Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 ян. 2007, 16:38 ч.

крем карамел?

  • 2 184
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 639
Как го правите,подробно?

Благодаря предварително  bouquet

Последна редакция: сб, 20 яну 2007, 17:14 от gudza

# 1
  • София
  • Мнения: 2 197
Продукти:

 500мл прясно мляко
 200г захар
 4 яйца
 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:
Отделяте 1/4 от захарта и я карамелизирате в подходящите огненоопорни съдове.
Сварявате млякото, подсладете го с останалата захар и го оставете да изстине, след което прибавете към него разбитите яйца и ванилия.
Прецедете сместа и изсипете в купичките с карамелизираната захар.
Слагате купичките в тава, в която наливате студена вода (до половината на чашките).
Крема го оставяте да изстине във водата в която е опечен.
Преди поднасянето чашките с крема ги обръщате в десертни чинийки.

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Литър мляко (пълномаслено!)
6 яйца
6 лъжици захар
2 ванилии

Карамелизираш захар на дъното на чашките или тавата, сипваш сместта, печеш на водна баня.

# 3
  • Мнения: 10 067
И внимаваш да не заври водата, за да не ти стане крем-карамелът на шупли. Не, че няма да се изяде, де! Grinning Имам приятелка, която го предпочита на шупли.

# 4
  • София
  • Мнения: 639
 Joy Joy много ви благодаря за отговорите момичета  bouquet  bouquet

# 5
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647
 във формички
 2л прясно мляко, яйца (колкото са формичките- около 15)
сварявам млякото и подслаждам за всяка формичка по една лъжица супена с връх захар
разбивам яйцата и смесвам с млякото на тънка струя и при постоянно разбъркване (млякото да не е вряло да не се пресекат яйцата)
карамелът:
по една малка лъжичка с връх захар за всяка формичка
изливам във формичките
пека на водна баня на 180-200 градуса
като водата периодично я охлавдам да не заври
  bouquet

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528

2 литра прясно мляко и 15 яйца  #Crazy

Не е ли множко това???

шуплите не се ли получават от разредено прясно мляко? Ако е пълномаслено и истинско, няма шупли... Това за завирането не го знаех, ако е така. Мерси.

# 7
  • на 3 градуса от адът
  • Мнения: 3 647

2 литра прясно мляко и 15 яйца  #Crazy

Не е ли множко това???

шуплите не се ли получават от разредено прясно мляко? Ако е пълномаслено и истинско, няма шупли... Това за завирането не го знаех, ако е така. Мерси.
Блонди  мойте формички са големи около 150мл (15Х150=2250) иделано си пасват
а млякотя няма значение дали е пълномаслено или разредено -> аз го правя с това от 2% което е и пак става
шуплите стават когато се остави водната баня да ври
  bouquet

# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
А, мерси за шуплите, не го знаех, ще внимавам вече, аз все се тюхках над дефектните млека  Grinning



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт