Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 2 601
Сигурно сте забелязали напоследък усиленото въвеждане на сини зони и ограждането с колчета на тротоарите, за да не може да се паркира. Всичко това, обаче, съвсем не е съпроводено от реални действия за разрешаване на все по-кошмарния проблем за паркиране в столицата. Ето, че тази сутрин имаме изненада и в нашия квартал-Младост2. Дойде една кола с група работници и сложиха колчета на тротоара отстрани , където досега успявахме все пак някак да паркираме част от колите на два блока. Става дума за 205 и 204 бл. Нямаме предвидени места за паркиране. 205 блок е с много входове и се паркира на улицата пред него. Миналата година бе унищожен единствения паркинг, който се намираше в пространството между 205 и 205А, след като започна строителство на нов блок. Наблизо има един-единствен платен паркинг, който е малък и е претъпкан с коли с абонаменти за цялата година.

Пиша всичко това с надеждата, че ще ми дадете съвет как да доведем проблема до знанието на общината. Ясно е, че колчетата няма да се махнат; не оспорвам, че пешеходците имат право свободно да се придвижват на тротоара, но това оставя поне 20 коли без никакъв шанс да паркират през нощта. Същевременно зад блока има доста голямо пространство, което уж навремето е било място за игра, но сега е запуснато и не се използва, освен за преминаване. Бихме могли да поискаме да се направи на паркинг за живущите, но нямам идея в кой отдел на общината трябва да се внесе и кой ще поеме разходите. Трябва ли да събираме подписи от живущите във всички входове на блока, за да внесем такова предложение/молба?

# 1
  • Софийското поле
  • Мнения: 211
Не съм съвсем сигурна към кого трябва да се обърнете, но може да пробвате с главния инженер на общината - Район Младост- инж. Даниела Натова . Служебния и тел. е 749130 ако не са го сменили.
Дано съм била полезна.

# 2
  • Плевен
  • Мнения: 2 070
Ето как би могла да се роди една инициатива за създаване на квартален паркинг, но не и на детска площадка. По-лесно сигурно ще се обедините около първото щом сте в такава нужда.Влизам ви в положението, разбирам ви, ама не чак дотам. Успех все пак!

# 3
  • София
  • Мнения: 2 601
Ето как би могла да се роди една инициатива за създаване на квартален паркинг, но не и на детска площадка. По-лесно сигурно ще се обедините около първото щом сте в такава нужда.Влизам ви в положението, разбирам ви, ама не чак дотам. Успех все пак!

Каква алтернатива би ни предложила, ако беше на наше място? Аз имам две деца и не съм безразлична към въпроса за детските площадки, но също така искам, когато се връщам вечер със същите тези деца в колата, да знам, че ще мога спокойно да я паркирам, а не да обикалям като луда из квартала.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт