Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора

София

Мнения: 1 185
Като дете, ходих често в обедната почивка на тати в един ресторант в Ловеч(известно време живеехме там), където готвеха това ястие. Беше ми любимо и само него ядях #Milti Ако някой знае рецептата ..........? Praynig
Цитирай

София

Мнения: 1 185
newsm09  никой ли не е  чувал за такова ястие Crying or Very sad
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 565
Аз само свинско по ловджийски съм яла Rolling Eyes
Но точната рецепта не я знам. Знам само съставките които имаше в чинията. Свински котлет без кост, гъби, кромид, някакъв колбас и сосче подобно на гъбено сосче.
Незнам обаче ти какво си яла Rolling Eyes
Цитирай

Варна

Мнения: 1 285
gato,

Предполагам, че има много рецепти за телешко по ловджийски, но ти търсиш очевидно точно определена.

Аз например наскоро готвих телешко на тиган. Освен стандартните зеленчуци сложих няколко сушени сини сливи и сладко от дюли. Стана превъзходно (Поне според мен и според тези които го излапаха)
Цитирай

София

Мнения: 2 934
Продукти:
телешко /свинско, пилешко, заешко/ месо
моркови 150 г (2-3 бр)
кромид лук 150 г (2 глави)
лимон 1/2 бр  
брашно 15 г (1 1/2 с.л.)
растително масло 100 мл (1/2 ч.ч.)
сланина /колбас/ 100 г  
доматено пюре 20 г (1 с.л.)
пресни гъби 250 г (2 ч.ч.)
вино 100 мл (1/2 ч.ч.)
целина 50 г (1/2 глава)
дафинов лист 1-2 бр  
черен пипер (на зърна)      
сол      

Приготвяне:
Месото се нарязва на парчета, които се задушават в сгорещената мазнина и малко вода и се изваждат.
В същата мазнина се задушават последователно ситно нарязания лук, морковите и целината, нарязани на кубчета.
Прибавя доматеното пюре и се разбърква с брашното до златисто.
Заливат се с виното и малко топла вода и се кипват.
Прибавят се нарязаните на ивички гъби, нарязаната на кубчета сланина /слага се, ако месото е по-сухо; ако е по-тлъсто, се ползва колбас/, резенчета от лимона, черен пипер и сол на вкус.
Сместа се изсипва в по-дълбок глинен съд и отгоре се нарежда месото. Капакът на съда се замазва с тесто и ястието се задушава във фурна 1 1/2-2 часа.
Наздраве! Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 185
Много ви благодаря!
Тази рецепта ще бъде пробвана на всяка цена! Помня само, че нямаше вътре колбас или сланина, затова ще си ги спестя, но мисля че всичко останало е същото!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора