Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 ян. 2007, 19:12 ч.

Ориз на пара?

  • 9 437
  • 10
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 534
Момичета, някоя от вас приготвяла ли е ориз на пара?
Чувала съм че има такова нещо, но не ми е ясно как става и как оризът ще набъбне само от парата?
Вие как приготвяте зеленчуковите пюрета с ориз?

# 1
  • София
  • Мнения: 1 272
Не съм правила, но предполагам, че се приготвя, както всичко друго на пара. Слагаш вода в тенджера, отгоре нещо мрежесто и отгоре капак. Оставяш да ври 10-20 минути (това е хубавото на парата, че не можеш да загориш ястието) и готово.

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Аз го правя в уреда за готвене на пара, но той пак се слага във вода. Специално за ориза има отделно легенче, което пълниш с необходимото количество вода и после си слагаш вътре и ориза и пускаш парата. Общо взето голяма разлика с варенето няма  Laughing

# 3
  • София
  • Мнения: 534
Блонди, а в това легенче пропорцията на водата пак ли е 3:1 или по-малко?

# 4
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
По-малко, доста по-малко. Може би едно към едно...
Абе, така като питаш... да не би изобщо без вода да се прави  newsm78  Може и така да е.... ама аз слагам вода. Май така пишеше в книжката на уреда. Защо не попиташ в готварския, там ще ти кажат със сигурност? Тъкмо после и на мен да кажеш  Grinning

# 5
  • София
  • Мнения: 534
Благодаря за съвета, Блонди   bouquet. Изобщо не се сетих, че има готварски форум. Питах ги и ето какво ми отговориха.
Трябва да се накисне половин час предварително в топла вода и хубаво да се измие от нишестето. След това може да се сложи в най-обикновена приставка за варене на пара и се вари по същия нацин като други зеленчуци, само се долива вода ако се е изпарила.
Сега ще се пробвам  Simple Smile.

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
А, ясно, мерси много   bouquet
Ще знам вече и довечера и аз ще направя.

# 7
  • София
  • Мнения: 5 413
По-малко, доста по-малко. Може би едно към едно...
Абе, така като питаш... да не би изобщо без вода да се прави  newsm78  Може и така да е.... ама аз слагам вода. Май така пишеше в книжката на уреда. Защо не попиташ в готварския, там ще ти кажат със сигурност? Тъкмо после и на мен да кажеш  Grinning
Блонди на мен в инструкцията на уреда за пара ми пише, че го слагам в легенчето, но не слагам вода. Аз така го права. Става екстра!

# 8
  • София
  • Мнения: 4 970
А как приготвяте самото пюре с ориз Thinking.( А ориза не може ли просто да се свари с вода newsm78).Пасирате ли?Обикновен бял ориз ли използвате?

# 9
  • София
  • Мнения: 5 413
А как приготвяте самото пюре с ориз Thinking.( А ориза не може ли просто да се свари с вода newsm78).Пасирате ли?Обикновен бял ориз ли използвате?
Разбира се, че може и с вода. Аз правя ориза и добавям в него зеленчуците, които преди това съм сварила на пара. Пасирам ги. По принцип използвам кафяв ориз, като поне 5 часа преди да почна да го готвя го накисвам във въда.

# 10
  • София
  • Мнения: 1 514
По-малко, доста по-малко. Може би едно към едно...
Абе, така като питаш... да не би изобщо без вода да се прави  newsm78  Може и така да е.... ама аз слагам вода. Май така пишеше в книжката на уреда. Защо не попиташ в готварския, там ще ти кажат със сигурност? Тъкмо после и на мен да кажеш  Grinning
Блонди на мен в инструкцията на уреда за пара ми пише, че го слагам в легенчето, но не слагам вода. Аз така го права. Става екстра!
И аз така - не слагам вода в съдчето, в което слагам ориза.
В това съдче правя и супа - тогава слагам малко вода.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт