Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 ян. 2005, 11:30 ч.

Чушки бюрек

  • 8 080
  • 4
  •   1
Отговори
  • Plovdiv
  • Мнения: 309
Помагайте , моля ви.Знам , че плънката е от сирене с яйца , но как да ги панирам?Само с брашно или с яйце и галета....? Rolling Eyes Чудя се как ще станат по вкусни?Благодаря ви предварително.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 288
тази тема беше обсъждана вече Wink

http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=9395&highlight=%EF%E … 8+%E1%FE%F0%E5%EA

Аз овалвам напълнените пиперки само в брашно и така ги пържа. В сместа за плънката слагам - яйце, сирене, кашкавал, 1-2 с.л. салца, магданоз.
Но често и експериментирам с различни допълнения Wink

# 2
  • Plovdiv
  • Мнения: 309
Ами помня , че е коментирана , ама като не се справих с търсачката Embarassed

# 3
  • The new Earth
  • Мнения: 1 940
Аз пека чушките и ги обелвам.
След това ги разцепвам с ножче по дължина.
Приготвям си плънката от сирене и яйца,така,че да не е рядка.
Пълня чушките през направения прорез(не отстранявам дръжките).
След това приготвям смес за паниране от брашно и яйца,може и малко бира.
Поотделно овалвам всяка чушка в сместта и пържа в много силно сгорещено олио.
Тези чушки бяха специалитет на баба и са ми любими.Голяма играчка са,пък се изяждат за отрицателно време,но си струва Stuck Out Tongue
А баба правеше и сос към тях от домати и лук.
Няколко глави лук,нарязан на по-едро се пържи,след което се прибавя малко брашно и червен пипер,прибавят се доматите,нарязани на дребно(може и настъргани),налива се и водичка,овкусява се и се оставя да покъкри,докато се получи хубав,не много рядък сос.
Чушките се нареждат в подходящ съд,отгоре се заливат със соса и се поднасят.
Добър апетит Stuck Out Tongue  Wink

# 4
Аз им правя двойна панировка.
Първо ги овалвам в брашно после яйце.
После пак брашно и пак яйце.Това е най-добрият вариант за панировка според мен.Пробвала съм и с галета и само брашно и яйце ,но не е същото.
Пълня ги вътре със сирене и яйце ,а понякога само със сирене.
Това ни е едно любимите предястие ,което понякога го миваме и за основно.Но задължително с нещо друго.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт