Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 167
...22.01.2006 - рецептите на Бон Апети - Звездев.
Едната рецепта беше за крем с бял шоколад и киви, втората - някакви сладки сарми ...???
Прекъсна ми връзката с нета и не можах да си ги сваля.
Ако някой си ги е записал - ще му бъда благодарна да ги постне
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364


Мус с бял шоколад и киви
Нетрадиционна рецепта за мус, в която сметаната е заместена с цедено кисело мляко


Списък на необходимите продукти:

300 г цедено кисело мляко
100 г бял шоколад
2 бр. киви
1 белтък
1/2 ч. ч. пудра захар
1 пакетче желатин
портокалова кора за поръсване 

1. Плодовете киви се обелват и се пасират с почти цялата пудра захар.
2. Белтъкът се слага в купа, постепенно се сипва останалата пудра захар и се разбива, докато стане на сняг.
3. Цеденото мляко се сипва в купа, добавя се пюрето от киви и се разбива до получаване на хомогенна смес.
4. Налива се разтопеният бял шоколад и се разбърква добре. Към сместа постепенно се добавя и разбитият белтък.
5. На дъното на подходящи чаши се слагат резени киви и върху тях се сипва от готовия крем.
6. Желатинът се разтопява на водна баня. Резен киви се потапя в разтопения желатин и се поставя върху крема.
7. Десертът се поръсва с настъргана портокалова кора и се поднася.





Салата от печен праз с панирана "Дунавия" и печени чушки
Зимна салата oт панирана с къри "Дунавия" и зеленчуци с медено-горчичен винегрет


Списък на необходимите продукти:

100-150 г сирене "Дунавия"
4-5 печени чушки
бялата част на 4-5 стръка праз

за панировката:
2-3 филии хляб
2-3 с. л. зехтин
1/2 - 1 ч. л. къри
1 щипка естрагон

за дресинга:
5-6 стръка копър
1 скилидка чесън
5-6 с. л. зехтин
2 с. л. винен оцет
1 с. л. горчица
1 ч. л. мед
1 ч. л. сол
1 щипка естрагон
бял пипер на вкус
 

1. Празът се почиства от най-външните листа. Стръковете се нарязват на парчета с дължина около 10 см.
2. Взимат се по 4 парчета праз и се завързват с дебел конец. Получените снопчета се слагат в тенджера с кипнала подсолена вода и се варят 10 минути.
3. След това празът се изважда от съда и се охлажда със студена вода.
4. Снопчетата се запичат върху грил тиган, след което конецът се отрязва.
5. Вътрешността на хляба се натрошава и се запържва в предварително загретия зехтин. Подправя се с къри и естрагон.
6. Щом станат златисти, трохите се смилат в блендер, така че да станат на галета.
7. Сиренето "Дунавия" се нарязва на плочки и се овалва в готовата панировка.
8. Горчицата се слага в купа, налива се оцетът и се разбиват
9. Добавя се медът, подправя се със сол, бял пипер и зехтин и се разбива. Накрая се поръсва с естрагон и с наситнен копър
10. В основна чиния се нареждат по няколко парчета праз. До него се слага от нарязаната надребно чушка и се полива с дресинга. Отстрани се нареждат панирани сиренца и порцията е готова за сервиране.

Цитирай

София

Мнения: 167
Голямо Благодарско на diksi  bouquet  bouquet  bouquet
Ще се реванширам когато мога!
Привет!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.