Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 ян. 2007, 20:41 ч.

мили мами,трябва ми спешна и бьрза помощ

 • 1 049
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 577
опитваме се да истеглим заем за жилище(по то4но сьпругат ми и брат му)
заемат ще бьде отпуснат и днес когато мьжа ми ми сьобщи новината,ми каза 4е трябвало да се подпиша някаде,4е нямам дял в кьщата,защото това било бизнес заем на мьжа ми и брат му.......(или нещо такова,това е долу горе каквото разбрах с най-добрия се английски),и много се 4удя какво да правя,това много ме обижда ,и ми е много интересно кои е инициатора на вси4ко това,тои или брат му,или е изискване на банката(което никога не сьм 4увала,и не вярвам да е така).другото което е ,е 4е тои ми каза 4е това трябвало да бьде така защото така сьм нямала нищо общо с изплащането на кьщата,а не 4е нямам дял в нея,и тогава идва моят вьпрос,защо трябва да подписвам нещо си?неговото искане ме обижда и не знам какво да правя.помогнете моля ви

# 1
 • Мнения: 4 380
Не разбирам от изисквания за отпускане на заем, но това ми звучи странно най-малкото поради факта, че в брак ли сте, имаш дял в недвижимостта която се придобива по това време.
Какво общо всъщност има брат му?

Ти в България ли си?

На твое място не бих подписвала такова нещо. Ти и децата ви имате всички основания да живеете в дома който ще се купува на права на собственици, а не на гости. А фактът на подобно искане от страна на съпруга ти, показва тънки сметчици на облаги, което е не просто обидно, но и въобще би разколебало лично на мен мнението ми познавам ли достатъчно човека с който съм си свързала живота.

# 2
 • Мнения: 577
aз сьм в англия,сьпругат ми е англи4анин и има общ бизнес сьс брат си,и за това заемьт се отпуска на двамата.но и мен ми е много обидно 4е иска да подписвам нищо си.не вярвам 4е това е изискване на банката,и още пове4е се натьжавам

# 3
 • Мнения: 1 431
По-добре се консултирай с английски адвокат, който по-добре ще знае англиските закони. Хората тук едва ли ще са ти от полза.

# 4
Само ще поразсъждавам..........Мъжът ти и брат ти вземат заем като бизнес партньори ,така ли? Тогава къщата е имот на бизнеса,не ваш семеен имот...ти какво имаш общо,че да подписваш newsm78
Погледни в документа КОЙ точно взема заема- мъжът ти и брат му ,като физически лица с имената си или на името на фирмата им.
Ако са написани техните имена , а не на фирмата,предполагам с подписа си просто се отказваш от дела си на съпруга Thinking В БГ законодателството няма такова нещо........Трябва ти наистина вещ адвокат!!!!!!!!!!!!  И помни един съвет " Подписвай САМО след като си прочела и разбрала какво подписваш!!!!!!!!!!!!!!!" В БГ законодателството при нотариус ,ако след като ти прочете какво ще подписваш ти не разбираш си казваш "Не разбирам " и ще ти го обяснят.

# 5
 • Мнения: 577
Само ще поразсъждавам..........Мъжът ти и брат ти вземат заем като бизнес партньори ,така ли? Тогава къщата е имот на бизнеса,не ваш семеен имот...ти какво имаш общо,че да подписваш newsm78
Погледни в документа КОЙ точно взема заема- мъжът ти и брат му ,като физически лица с имената си или на името на фирмата им.
Ако са написани техните имена , а не на фирмата,предполагам с подписа си просто се отказваш от дела си на съпруга Thinking В БГ законодателството няма такова нещо........Трябва ти наистина вещ адвокат!!!!!!!!!!!!  И помни един съвет " Подписвай САМО след като си прочела и разбрала какво подписваш!!!!!!!!!!!!!!!" В БГ законодателството при нотариус ,ако след като ти прочете какво ще подписваш ти не разбираш си казваш "Не разбирам " и ще ти го обяснят.
заемьт е на името на фирмата,и аз това се питам какво общо имам 4е да подписвам нещо,но реших да се консултирам с вас преди да се обиждам.благодаря ви за отговорите.маи ще трябва да се консултирам с адвокат

# 6
 • Мнения: 1 760
Като за начало се успокой Simple Smile

Аз съм в Холандия и ще ти кажа как е тук.

Ако сте семейство и един от двама ви има бизнес,който фалира, то партнъора (сиреч съпруга/та) е длъжен по закон да изплати дълговете.Например:ти имаш туристическа агенция,нещо не става както е планирано и трябва да плащаш неустойки.Обявяваш фалит,нямаш пари да изплатиш неустойките.И по закон ги плаща мъжа ти.Едиственият вариант да не го направи е,ако имате предварително подписано при нотариус предбрачно споразумение,че нито един от двамата няма претенции към имуществото на другия,както няма и задължения.Това споразумение се използва точно в такива случаи- на фалит и на развод.

С това се избягва това,което  е по закон в Бг.Биснесмен обявява фалит,на негово име няма нищо,а жена му има няколко апартамента и крупна банкова сметка.

Аз исках да започна собствен бизнес и с мъжа ми направихме такова споразумение точно с такава цел-поне единия да може да запази парите на семейството,ако нещата не тругнат успешно.

Не се страхувай оттози документ.В Западна Европа този начин за уреждане на финансови отношения е напълно нормален.Мисля,че мъжа ти иска да те предпази,ако евентуално стане така,че да не могат да плащат кредита за закупуване на имота, ти да нямаш задължения към плащането.(Друг е въпроса,че ако ти не работиш,независимо имате ли или не споразумение с мъжа ти, работещия е длъжен да те издържа, иначе можеш да се оплачеш,ако не го прави и ще го осъдят,че не се грижи за жена си.)

Ако се притесняваш,консултирай се с адвокат,а още по-добре поискай да подпишеш пред нотариус-той е длъжен да ти обясни всичко,което не разбираш и те притеснява.

# 7
 • Мнения: 367
по-добре задаи въпроса си при чужбинските майки
може просто такъв да е формулярът
но закупуване на къща, в която ще живеете,  на името на фирмата не е изгодно
на пръв поглед е изгодно защото ипотеката ще се води като разход за фирмата и това ще намалява данъка
но поради тва че ще я ползвате за живеене ще трябва да поемете част от разходите като частни лица - ток, парно, вода,
също ще трябва да плащате и наем на фирмата, което за нея става приход
съпругът ти може би няма намерение да прави това но така е по закон и подлежи на проверка от данъчните

НО най-големият недостатък е че ако реши да я продаде ще трябва да плати данък върху печалбата от къщата

# 8
 • Мнения: 367


няколко пъти проетох поста ти но от него не става много ясно

най-вероятно е че нямаш дял в плащанията .т.е ако той не може да плати да не те търсят теб

ако нямате предбречен договор тогава всичко е общо, дори и фирмата i dalgovete

# 9
 • Мнения: 700
Спокойно, това е стандартна практика.
В БЪлгария всичко придобито след брака е съпружеска имуществена общност. НОрмално е когато женен човек продава, ипотекира или по някакъв друг начин се разпорежда с имот, да гарантира, че този имот не е част от тази обща съпружеска собственост, а ако е, тогава ще искат ти да подпишеш, че нямаш нищо против да се заложи имота.
Пример: Продавам си колата, съпругът ми идва с мен при нотариуса и подписва декларация, че няма нищо против да я продам.
Купувам си нова кола и нотариуса иска от продавача да подпише декларация, че не е женен, ако е женен или да декларира, че колата не е част от общото съпружеско имущество или да доведе жена си, да подпише, че е съгласна.
Това предпазва теб, за да не може мъжа ти да се разпорежда сам с ваш общ имот!
А в крайна сметка ако имаш терзания се обади в банката, питай ги защо и как.

# 10
 • Мнения: 420
  Посъветвай се с някого и най-добре с адвокат.
  Или попитай в някой английски форум - предполагам, че има такъв като нашия.

# 11
 • Burgas
 • Мнения: 84
Съгласна съм с "berolina", най-добре с адвокат да разговаряш и след това да подписваш каквото и да е! Peace

# 12
 • Мнения: 577
може би не сьм се изразила правилно в4ера(бях доста нервна,и не сьм обяснила добре,извиняваите)
зна4и,мьжа ми и брат му имат общ бизнес,ще купуваме имот за нас,но заемьт ще бьде отпуснат на двамата(business loan),защото e много по лесно,бьрзо и изгодно
аз си помислих 4е тои иска да подпиша декларация 4е се отказвам от дял,но не е така
днес разговарях сьс сьпруга ми и тои ми обясни,4е това е изискване на банката.Това е нещо като писмено сьгласие(уведомение),4е имота ще бьде собственост не само на сьпруга ми ,а и на брат му(с две думи 4е моят дял от кьщата не е 50% като сьпруга,а 25%).
така де,успокоих се!много гадно ми стана в4ера,защото сьм таранка и си помислих 4е иска да се откажа от дял.още малко ми остана да му кажа,как ще си деля живота с теб,като ти една кьща не можем да разделиш?!! smile3511 разводsmile3513
но се успокоих де    newsm44
благодаря ви още ведньж за бьрзите и то4ни отговори   newsm51  love001

# 13
 • Мнения: 420
  Simple Smile И все пак, колкото и добре да ти звучи това обяснение, за всеки случай потърси компетентно мнение.
Така и ти самата ще си по-спокойна.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт