Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 100
Сина ми е вече на година и 3 месеца ,но още се приспиваме на ръце Sad.Положението вече не е така трудно като в началото,просто го гушкам и след 5-10мин е заспал.Така практикуваме за вечерния и следобедния му сън.
До скоро това не беше проблем,но вече започна да се буди вечер и да не иска после да заспи в леглото.Дори ако го приспим- което става все по трудно и го сложим в леглто започва да плаче,ако усети Sad
Споделете вие как ги приучихте да заспиват сами?Късно ли е вече?Как да постъпя?

# 1
 • София
 • Мнения: 998
Честно казано, малко късно ми се вижда да взимате мерки!

# 2
 • Горно нанадолнище
 • Мнения: 2 005
Според мен по-добре късно,отколкото пък на ръце... newsm78И ние до скоро бяхме като вас.Сега заспиваме точно за 3,4минути.Синът ми е на 1г. и 6м и явно показва интереса си към Шоуто на Слави... HugСлед нощния прием на мляко го слагам в креватчето му и като започне Слави  след зминути е заспал.Явно му действа преспивателно самата музика още в началото на шоуто newsm78
Опитайте и вие с нещо подобно...с любима песничка,приказка...Успех и леки и приятни да са ви сънищата за напред  bouquet

# 3
 • Варна
 • Мнения: 8 769
Споделете вие как ги приучихте да заспиват сами?Късно ли е вече?Как да постъпя?
Не е чак толкова късно. Същата история бяхме със сина ми.
Вече е почти на 2 г., заспива в креватчето си, но винаги иска да има някой до него.
Постарай се да лягате заедно и да го гушваш, да го милваш/потупваш по гръбчето.душето. Моят син заспива задължително по корем, и аз първоначално го "залюлявах" по дупенцето лекичко и той се унасяше.
От опит вече знам, че момченцата са си просто гевезенцата на мама  Flutter
Търпение и успех!  bouquet

# 4
 • Мнения: 4 351
Е, не е съвсем невъзможно явно, но според мен такива навици се създават още от раждането, за да няма после такива теми.
Маги НИКОГА не съм я приспивала или спала в нашето легло. Може да ми се наложи да ставам сутрин в 5ч и да кибича на неудобния стол полузаспала, докато се кърмихме, но не съм я взимала да спи в леглото по този повод. От време на време, в периода на коликите, сутрин много мрънкаше от тях и я взимах за малко, докато си стопли коремчето и се успокои.
Така си е от раждането и до днес. Оставям си я в леглото и тя си играе и после заспива. Ако пък не й се спи, след 15-20мин игра и започва да мрънка да излиза от леглото. Дори, ако има хора в стаята е много малко вероятно да заспи, защото започва да се закача и да иска внимание и игра  Laughing Така, че я оставям сама, на тъмно или най-много на слаба лампа и след малко е заспала. Е, през деня е малко по-трудно заспиването, но е нормално.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 662
Имам същия проблем- ще следя темата с интерес

# 6
 • София
 • Мнения: 2 472
Имам същия проблем- ще следя темата с интерес
И аз ще е следя,че и на нашия син това е проблема.

# 7
 • Мнения: 141
Ние се приготвяме за сън- гърне преоблимчане и т.н.т после шишето с млякото/нат.сок или компот/ и в кревата тя си заспива докато пие.Засега действа.Пробвайте всякакви вариянти, все нещо ще помогне.Никога не е късно. Peace

# 8
 • Мнения: 971
Ние не се приспивахме на ръце но редовно трябваша да го тупкам по дупето за да заспи, но рано се отучи и от това. Като беше някъде на 10 м. тъкмо беше проходил и все искаше да се изправя и да ходи нанякъде и една вечер голям проблем, аз го тупам той става, аз тупам той пак става. Накрая ми писна оставих го станах изгасих лампата и му казах - заспивай и излязох от стаята. Той човека на 10-тата минута беше заспал, играл играл и заспал. И така всяка вечер, гасях лампата и с един и същи тон му казвах заспивай и се научи че е време да спи.
Успех

# 9
 • Пловдив
 • Мнения: 336
Отскоро и аз се справям с този проблем - от няколко дни просто го оставям с играчките в леглото - не му трябва много, за да заспи. За съжаление си смуче пръста за приспиване.
Иначе навсякъде по книгите пише, че трябва да оставиш детето само да си заспи, дори и да плаче - влизаш при него през все по-големи интервали от време, за да го поуспокоиш, и всеки път да оставаш все по-малко - дано да съм била ясна, че не съм много добра в обясненията. Някои плачат, други - не, но си мисля, че колкото по-рано, толкова по-добре, защото детето става все по-голямо и все повече започва да разбира.
Успех и търпение ще ти е нужно.  bouquet

# 10
 • Мнения: 5 003
И ние сме така-все на ръце се приспиваме. Даже бях пускала подобна тема, при което една от майките ми зададе въпрос някаква по-важна работа ли имам от това, да си гледам детето, т.е. оплю ме. Надявам се да се приучи сам и да се откаже от приспиването на ръце.

# 11
 • Мнения: 1 866
И ние сме така-все на ръце се приспиваме. Даже бях пускала подобна тема, при което една от майките ми зададе въпрос някаква по-важна работа ли имам от това, да си гледам детето, т.е. оплю ме. Надявам се да се приучи сам и да се откаже от приспиването на ръце.
Е, това ме уби! Grinning Не се бях сещала, че съм недостойна майка, защото не приспивам децата си.  Grinning
Аз нямам опит с приучването на толкова голямо дете. Моите от няколкомесечни бебета ги свикнах да заспиват сами. С каката нямах никакъв проблем. Още на 2 месеца като беше си заспиваше спеше сама в стаята си. Никога не ме е вдигала през нощта, освен когато е била много болна. Сега с малкия положението беше по-сложно - той се оказа по-голям гевезанчо. Но с много търпение и постоянство постигнах резултат и на 5 месеца вече окончателно си заспива съвсем сам и през нощта не ни вдига.

Но нещата никога не са окончателни с децата. Дъщеря ми се е опитвала да променя правилата на определени периоди - на година и няколко месеца и на 2 години. Важното е да не се шашка човек - нежно, но твърдо обясняваш на детето, че трябва да спинка, излизаш и загасяш. Дъщеря ми пискаше понякога, но точно след 2 минути преставаше - но все пак тя си имаше вече изградения навик. При теб бих се постарала всяка вечер да повтарям едни и същи действия - например къпане, обличане, песничка или приказка, целувка, лека нощ и т.н. И после излизаш. И както някой по-горе е казал - връщаш се на все по-големи интервали да успокояваш и пак обясняваш спокойно и излизаш. Важното е да не показваш емоции. Колкото и да е трудно това понякога. Всяка вечер ще става все по-лесно. В никакъв случай не оставяй детето да се дере от рев с часове, успокоявай го от време на време, но не отстъпвай. Аз винаги оставям и играчки в леглото - на който не му се спи играе и после заспива, когато си иска. Важното е обаче децата да са в леглото в определен час вечер и да нямат проблеми със заспиването, което според мен е в тяхна услуга, защото така не са зависими от никой за едно толкова просто и полезно за тях нещо като съня.

# 12
 • Мнения: 635
До скоро и аз имах този проблем (всъщност до преди няколко месеца, може би до 1г.). Приспивах го на ръце. Отнемаше ми не повече от 10 мин. и бях свикнала - това за следобедния сън, а за вечерния - ядеше мляко от шише и докато пие млякото се унася и заспива сам.
Изведнъж  без да знам как, щом го гушна да го приспивам започваше да пищи и да се извива и огъва в ръцете ми, и се хванах в чудо как да го приспивам. И го сложих в креватчето, дадох му да пие вода, успоредно с това го погалвам и полюшквам, и малко пеене и така заспа за 2 мин. И от тогава така. Но просто той сам така  реши, че неиска повече на ръце.
След това минахме през периода в който спря да яде вечерното си мляко от шише (това беше преди около 1 месец), и се уплаших че няма да заспива вечер лесно, след като му го няма шишето. Но слагам го в креватчето, аз лягам на спалнята и се правя на заспала и той си заспива сам.

Опитвайте на спалнята и да му пееш, и да го поклащаш лакичко. Да пие нещо, ако още пие от биберон, или пък просто вода. Незнам - при нас минават тези номера, и слава богу се отървахме от това успиване, че при нас е доста сложно, че е много тежък и направо кръста ми отиваше на кино.
Успех в начинанието.

# 13
 • Германия
 • Мнения: 649
И ние сме така-все на ръце се приспиваме. Даже бях пускала подобна тема, при което една от майките ми зададе въпрос някаква по-важна работа ли имам от това, да си гледам детето, т.е. оплю ме. Надявам се да се приучи сам и да се откаже от приспиването на ръце.
Е, това ме уби! Grinning Не се бях сещала, че съм недостойна майка, защото не приспивам децата си.  Grinning

аууу, ами аз значи съм много, много лоша майка    Laughing
от как сме се прибрали от болницата, той си спи в неговото легло в отделна стая... в началото понякога го люшкахме в леглото, не на ръце докато заспи, но не сме го правили дълго време... иначе аз докато го кърмех си ставах и го кърмех в неговата стая, имах един люлеещ се стол там.... сега вече имаме ритуал- това според мен е важно, за да свикнат дечицата кога трябва да спят- нашият е: вечеря 19.30, мием зъбките, после приказка четем, гушкаме се 2-3 мин и го слагам БУДЕН в леглото, гушка си мечето и така... понякога си гука и играе, но си заспива по някое време!

мога да ти дам съвет да си създадете ритуал преди лягане, който да изпълнявате всяка вечер!

# 14
 • Мнения: 80
Да си призная - още се приспиваме на ръце, а Димо е вече на година и 2 месеца Wink обаче вината е най-вече моя защото егоистично обичам да го гушкам и да усещам как заспива на рамото ми и диша лекичко във врата ми, много е тежък 14 кг. е и се изморявам, защото танцуваме из стаята и сега тази тема оккончателно ме убеждава, че трябва да въведем нови тенденции в припиването, но никога не съм мислила че ще е трудно, като чета обаче, разбирам, че някои бебета не се предават лесно да заспиват сами... ще видим как ще е моето, понякога заспива и сам, извива се и не иска на ръце... но общо=взето си е свикнал, но пък той заспива бързо, защото много беснее и тича през деня, спи 3 часа следобеден сън и едвам изкарва до 8.30 вечер.... 

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт