Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

там нейде .............

Мнения: 647
Продукти:
5 яйца
250 гр. кайма (кренвирши, шунка, телешки салам)
150 гр извара
150 гр сирене
1 ч. ч  кисело мляко+1 к.л. сода
2 чаши (за мляко-300 мл)  брашно
по желание кисели краставички (предварително изцедени хубаво от сока)

Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват за 5-6 минути с миксер, прибавя се киселото мляко със содата. Разбива се още около 5 минути. Прибавя се каймата (или колбас по избор нарязан на дребни кубчета). Прибвят се сиренето и изварата. Всичко се бърка с вилица до получаване на хомогенна смес . Прибавя се брашното. Получава се гъсто тесто.Изсипва се в тава покрита с хартия за печенезаглажда се  и се пече на 150-180 градуса.

ето и резултата


този път аз го направих с кайма-народна за скара. Не сложих и кисели краставички (домързя ме да сляза до мазето Embarassed Embarassed Embarassed), но и така не му простиха моите лакомници
Надявам се да ви хареса
Цитирай
 PeaceИзглежда фкусно!
Цитирай


Мнения: 7 473
Добре изглежда, ще пробваме   bouquet
Цитирай

дето и гарга не каца

Мнения: 450
И аз ще пробвам тази рецепта.Преди една-две седмици правих подобен кекс (от готварската книга-тук),но нещо не ми допадна.Не сложих нито колбас,нито кис. краставички...Може и затова да не ми се получи newsm78.Ще пробвам твоя задължително,че много обичам такива слолени, тестяни неща да си хапвам Blush
Цитирай

там нейде .............

Мнения: 647
И аз ще пробвам тази рецепта.Преди една-две седмици правих подобен кекс (от готварската книга-тук),но нещо не ми допадна.Не сложих нито колбас,нито кис. краставички...Може и затова да не ми се получи newsm78.Ще пробвам твоя задължително,че много обичам такива слолени, тестяни неща да си хапвам Blush

може да си сложила малко брашно- тогава става  клисаво. Номерът е гъсто тесто.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Много вкусно изглежда!
Цитирай

дето и гарга не каца

Мнения: 450

може да си сложила малко брашно- тогава става  клисаво. Номерът е гъсто тесто.
   Сигурно е от това,сместа ми беше малко по-гъста от боза.Мерси за съвета  bouquet
Цитирай


Мнения: 92
Много вкусно изглежда!Недейте ,че огладнях... newsm55
Цитирай

Sofia

Мнения: 575
Направо ми потекоха лигите. Ще се пробва в най-скоро време.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.