Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ПloveДИВ

Мнения: 985
Момичета, помагайте! Подариха ми глинени сачове и много ми се иска да приготвя нещо с тях, но се оказа, че не зная какво и най-вече как да го приготвя. Ето например зеленчуков сач, който много обичам, как да го приготвя? Предварително ли да бланширам зеленчуците? А после на огън ли да сложа сача (къде ли ще търся огън...лятото на вилата) или на  котлон, или във фурната? А дали се захлупва отгоре, за да се задушат продуктите? Изведнъж се оказах неподготвена за този подарък. Ще съм благодарна да ме ограмотите и ако някоя мама знае как да ми обясни стъпка по стъпка кое как се прави.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Режа свинско на тънки ивички, слагам малко масло и запържвам месцето, по някога много за кратко слагам бекон, правя яйца на очи, пържолки също стават хубави, слагам и лук нарязан на ситно, гъбки...
Абе с една дума-месо правя на сач, лук и чесън, яйца, може да пробваш зеленчуци.
Правя страхотни сандвичи, благодарение на сача bowuu Love
Цитирай

ПloveДИВ

Мнения: 985
DSS, как загряваш сача? Във фурната или върху котлон, а може би върху жив огън. Значи да разбирам, че ти ползваш сача като тиган? Много ми се иска да приготвя нещо ала ресторантско, защото имам и металния поднос, но изведнъж запецнах...някак не мога да си представя готвенето със сач. Shocked
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 437
Загрявам го върху котлона Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.