Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Момичета,
За голямо мое съжаление изпуснах рецептата за салам "Закуска" от съботното издание на "Бон апети"#Cussing out. Ако някой го е гледал, нека ме осветли, не че ще я заправя "Закуската", но ме гризе любопитство  Embarassed.
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364

Салам "Закуска"
Гости: Николай Илиев и Димитър Стойкин, Месокомбинат "Асеновград"
20/1/2007


Списък на необходимите продукти:

(за 10 кг)
4 кг охладено свинско месо
3 кг охладено говеждо месо
3 кг дълбоко замразена сланина
280 г сол
50-70 г кимион
50 г черен пипер
40 г захар
5 г концентрат индийско орехче (13 г фино смляно индийско орехче)
5 г лют пипер
3 г селитра
3 г стартерна култура
обвивки за пълнене

за валиране:
150 г чубрица
30 г кимион
10 г черен пипер


Начин на приготвяне:


 1. Изкуствените черва се слагат в купа, заливат се с вода и се оставят да престоят, за да се отпуснат.
 
 
 2. Охладеното свинско и говеждо месо се смила в месомелачка с решетка с 4-милиметрови отвори.
 
 
 3. Замразената сланина се нарязва на малки парченца с големината на оризово зърно. Добавя се към смляното месо и хубаво се омесва.
 
 
 4. Сместа се подправя със сол, кимион, черен пипер, захар, индийско орехче и лют пипер.
 
 
 5. Прибавят се селитра и стартерна култура и месенето продължава, докато се получи хомогенна смес.
 
 
 6. Червата се пълнят плътно с приготвената кайма.
 
 
 7. След това краищата се завързват здраво.
 
 
 8. Саламът зрее 4 дни, като първоначално се оставя да виси в помещение със стайна температура – 22 градуса. В следващите дни температурата постепенно се сваля до 16 градуса.
 
 
 9. След това обвивката се отстранява и саламът се валира в смесените чубрица, кимион и черен пипер.
 
 
 10. Валираният салам се увива в стреч фолио. Съхранява се в хладилник 10-15 дни.
 
 

Цитирай
diksi,а знаеш ли от къде и от какви магазини се купува тази стартерна култура
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364
Ооо, представа си нямам даже какво е това.Просто копирах рецептата на салама от сайта  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.