Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 639
Как го правите,подробно?

Благодаря предварително  bouquet
« Последна редакция: сб, 20 яну 2007, 17:14 от gudza »
Цитирай

София

Мнения: 2 197
Продукти:

 500мл прясно мляко
 200г захар
 4 яйца
 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:
Отделяте 1/4 от захарта и я карамелизирате в подходящите огненоопорни съдове.
Сварявате млякото, подсладете го с останалата захар и го оставете да изстине, след което прибавете към него разбитите яйца и ванилия.
Прецедете сместа и изсипете в купичките с карамелизираната захар.
Слагате купичките в тава, в която наливате студена вода (до половината на чашките).
Крема го оставяте да изстине във водата в която е опечен.
Преди поднасянето чашките с крема ги обръщате в десертни чинийки.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Литър мляко (пълномаслено!)
6 яйца
6 лъжици захар
2 ванилии

Карамелизираш захар на дъното на чашките или тавата, сипваш сместта, печеш на водна баня.
Цитирай


Мнения: 8 602
И внимаваш да не заври водата, за да не ти стане крем-карамелът на шупли. Не, че няма да се изяде, де! Very Happy Имам приятелка, която го предпочита на шупли.
Цитирай

София

Мнения: 639
 35 35 много ви благодаря за отговорите момичета  bouquet  bouquet
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647
 във формички
 2л прясно мляко, яйца (колкото са формичките- около 15)
сварявам млякото и подслаждам за всяка формичка по една лъжица супена с връх захар
разбивам яйцата и смесвам с млякото на тънка струя и при постоянно разбъркване (млякото да не е вряло да не се пресекат яйцата)
карамелът:
по една малка лъжичка с връх захар за всяка формичка
изливам във формичките
пека на водна баня на 180-200 градуса
като водата периодично я охлавдам да не заври
  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528

2 литра прясно мляко и 15 яйца  #Crazy

Не е ли множко това???

шуплите не се ли получават от разредено прясно мляко? Ако е пълномаслено и истинско, няма шупли... Това за завирането не го знаех, ако е така. Мерси.
Цитирай

на 3 градуса от адът

Мнения: 3 647

2 литра прясно мляко и 15 яйца  #Crazy

Не е ли множко това???

шуплите не се ли получават от разредено прясно мляко? Ако е пълномаслено и истинско, няма шупли... Това за завирането не го знаех, ако е така. Мерси.
Блонди  мойте формички са големи около 150мл (15Х150=2250) иделано си пасват
а млякотя няма значение дали е пълномаслено или разредено -> аз го правя с това от 2% което е и пак става
шуплите стават когато се остави водната баня да ври
  bouquet
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
А, мерси за шуплите, не го знаех, ще внимавам вече, аз все се тюхках над дефектните млека  Very Happy

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.