Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 50 отговора

Варна

Мнения: 1 287
Предлагам ви една рецептичка ставаща за отрицателно време с минимум продукти, а много лесна, вкусна и лекичка  Laughing


ПРОДУКТИ:

1 компот кайсии
1 компот вишни

125 гр. масло

5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно +
1 бакпулвер (или както аз правя сода + лимонтузу)

орехи за поръсване - пожелание


Леко разстапям в тавичка маслото като намазвам хубаво и стените и
нареждам вишните по възможност без костилки,
върху тях кайсиите

отгоре заливам с тестото, като продуктите се смесват по реда както съм ги написала

Пече се в предварително загрята по-силна фурна

Готовия сладкиш се обръща и се сиропира със сока от кайсиевия компот

По желание отгоре може да се гарнира с орехи

Да ви е сладко!
Цитирай

София/Овча купел 2

Мнения: 984
Звучи вкусно,ще го пробвам.А дали може вишните да се заменят с череши например или някакви други плодове newsm78?
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
А снимчица нямаш ли?
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Този сладкиш го правя,но само с компот от кайсии.Наистина става много лек и приятен! Peace
Цитирай

usa

Мнения: 384
Кога се залива със сиропа, като изстине или горещ?
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз като го правя го оставям първо да изтине,след това го обръщам в тортена чиния и го заливам с горещ сироп.

Авторката ако има друга методика да пише!
Цитирай

usa

Мнения: 384
Мерси Снежи Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Извинявам се забавянето...

значи правила съм го и само с кайсии
и с череши би станал добре

Идеята на вишните и кайсиите според мен е, че леко киселей и това му придава свежестта и лекотата

Относно сиропирането му

Аз го изчаквам леко да поизстине и тогава го обръщам. Сиропирам го като се охлади още малко, но и съвсем студен ако се сиропира пак ще стане. Сиропа ми е направо от буркана  не го загрявам

За снимката - сега отивам да го снимам  (днес правих само с кайсии и в тестото сложих лимонова кора) Вида му не е много "търговски" сега, защото е за бърза домашна консумация Wink


ами.. заснех го, но понеже компа на съпружето е под LINUX незнам как да ги кача сама, а той задрямал Sad
като се събуди веднага ще ви ги качи, но казвам пак, че не е кой знае какво външния вид
« Последна редакция: вт, 23 яну 2007, 20:19 от Gvendolin »
Цитирай
аз го правя често ,но вече взе да ни омръзва . знаете ли нещо друго лесно и така вкусно. може пак с кайсии
Цитирай


Мнения: 4 754
Аз също съм го правила , но само с кайсии .Тъй като се приготвя с доста яйца , съчетанието кайсии и яйцата някак си на вкус е по добрия вариант.Все пак е въпрос на вкус , лично мое мнение !!!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
ето набързо направените снимки, които не са кой знае какво, но за тези които ги поискаха и харесаха рецептата - пробвайте го Wink

http://snimka.bg/album.php?album_id=98130
Цитирай

Тук-там

Мнения: 983
Много вкусно изглежда, аз бях правила нещо подобно скоро с ябълки  bouquet
Цитирай

Русе

Мнения: 1 155
Gvendolin, колко време печеш, горе долу?
Цитирай

на фона на сините камъни

Мнения: 780
ммммм любимия ми десерт Mr. Green
аз го правя с праскови и ягоди
или с каквото има  Mr. Green май така общо взето
Цитат
Gvendolin, колко време печеш, горе долу?
при фурна загрята на около 250 градуса мисля че отнема не повече от 15 минути поне при мен е така
аз го обръщам гореш и го заливам със студен сироп абе това със заливането е на принципна на щрудела и баклавата едното да е топло другото стидено
ох ще си направя като се прибера  Mr. Green
Цитирай

Русе

Мнения: 1 155
Благодаря, ro6ko_! Благодаря и на Gvendolin за рецептата. Отдавна търсех нещо подобно.   bouquet  Отивам да го пробвам  Flutter
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 50 отговора