Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Искам бебе
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
След почти година неуспешни опити започнахме с изследванията.Първо разбирасе направихме спермограма. Единствено нормокинезата беше под нормата(45%),но това според лекарката ми не е фатално.На 3-ти ден от цикъла направих СУЕ-14 mmh при реф.за ж. до 25.   
,ХЛАМИДИЯ-отрицателен,
ТSH - 3.04   при реф. 0.35 - 5.50
LH   - 4.56   реф.с-ти за фол.фаза 1.9-12.5
FSH - 5.56    реф.с-ти за фол.фаза 2.5-10.2
ESTRADIOL - 195.6  реф.с-ти за фол.фаза 46-607
PROLAKTIN  -301.2  ж/59.3-6198/

Тези резултати са перфектни според мен .Предполагах че пролактина няма да е в норма тъй като имам силни болки в гърдите поне седмица преди цикъл,но явно не е от него.Впрочем цикъла ми е горе-долу редовен на 28-30 дни.предничя месец ми правиха фоликулометия,на 12 ден се видя доминантен фол. 18.3 мм,правихме 5 последователни дни опити,както ми бе казано но без резултат.Сега ми предстои изследв. на ПРОГЕСТЕРОН И ТЕСТОСТЕРОН на 21 ден.Не знам какво да очаквам.Вие какво мислите?
Цитирай

София

Мнения: 498
След почти година неуспешни опити започнахме с изследванията.Първо разбирасе направихме спермограма. Единствено нормокинезата беше под нормата(45%),но това според лекарката ми не е фатално.На 3-ти ден от цикъла направих СУЕ-14 mmh при реф.за ж. до 25.   
,ХЛАМИДИЯ-отрицателен,
ТSH - 3.04   при реф. 0.35 - 5.50
LH   - 4.56   реф.с-ти за фол.фаза 1.9-12.5
FSH - 5.56    реф.с-ти за фол.фаза 2.5-10.2
ESTRADIOL - 195.6  реф.с-ти за фол.фаза 46-607
PROLAKTIN  -301.2  ж/59.3-6198/

.Не знам какво да очаквам.Вие какво мислите?
Перфектни - очаквай БЕБЕ Mr. Green
Гърдите те болят от Прогестерона!
Успех!
Цитирай

София

Мнения: 19 775
Супер са.
За  прогестерона - изследването трябва да се направи  на 7 ден след  доказана овулация, иначе не е точно.
Цитирай
Излязоха и тези резултати:(19 ден от цикъла)

Progesteron 71.34 nmol/L      10.62 - 81.28
 
Testosteron 1.72nmol/L      M/8.36-28.7/ Ж/0.49-2.64/
 
   
Бременност : І-во тримесечие ( 35.68 – 286.20 ) ІІ-ро тримесечие ( 81.25 – 284.29 ) ІІІ-то тримесечие ( 153.91 – 1343.55)

Възможно ли е да съм бременна?
Цитирай

София

Мнения: 19 775
Излязоха и тези резултати:(19 ден от цикъла)

Progesteron 71.34 nmol/L      10.62 - 81.28
 
Testosteron 1.72nmol/L      M/8.36-28.7/ Ж/0.49-2.64/
 
   
Бременност : І-во тримесечие ( 35.68 – 286.20 ) ІІ-ро тримесечие ( 81.25 – 284.29 ) ІІІ-то тримесечие ( 153.91 – 1343.55)
Възможно ли е да съм бременна?
Супер ти е прогестерона /както и тестостерона/, кой ден след О е 19 ден от МЦ?
По прогестерона може да се ориентираш дали си бременна, ако е направен около деня на предполагаемата М. /ако е висок може и да е станало/

 
Цитирай
Oвулацията ми е на 12-13 ден от началото на цикъл,това ще рече ,че сам изследвала прогестерона на 6-7 ден от овулацията.Виждам ,че е в нормата,но от референтните стойности на лабораторията съдя,че е възмойно да сам бременна.
Кога най рано мога да си направя кръвен тест за бременност?
Цитирай

София

Мнения: 1 554
На мен на 17 ден ми беше О и на 27 кръвният тест беше положителен с почти 25 mUI/ml. Но все пак е индивидуално при всеки. Виж тази табличка как се движи хормонът, положителен кръвен тест се приема за над 5 mUI/ml, въпреки че на мойте изследвания 3 mUI/ml пишеше, но всяка лаборатория си ги определя различно:

3 weeks LMP: 5 - 50 mIU/ml
4 weeks LMP: 5 - 426 mIU/ml
5 weeks LMP: 18 - 7 340 mIU/ml
6 weeks LMP: 1 080 - 56 500 mIU/ml
7 - 8 weeks LMP: 7 650 - 229 000 mIU/ml
9 - 12 weeks LMP: 25 700 - 288 000 mIU/ml
13 - 16 weeks LMP: 13 300 - 254 000 mIU/ml
17 - 24 weeks LMP: 4 060 - 165 400 mIU/ml
25 - 40 weeks LMP: 3 640 - 117 000 mIU/ml

В крайна сметка наистина е по-добре да се чака закъснение...но моето пусто нетърпение.  baby_neutral Стискам ти палци! Peace
Цитирай
Благодаря ти.
Мислех ,че никой нямя дя ми отговори и пуснях тема.
Значи ако си направя тест може и да ми отчете.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.