Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Пловдив

Мнения: 392
Днес правихме прощапулник на Росен!Реших сама да направя питката - от няколко дни си търех рецепта, като прегледах и форума "Гответе с мен"
Харесах си питка от рецептите на Морена, която е направена от кифлички. Направо не можах да повярвам, че успях да приготвя толкова красива пита, не отнема много време, а всички бяха приятно изненадани Smile
Благодаря сърдечно Hug
ето снимка на питката:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2018620

За основното ястие и десерта също комбинирах рецепти от форума!
Много съм щастлива , че се справих!
Цитирай

BABYLAND

Мнения: 3 393
Aуууу, че апетитно изглежда.  Дай линкче към рецептата, моля те!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
Заповядай! Hug
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg372.html#msg372
Цитирай
 PeaceСупер изглежда питката
Цитирай

София

Мнения: 47
поздравления  bouquetсправила си се чудесно bowuu
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
Намерих тази рецепта на Морена и съм решила да я правя за кръщенето на бебо. Имам питанка-мога ли да омеся тестото и да пека на сутринта?
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
aneleto, браво!  smile3501 Страхотна питка!
Цитирай


Мнения: 2 094
Страшно апетитно, запалих се, че скоро и ние май ще се престрашим да се пуснем да ходим самички/малко сме страхливички и все търси да се хване ако може и с двете ръце/. Снимката определено си я записвам при снимките ми с пити, станала е чудесна.
Имам няколко въпросчета, как да разбера до кога да я меся и какво значи да я бия. Hug
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
Мимивал, меся, докато тестото стане еластично, просто си преценям сама, а биенето - удрям тестото от малка височина по масата Wink май не дадох много читаво обяснение
Атракция, според мен не е добър вариант това, но може би другите ще дадат мнение
Цитирай


Мнения: 6 142
Намерих тази рецепта на Морена и съм решила да я правя за кръщенето на бебо. Имам питанка-мога ли да омеся тестото и да пека на сутринта?
В никакъв случай! Ще ти превтаса и язък ти за труда. Омеси я рано сутринта, дори ако трябва да станеш малко по-рано.

Има теста, които могат да се съхраняват в хладилник, дори да се замразяват (маслено тесто, бутер-тесто и др.), но тестото с мая не е от тях.
Цитирай

Плевен

Мнения: 4 997
Благодаря за отговорите!
Цитирай


Мнения: 4 380
Браво aneleto! Справила си се по-добре от Морена.

Кажи моля те, че от нейното обяснение нещо не схванах...Така както са наредени 3-те листа  един върху друг се нарязват на триъгълници и всеки такъв ТРОЕН триъгълник се навива, така ли? Т.е., тези кифлички се получават малко слоести?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
Точно така Very Happy
Цитирай


Мнения: 2 094
Анелия мерси много всичко ми стана ясно за сега, при първа възможност ще се пробвам и дано стане поне що годе като твоята, че ме няма много много с питките, то си и личи по въпросите. Blush
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Такава питка прави и майка ми и е страхотна.

Искам да си изкажа възхищението от Морена и нейния сайт.
Моренка невероятни неща си сътворила, ако мога поне 5 неща и аз да сътворя от твойте вкусотийки пак ще е добре. Hug  bouquet Love
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора