към него?Кисело мляко с майонеза,или сметана с горчица,зехтин с подправки и лим.сок...Зависи за какво ще го ползваш-можеш и да пофантазираш Very Happy
Цитирай
Исках да направя крем за чийзкейк и опитах да разбия с миксер съставките, но изварата остава на много дребни, гранулообразни парченца. Та се чудех как да го направя гладък.
Цитирай

София

Мнения: 5 805
Става с пасатор, аз така процедирам ако сложа вместо крема сирене, извара в тирамисуто.
Цитирай
ще опитам с пасатор.
какво крема сирене ползваш, защото всички български сирена, които съм опитвала до момента имат някакъв специфичен, неприятен, за мен, дъх. Затова и отдавна не съм правила нови опити.
Цитирай


Мнения: 5 876
Пасатор. За чийзкейк се смесва със сметана и яйце. Биеш докато стане гладко.
Цитирай
този път ще пробвам без яйце и печене, а с желатин.
благодаря ви Smile
после ще кажа какво се е получило
Цитирай
кАЖИ щОТО И АЗ СМЯТАМ ДА ПРАВЯ.
Цитирай

София

Мнения: 5 805
Цитат на: кака
ще опитам с пасатор.
какво крема сирене ползваш, защото всички български сирена, които съм опитвала до момента имат някакъв специфичен, неприятен, за мен, дъх. Затова и отдавна не съм правила нови опити.

Ами не знам  Embarassed  то в Билла има само един вид... на мен ми харесва и не усещам дъх...
Цитирай

Rusensko

Мнения: 183
Здравейте
аз ще ви кажа как правя Тирамису, крема може да се използва за каквото и да е друго сладко творение

1 кг несолена извара
1 пакетче крема сирене /но като се замисля може и без него/
1 малка заквасена сметана /200 гр мисля/
1 4аша захар на кристали
вкичко това с пасатора и става на пухкав крем, добавям и няколко ванилии и настъргана на фино кора от портокал и пак с пасатора става фантастично
след това редя в кръг /нямам тава с падащи стени/ обикновени бишкоти отгоре керма, и така ми отиват 3 пакета бишкоти, като средните пластове ги топвам съвсем за кратко в кафе+ром най отгоре е крема, от портокала изрязвам парчета и правя нещо като цвете и поръсвам с нескафе 3в1 не много,
отстрани изправени залепям от луксозните бишкоти Савоярди и ги завързвам с 1 бледо оранжева панделка.... имам и снимка някой ако настоява мога да му изпратя, не съм я сканирала
Това е.
на кратко - за са стане пухкав крем с извара слагайте заквасена сметана Smile
успех!
Цитирай
А тези бишкоти какви са ,каква марка,че много много бишкоти не ядем та съм боса на тая тема Confused
Ама това тирамису ме заитригува и ще го пробвам задължително.
Само незная кога ,че май много време нямам  Laughing
Цитирай


Мнения: 5 876
А, това с тирамисуто звучи страхотно. Тъкмо се чудех какво да замъкна в офиса за рождения си ден. Браво на теб, особено с идеята за нескафе 3 в 1. Хем няма да се пъна да пека блатове.

Я дайте идея какво друго да занеса!
Цитирай


Мнения: 1 630
а маскарпоне няма ли в някой от големите магазини? По принцип с него се прави тирамисуто.
и аз го правя с бишкоти - най обикновени, но по твърдички.
ред бишкоти потопени много за малко в силно кафе и малко коняк, ред маскарпоне с пудра захар
върху най-горния ред чисто какао (без захар). мин 1 нощ в хладилника за да се смесят добре ароматите
Цитирай
mascarpone kupuvam ot Metro i po printsip origanalno tiramisu se pravi s mascarpone. no poneje idva skypichko i bylgarskiq genii qvno mu e nameril zamestitel:-))
Цитирай

София

Мнения: 5 805
Не купувам Маскрапоне защото 500гр. в метро струват 7лв. Безмисленно е...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора