Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Рецепти с бекон

  • 31 ян. 2005, 08:43 ч.
  • Преглеждания  18 304  Мнения  30  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 3 567
Давайте идеи, че започвам да се изчерпвам, а имам промишлено количество бекон в къщи 2.700кг, който трябва да се яде, за да не хвърлям Twisted Evil
Преминах през омлетите със запържен бекон кисели краставички и кашкавал. Палачинки с плънка пак от бекон правих. Днес ще спретна една лазаня с бекон и кашкавал. Някоя друга салатка мога да направя /не че се сещам каква/.
Обаче количеството е убийствено много и трябва да разнообразя малко Rolling Eyes
Дайте идеи, че съм тотален блокаж нещо Embarassed

Реклама
# 1
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Валерия,аз правя едно мексиканско предястие с бекон,ако ти хареса-може да го опиташ.
Ситно нарязан бекон,наситнено  сварено пилешко месо-и 2-те по 100/200 гр.
1к.ч. царевица
1 червена печена чушка
1л.вегета
около 50 до 100 гр. сварен грах
2-3 нарязани на ситно мариновани краставички
Всичко това се омесва с 2-3 с.л. майонеза и 5-6 с.л. от пилешкия бульон.Пуска се в МВ или във фурната да се затопли и сервирано,както е топло,отгоре му настъргвам кашкавал.

# 2
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Пилешки хапки в бекон
Нарязвам пилешкото филе  на малки кубчета/колкото си ги правиш за шишче/,поръсвам с чер.пипер и ги слагам малко да отлежат лим.сок.През това време си нарязвам на тънки ивици бекона.Всяко едно парченце от пилешкото го "обличам"в бекон и ги нанизвам на шишчета,после пека на скарата.Става крехко и сочно.Да ти е вкусно!

# 3
  • Мнения: 180
Аз също слагам на шишчета но само бекон. А между него редя парченце лук и парченце чушка, предпочитам червена. Ако има сланинка на тънки ивички също може да се сложи

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 3 567
Благодаря Нина за рецептите Wink
Това последното се сещам, че съм го яла по пицариите и ми е любимо. Само дето там го правят върху чесново хлебче и хапките са забодени с клечки за зъби, а в средата има домат пълен с някакъв майонезен сос.
Поради липса на скара обаче ще взема да пробвам да го запека във фурната Rolling Eyes

# 5
  • Мнения: 180
Валерия ако имаш парти грил също става Simple Smile

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 3 567
Цитат на: Rus0koska
Валерия ако имаш парти грил също става Simple Smile

Rus0koska, при последното запичане на нещо кашкавалено се нацапа много яко и не можах да го почистя, та го зафучих на казана Embarassed
Но нали по пицариите правят нещата в едни големи фурни предполагам би трябвало да се получи и в моята фурна Confused

# 7
  • Мнения: 180
Никога не съм пробвала, защото шишчетата винаги ги правя на скара. Но ако ти  пробваш моля да съобщиш какво е станало Wink

# 8
  • out of space
  • Мнения: 7 481
Като правя боб, слагам и доста бекон. Също така дробчета увити в бекон на скара.

# 9
ЗАщо не направиш паста карбонара.Соса се прави с бекон и става нещо''ужасно вкусно''.
Аз рецептата за соса я нямам.Ако може някоя друга мама да я каже.Та и аз да взема да я направя тая паста.

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 3 567
Цитат на: Erica
Като правя боб, слагам и доста бекон. Също така дробчета увити в бекон на скара.

Боб избягвам да правя, защото хамалогията по приготвянето му е много голяма за мен, тъй като ми се налага да беля всяко зърно от люспата за да няма благоверният проблеми със стомаха. И както сама можеш да си представиш половин кило боб да ти мине през ръцете, после ми се отщява да ям.
А дробчетата са добра идея, но ще си ги направя само за мен, защото домашните такива неща не вкусват Mr. Green

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 3 567
Цитат на: Кремчето
ЗАщо не направиш паста карбонара.Соса се прави с бекон и става нещо''ужасно вкусно''.
Аз рецептата за соса я нямам.Ако може някоя друга мама да я каже.Та и аз да взема да я направя тая паста.

Това и на мене ми изглежда много вкусно и ще очаквам включване от някоя мама която знае рецептата Wink

# 12
Аз си спомням ,че соса се правеше с прясно мляко яйца ,ама имаше и още нещо??????/

# 13
  • София
  • Мнения: 718
Спагети "Карбонара":
Цитат на: Ники Илиев
Запържваш бекон и чесън. Сипваш сметана и след като тя заври слагаш предварително сварените спагети. когато сметана се сгъсти отдръпваш спагетите от огъня и слагаш предварително разбит с пармезан жълтък и съвсем малко сметана. разбъркваш всичко докато е топло без да връщаш на огъня и сервираш. поръсваш обилно с пармиджано. броя на жълтъците зависи от броя порции(една порция-един жълтък).

 Аз ги правя по тази рецепта. Grinning

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 3 567
Цитат на: Courage
Спагети "Карбонара":
Цитат на: Ники Илиев
Запържваш бекон и чесън. Сипваш сметана и след като тя заври слагаш предварително сварените спагети. когато сметана се сгъсти отдръпваш спагетите от огъня и слагаш предварително разбит с пармезан жълтък и съвсем малко сметана. разбъркваш всичко докато е топло без да връщаш на огъня и сервираш. поръсваш обилно с пармиджано. броя на жълтъците зависи от броя порции(една порция-един жълтък).

 Аз ги правя по тази рецепта. Grinning

Извинявай за тъпият въпрос, но сметаната течна за готвене на Хопла /примерно/ ли трябва да бъде? Или може и със заквасена?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт